Het is tijd voor een nieuw avontuur. Ik ben alweer tweeëneenhalve maand thuis en dat is best lang. Zeker in de winter. Dus vind ik het hoog tijd worden voor een tripje. En omdat ik geen wintermens ben, ga ik naar Noorwegen.

Het voorjaar breekt aan in Nederland en ik zoek de kou op. Ik moet zelf ook nog een beetje wennen aan het idee want ik houd eigenlijk helemaal niet van winter. Maar ik houd wel heel erg van buiten zijn. Lekker in de natuur. En volgens mij heeft Noorwegen dan zoveel te bieden. Daarnaast hoor ik altijd van iedereen hoe leuk wintersport is. Ik kan me er nog niets bij voorstellen, maar ik ben de beroerdste niet en probeer het graag een keertje uit. Dus maandag vlieg ik voor een weekje naar Noorwegen om in de sneeuw te spelen.

(Foto: Visit Norway) 

Ik ga naar het wintersport gebied Geilo. Eerst vlieg ik naar Oslo en vanaf daar pak ik in een kleine vier uur de trein naar Geilo. Ik ben uitgenodigd om hier te komen en er staan al zoveel leuke dingen voor me op de planning. Zo gaan we er een dag op uit met sledehonden, ga ik (waarschijnlijk) leren skiën en zit ik gewoon in een prachtig hotel midden in de bergen. Ik kan m’n geluk niet op.
 

Ik heb trouwens ooit al eens geskied. Een dagje. Ik weet het, dit is niet noemenswaardig, maar het staat wel in mijn geheugen gegrift. Ik donderde al drie keer van de skilift af voordat ik eens boven was. Eenmaal boven kreeg ik mijn ski’s niet goed en bleven ze elkaar telkens kruisen. Daar had ik bij de afdaling minder last van, want ik ging in een rechte streep naar beneden en het ging zo hard dat ik mezelf om de haverklap liet vallen omdat ik niet kon remmen. Dit laten vallen lukte onderaan de piste niet meer, waardoor ik dwars door een lesgroepje heen sjeesde en eindigde in een hoop sneeuw waar ik de rest van de dag maar ben blijven liggen. Ik zei het al, ik ben geen wintermens. Maar dat was toen en nu ben ik veel minder klungelig. Ik weet het zeker.

Afijn, Ik sluit m’n weekje in Noorwegen in ieder geval rustig af in Oslo. Uiteraard ben ik me al een beetje aan het inlezen, maar voor iedereen die nog leuke tips heeft voor Oslo, die zijn meer dan welkom.

Deze trip ga ik trouwens alleen maken en dat vind ik stiekem toch best spannend. Vorige maand schreef ik nog uitgebreid over hoe leuk solo traveling is, maar na een jaar samen met m’n vriend op pad, vind ik het toch wel weer een uitdaging om alleen te gaan. Dat neemt niet weg dat ik er ontzettend veel zin in heb.

Alleen op pad heeft ook wel een klein voordeeltje. Namelijk dat ik ongegeneerd selfies kan maken en de hele dag door op zoek kan gaan naar leuke plaatjes voor op instagram (volg je me hier al?). Ik ga uitgebreid verslag doen van mijn avonturen daar en zit erover te denken een weekje lang dagelijks een fotoverslagje te posten. Dus bereid je voor op heel veel Noorwegen.

Ik ga m’n skimoves vast oefenen. Door de knieën, stokjes onder m’n oksels en gaan met die banaan.

Liefs Jantien