Terwijl ik onderweg ben naar m’n eerste Tech Startup Event (nog niet lachen), deel ik even een verhaaltje over m’n ‘tech’ carrière tot nu toe.

Een paar maanden geleden kocht ik een noise cancelling headphone. Verschillende mensen vertelden me dat dit zo goed werkt, dus dat ding moest d’r komm’n. Ik liep de winkel binnen, vertelde wat ik nodig had en liep een paar minuten later de deur uit met m’n flashy nieuwe headphone.

Die avond wilde ik hem gebruiken maar na een paar minuten deed die het niet meer. Ik ging er vanuit dat hij gewoon even opgeladen moest worden, dus ik had hem de hele nacht aan de lader. De volgende ochtend, precies hetzelfde verhaal. Het ding deed het weer niet. Ondertussen had ik de handleiding al in de prullenbak gegooid (want dat heb ik nog nooit gebruikt), dus lichtelijk geïrriteerd besloot ik terug te gaan naar de winkel. Ik liep naar de toonbank en vertelde de vent die mij het ding de dag ervoor had verkocht dat de headphone het niet deed. “Oke, laten we eens kijken,” zei hij. “Heb je geprobeerd om te tappen op de zijkant van de headphone?” “Uhm…” Ik werd stil en ik voelde hoe het bloed naar m’n hoofd steeg. “Aan de zijkant tappen?” vroeg ik. “Ja, je kunt hem aan en uitzetten door te tikken op de zijkant. En voor het volgende nummer of het volume kun je swipen,” vertelde hij verder, terwijl m’n hoofd nog verder rood aanliep. “Ah, top! Dankjewel,” en ik pakte m’n headphone op om te vertrekken. “Als hij weer niet doet, kom gerust langs, ik help je graag!” antwoorde hij, waarschijnlijk om me minder achterlijk te laten voelen.

Dit voorval was slechts een van de vele a-technische voorvallen die ik in het afgelopen jaar had. Dus, toen een vriend me een paar weken geleden vertelde dat hij naar een Tech Startup Weekend gaat in Amsterdam, was m’n enige onlogische antwoord ook, “Cool, ik ga met je mee!” Hij vroeg of ik de beschrijving wel had gelezen. “Natuurlijk niet,” gaf ik toe. En nu ben ik onderweg naar m’n allereerste startup event ooit. Ik bereid me voor op een weekend vol met het stellen van schaamteloze vragen en misschien toch af en toe het schaamrood op m’n kaken. Wie weet helpt het de wizkids om dichter bij de kern van hun verhaal te komen en kan ik met dat verhaal een brug bouwen tussen de wizkids en schaapachtige consumenten zoals ik.

headphones

Double tap als je me succes wilt wensen. Oh nee, dat is Insta.

Liefs Jantien