Zin om een vakantie te boeken, maar weet je nog niet waar je naartoe wilt? Of zit je nog te twijfelen en kun je wel wat inspiratie gebruiken? In dat geval heb ik voor jou de tien mooiste vakantieplekjes (waar ik tot nu toe ben geweest) op een rijtje gezet. Kijk mee en droom weg.

jantiens reisstijl vlieland

10. Vlieland (Nederland)

Ik ga niet vaak in Nederland op vakantie. Eigenlijk sowieso niet veel in Europa. Maar vorig jaar ging ik naar Vlieland en ik vond het er heerlijk. Het is zo lekker om gewoon in eigen land zulke mooie plekjes te kunnen bezoeken. De natuur is er prachtig en je kunt er uren wandelen over het strand en door de duinen. Echt een aanrader voor wanneer je deze zomer in Nederland wil blijven! Nu ik er over nadenk, tijd om bij thuis komst meer van dit soort mooie plekjes in eigen land te ontdekken.

9. Plitvice meren (Kroatië)
(hier heb ik helaas geen foto’s meer van, maar google maar eens!)
Dit was voor mij mijn aller eerste vakantie in het buitenland (op België na, maar dat telt niet echt). Het was eigenlijk echt een zon en strand vakantie, maar het tripje naar de Plivitce meren ben ik nog niet vergeten. Het is echt een super mooie natuur gebied met prachtige watervallen en heldere meren. Sowieso vond ik Kroatië echt prachtig. Misschien ook omdat ik heel erg onder de indruk was omdat het voor mij de eerste keer was in het buitenland. Maar ik zou hier graag nog eens naar terug willen. Dus ben je nog niet in Kroatië geweest, dan kan die zeker op je lijstje!

8. Koh Tao & Koh Phi Phi (Thailand)
Jantiens ReisStijl Koh Tao Thailand
Koh Tao
602038_517793681618765_1776063060_n
Koh Phi Phi
Wat een heerlijke eilanden. Ik vond het er zo veel relaxter dan op de andere eilanden in Thailand. Koh Tao is een perfecte plek om te duiken, maar daarnaast is het er gewoon heerlijk met alle kleine strandtentjes werkelijk direct op het strand. Je kunt er de hele dag chillen en als je wel iets wil ondernemen dan zijn er ook genoeg mogelijkheden. Voor Koh Phi Phi geldt een beetje hetzelfde. Het is er klein en knus en super gezellig. Wanneer je in Thailand bent, sla deze eilanden dan zeker niet over!

7. Kaapstad (Zuid-Afrika)
180946_142559582474161_8371916_n
(onderaan de tafelberg)
Vier jaar geleden heb ik een paar maanden in Zuid-Afrika gestudeerd. Ook al is er van studeren weinig terecht gekomen. Er was gewoon teveel moois en leuks te zien en te doen. Ik zat twintig minuten rijden vanaf Kaapstad en de tafelberg was zichtbaar vanaf de campus. Wauw, wat een stad. Aan de voet van de tafelberg met de zee op de achtergrond. Ik vond het er echt prachtig. Nu kan ik me voorstellen dat je twijfels hebt of het er wel veilig is. Natuurlijk, zoals in iedere grote stad moet je in de juiste buurt blijven en voorzichtig zijn met je spullen. Maar ik voelde me er hartstikke veilig en vond de mensen over het algemeen super vriendelijk. Ook al heb ik ook buurten gezien waar je liever niet je auto uit stapt. Het verschil tussen arm en rijk is er nog altijd groot. Als je hier meer over wil weten dan is er de mogelijkheid om je daar tijdens je vakantie in te verdiepen. Maar wanneer je liever alleen van de natuur en het strand geniet, dan kan dat ook gewoon. Zelf vind ik het altijd wel fijn om iets meer te weten van de geschiedenis van een land wanneer je er dan toch bent.

6. Yosemite National Park (VS)
60242_101898816541589_2430628_n
Het is ondertussen alweer een paar jaar geleden dat ik hier ben geweest. Samen met mijn zus had ik een auto gehuurd voor een roadtrip door Amerika. Ik weet nog precies het moment dat we Yosemite National Park binnen reden. Het leek net een sprookje. Het is er super groen en je hebt er prachtige meren en watervallen. Je kunt hier uren wandelen. Wij waren er in de zomer en toen was het er heel mooi groen, maar in de wintermaanden ligt er sneeuw en schijnt het er ook prachtig te zijn.

