Het is nu eindelijk officieel: reizen maakt gelukkig. Jij en ik wisten dit natuurlijk al lang. Maar nu is het ook uit onderzoek gebleken.

De beste manier om je geld te besteden is aan ervaringen in plaats van aan materiaal. Nu ben ik sowieso niet heel erg materialistisch, ik koop liever een ticket naar een leuke bestemming dan een nieuwe tas. Maar het blijkt dat dit ook de beste manier is om je geld te besteden.

De waarde van materiaal daalt na een tijdje. Wanneer jij een nieuwe tas koopt, dan ben jij daar na twee weken dragen waarschijnlijk zo aan gewend dat het je niet meer erg gelukkig maakt. Maar, ervaringen die maken naarmate de tijd vordert, juist gelukkiger! Zij stijgen in waarde gezien het kostbare herinneringen worden.

En zeg nou eerlijk. Denk jij over tien jaar nog terug aan die mooi jas of oorbellen die jij nu koopt? Waarschijnlijk niet. Maar je denkt wel terug aan een geweldige vakantie waar jij bent wezen paragliden, hiken, raften of waar je de liefde van je leven hebt ontmoet. En dat heeft niets met oorbellen te maken 🙂

Dus boek die reis!

Benieuwd waar dit onderzoek is gedaan? Je vindt er hier meer over.

Zelf schreef ik ook al eerder over waarom ik denk dat je gewoon die ticket moet boeken in het artikel reisplannen en just do it.

Tot snel!

Xx Jantien