We gaan het najaar in en het is tijd om na te denken over een eventuele wintersport vakantie. Mocht je nou eens helemaal iets anders willen en meer mogelijkheden hebben dan skiën en après skiën, dan heb ik nog wel een leuke bestemming voor je. Al eens gedacht aan een wintersport vakantie in Noorwegen?

Hordes mensen reizen iedere winter weer af naar Oostenrijk of Frankrijk voor de wintersport. Maar eigenlijk hoor ik nooit tot zelden iemand over Noorwegen. Toen ik er eerder dit jaar was, was ik dan ook aangenaam verrast door wat het land te bieden heeft. Er is namelijk zoveel leuks te doen. Ik geef je wat inspiratie. Dit is echt de ideale bestemming voor iedereen die wel én niet van (de reguliere) wintersport houdt. Er is namelijk zoveel meer te doen. Ik geef een voorzetje.

Husky tour

slider-beeld-3
Wat dacht je van een dagje op pad met sledehonden? Dat is toch wel het ultieme gevoel van winter in Scandinavië. Ik ging met een husky tour vanuit Geilo en ik vond het zo ontzettend gaaf. We sleden over een heel groot bevroren meer en ik mocht zelf ook een stuk sturen. Super indrukwekkend en echt iets wat je normaal op wintersport niet zo snel zou doen.

Crosscountry skiën

img_7450
Als je denkt dat crosscountry skiën (alias langlaufen) voor oude lui is, dan heb je het mis. Het is de nationale sport van Noorwegen en echt de manier om jezelf te verplaatsen in de winter. Ik had dit zwaar onderschat omdat ik dacht dat het niet zo hard zou gaan. Maar mijn god, wat een zware en uitdagende sport. Zeker wanneer je het net als ik in de bergen doet. Geilo staat in Noorwegen bekend als de beste plek voor crosscountry skiën. Al ben je niet super sportief, dan is het uitzicht onderweg meer dan de moeite waard om het een kans te geven.

Skiën en snowboarden

wintersport-noorwegen
Uiteraard kun je dit overal doen. Toch heeft Noorwegen we een paar voordeeltjes op skigebied. Het is er namelijk sneeuwzeker. Of je nu in november gaat of in april, er ligt gegarandeerd sneeuw op de pistes. Het begint vaak al in oktober te sneeuwen en zelfs in mei is er vaak nog een grote kans dat er geskied kan worden. Dat, terwijl de dagen over het algemeen helder, zonnig en aangenaam zijn.

Bezoekje aan de spa

Geilo mag dan een klein plaatsje zijn, maar je hebt er wel meerdere spa’s. Zo lekker om na een dagje skiën de spierpijn eruit te laten masseren en even tot rust te komen. Ik ging zelf naar de spa in het Vestlia Resort en vond dat ontzettend fijn. Het mooie aan deze locatie is dat het ongeveer een minuut lopen is naar de piste, dus je kunt zo weer de latten op.

 

Feitjes en handige informatie over Geilo

bergen-trein-noorwegen

  • Geilo ligt centraal in Noorwegen en je bent er in 3,5 uur met de trein van Oslo.
  • In Geilo ben je sneeuwzeker van november tot april.
  • Geilo is de plek voor cross country skiën.
  • Vanaf Geilo neem je de trein naar Finse. Een piepklein plaatsje maar wereldberoemd om z’n kite board mogelijkheden.

Mocht je overwegen naar Noorwegen te gaan, of mocht je op zoek zijn naar een unieke wintersport vakantie, dan is Geilo absoluut een aanrader! Het is er prachtig. Het zal geen après-ski vakantie worden, maar wel een actieve vakantie met heel veel bijzondere ervaringen. Ik vond het geweldig!

Niet zo’n winter liefhebber? Geilo is ook een geweldige plek om te bezoeken in de zomer. Je leest er hier meer over.

Liefs Jantien

Lees hier meer over Geilo in m’n dagboeken.

Ik was uitgenodigd in Geilo door visit Norway.