5. Addo Elephant Park (Zuid-Afrika)
389968_276961589035310_605340010_n
De plek om wildlife te spotten. Zuid-Afrika heeft meerdere prachtige plekken om de big 5 te bewonderen, waaronder het bekende Kruger Park. Hier ben ik zelf niet geweest. Ik heb Addo Elephant park bezocht. Een park aan de zuid kust waar je ook de big 5 kunt zien. Je kunt met je eigen auto het park verkennen en dat is zooooo super gaaf! Onvoorstelbaar hoeveel dieren er hier leven en je kunt heel dichtbij komen. Wat mij betreft is een bezoekje aan een wildlife park in Zuid-Afrika echt iets voor op je bucketlist.

4. Machu Picchu (Peru)
10308897_772189872845810_5223483041214455275_n
Vorig jaar bezocht ik deze magische plek. We hebben hier uren rondgelopen en bleven maar foto’s maken. Echt een van de meest fotogenieke plekken ooit. Helaas konden wij niet de vijfdaagse trekking doen om hier te komen. Deze is al maanden van tevoren volgeboekt, dus als je dit wilt doen dan moet je al ruim van te voren plannen maken! Gelukkig kun je er ook komen zonder de hele hike te doen. Zorg wel dat je ’s ochtends heel vroeg komt, want voor je het weet is het er vol met toeristen die allemaal op dezelfde plek willen staan voor een mooie foto. Dan is voor mij de lol er al snel af. Maar desondanks wel een echte must see.

3. Karijini National Park (Australië)
20150609_113749
Jullie hebben misschien de foto’s vorige week wel gezien. Karijini is echt het hoogtepunt tot nu toe van onze trip door Australië. Het park is nog niet heel erg bekend en het was er dan ook niet super druk. Maar wat een gave ervaring was het om door de kloven te klimmen en onder watervallen te zwemmen. Het park is niet alleen super mooi, maar ook nog eens heel gaaf voor buiten sporten. We zijn er een paar dagen geweest en hebben alle mogelijke hikes gedaan. Wanneer je in Australië bent, moet deze boven aan je lijstje staan. Nu hebben we nog lang niet alles gezien hier, maar veel beter kan het bijna niet worden..

2. Grand Canyon (VS)
60183_101891133209024_4225850_n
Het is ondertussen alweer een paar jaar geleden dat ik hier ben geweest, maar wat een indrukwekkende plek. Dat zou ik niet snel vergeten. De naam zegt het al, het is er immens! Een prachtige plek om te hiken of gewoon een plekje te zoeken en genieten van het uitzicht. Zeker een must see! Ik krijg er opnieuw kippenvel van. Neem wel de tijd wanneer je er bent. Zelf had ik tijdens die reis een strakke planning en ik vond het zo zonde dat ik alweer moest gaan terwijl ik voor m’n gevoel pas een glimp had gezien.

1. Annapurna trekking (Nepal)
946044_678673315530800_1223239987_n
Absolute nummer 1 is voor mij Nepal, waar ik de Annapurna trekking heb gedaan. Ik heb het al vaker gezegd, maar ik ben fan van Nepal! De natuur is van onbeschrijfbare schoonheid en de mensen zijn er zo vriendelijk en behulpzaam. Als je uit bent op een actieve vakantie, zet dan Nepal boven aan je lijstje. Uiteraard, na de aardbevingen kan ik me voorstellen dat je twijfels hebt. Maar natuurgeweld is overal een risico en ik sprak laatst via Facebook nog met de gids van tijdens mijn trekking en hij liet weten dat het nu veilig is, maar er heel hard een inkomen nodig is voor alle mensen werkend in het toerisme. Dus des te meer reden om gewoon te gaan!

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren met mijn top tien mooiste vakantieplekjes wereldwijd. Ik vond het zo moeilijk om een top tien te maken, want eigenlijk zijn sommige dingen niet te vergelijken. Alles is prachtig en er zijn ook genoeg mooie plekjes die ik heb bezocht die toch mijn lijstje niet hebben gehaald. Het zijn ook veel plekjes buiten Europa geworden. Dat komt omdat ik nog veel te weinig heb gezien van Europa. Teveel dromen, te weinig tijd 🙂 Maar wanneer iemand nog echte aanraders heeft voor vakantie binnen Europa dan hoor ik het graag! Dan kunnen die op mijn bucketlist. Er moet iets te dromen overblijven..

Veel plezier op vakantie, of gewoon lekker thuis in de tuin met je laptop op schoot en Jantiens ReisStijl aan!

Tot snel!

Liefs Jantien