Slapen in de jungle waar je wordt gewekt door wildlife, of juist genieten van alle luxe in een resort. Ik heb op een heleboel gave plekken overnacht! Nu vroeg Vincent van de blog Reizen over de Wereld me om een top 5 van bijzondere overnachtingen te maken. Aaahhh, keuzes maken! Mogen het er niet vijftig zijn?

Oké, ik ga mijn best doen om een selectie te maken. Ik ga in ieder geval geen top 5 maken, want al deze bestemmingen vind ik even bijzonder. Kijk mee!

Annapurna Base Camp Nepal

annapurna-basecamp-nepal

Na een hele zware dag hiken in de kou, met enorme ijle lucht, aankomen bij Base Camp! Wou, wat was dat bijzonder. Slechts een klein hutje om met een hele groep mensen in te zitten voor het avondeten. Steenoven pizza. En die oven is dan ook direct de enige warmte die je hebt. Het vriest buiten 15 graden, dus ga maar na hoe koud het binnen is wanneer je in een houten hutje slaapt. ‘S nachts dus lekker warm met kleren aan in bed en tien dekens over je heen. Maar who cares als je zo’n gaaf uitzicht hebt wanneer je weer wakker wordt! Absoluut eentje voor op je bucketlist.

390312_451780398220094_248033071_n644005_451780524886748_817407969_n148406_451780334886767_205462851_n

Ik boekte deze tiendaagse trekking via Kilroy en dat beviel goed.

Amazone Peru

amazone-peru

Welcome to the jungle. Ondanks dat ik echt van natuur en wildlife hou, vond ik dit toch wel heel erg spannend. De reis er naartoe is al heel gaaf en vooral ook eng. Uren rijden in een heel klein busje, terwijl je diepe afgronden, gevallen rotsblokken en modderstromen moet ontwijken. Daarna na een aantal uur op een klein bootje richting een plekje diep in de jungle, vanaf waar we gaan hiken. En waar slaap je dan? Nou, in een open boomhut waar je overigens de hele nacht om de beurt wakker moet blijven om wildlife te spotten. Bijzonder was het zeker! Ik had het ook niet willen missen, maar ik weet ook niet of ik het ooit opnieuw zou doen. Als je van een beetje spanning en sensatie houdt, absolute aanrader!

10174820_771023829629081_6599742335981832177_n10256796_771023732962424_23347914670714489_n

Deze foto is trouwens niet van de boomhut. We sliepen drie nachten in de jungle, waarvan twee in dit iets luxere hutje en eentje echt in de wildernis! Tijdens deze jungle tocht nam onze gids ons mee naar zijn woning. Hij woont zelf diep in de jungle, verder dan zijn huis kwam niemand. Heel gaaf dus!

Nu heb ik stiekem nog een plekje in Peru. Dan zijn het er officieel 6, maar deze mag je niet missen. Ben je ooit in Lima, dan is dit Guest House echt the place to be! Na een erg low-budget reis door Peru, besloten mijn vriend en ik in stijl af te sluiten. Het guest house hangt en staat vol met prachtige kunstwerken van een beroemd kunstenaar uit Peru. Zijn dochter runt het guest house en hij heeft er zelf nog z’n atelier. Geen kunstliefhebber? Ik eigenlijk ook niet perse. Maar dan is altijd het prachtige uitzicht over de kustlijn en de stad zeker de moeite waard om hier te slapen

Railay beach Thailand

railay-beach-thailand

Op een hutje op het strand in Thailand. Ik ben vast niet de enige die dat heeft gedaan. Nu heb ik heel wat mooie plekjes in Thailand bezocht. Maar niets kon tippen aan het overnachten op Railay beach. Wauw, wat een klein paradijsje. Railay is geen eiland, maar je kunt er wel alleen komen met de boot. Je pakt vanaf Krabi een klein bootje en binnen een half uurtje ben je weg van de bewoonde wereld. Iedereen die in Thailand is geweest weet dat het er relatief goedkoop is. Na een low-budget reis vond ik het wel tijd worden voor wat luxe. Ik voelde me echt een prinsesje in dit hotel. Je hebt overigens de mooie kamers die je op de achtergrond ziet, maar ook kleine hutjes, die alle luxe hebben die je nodig hebt. Uiteraard ging ik toch nog voor een beetje budget, terwijl ik wel kon genieten van dit prachtige zwembad! Ik weet zo de naam van het hotel niet precies, maar het is er erg klein dus je hoeft niet lang te zoeken! Daarnaast is Railay ook heel geschikt voor rotsklimmen.

485974_517793761618757_1835759243_n

Western Australia

roadtrip-western-australia

Niet erg specifiek misschien. Western Australia is nogal groot. Maar ik kan helaas niet exact uitleggen waar dit plekje is. Het ligt tussen Geraldton en Kalbarri in. Mensen die wikicamps gebruiken kunnen hem dan waarschijnlijk wel vinden. Het is een gratis kampeerplek. Of nou ja, kampeerplek. Het is gewoon een plek waar je ongestraft mag staan. Toen wij er waren, was er verder niemand. Wauw, wat een vrijheid! Je hebt vanaf hier echt een belachelijk mooi uitzicht over zee en als je op tijd bent zie je de zon in de oceaan zakken. Onvoorstelbaar mooi en ook nog eens geheel voor niets!

Oudtshoorn Buffeldrift Zuid-Afrika

buffeldrift-zui-afrika

Wat houd ik van dit land. Zuid-Afrika heeft zoveel te bieden. Ik heb hier een aantal jaar geleden gestudeerd. Tijdens een vakantie kwamen mijn moeder en beste vriendinnetje me opzoeken. We maakten een prachtige roadtrip en Buffeldrift in Oudshoorn was een van de hoogtepunten. In dit resort kun je in een tent slapen, maar dan in stijl. Het zijn volledig ingerichte tenten, waar zelfs een bad in staat en je buiten onder een regendouche kunt douchen! Alsof dat nog niet genoeg is kun je ook genieten van wildlife om je tent en wanneer je bij het zwembad zit zie je de olifanten en nijlpaarden voor je badderen in een meer. Puur genieten.

404274_276962229035246_993267926_n

Oh en by the way, hier hebben ze echt de aller aller aller lekkerste struisvogelbiefstuk! Bekijk de volledig ingerichte tenten op de website van Buffeldrift. Echt zo de moeite waard!

Dit was mijn top 5, of nou ja, top 6 van meest bijzondere overnachtingen. Ben jij al weleens op een van deze plekken geweest? Dan ben ik benieuwd wat jij er van vond! En wat zijn jouw favoriete plekjes om te overnachten?

Uiteraard nomineer ik ook nog twee bloggers om hun favoriete plekjes op een rijtje te zetten.

Hugo van backpackerhugo.com

Elise van inspi-red.nl

Kom maar op!

Xx Jantien