Ik wilde schrijven waarom ik de laatste tijd minder schrijf op m’n blog en ik krijg het niet echt op papier. Typisch.

Toch maar een poging.

Een tijdje geleden geleden werd ik geïnterviewd door een krant voor een update van m’n ‘digital nomad leven’. Ik vind het altijd super leuk om te doen en deel graag mijn ervaringen. Maar toen ik het artikel las, blokkeerde ik. Het was goed geschreven en er was niets mis mee, maar toch voelde het niet goed. Ik merkte dat ik eigenlijk helemaal niet zoveel zin meer heb om mijn leven overal maar te delen. Ik vond het gigantisch moeilijk om te zeggen, maar ik heb gevraagd het niet te plaatsen omdat ik nu gewoon niet het gevoel heb dat ik in de krant wil staan. Ik hoef niet meer overal zelf iets van te vinden en ik hoef ook niet zo nodig dat iedereen iedere stap die ik zet mee kan krijgen en er iets van vindt.

In de afgelopen jaren heb ik lief en leed online gedeeld en ik heb dit altijd met een missie gedaan. Ik vind het namelijk belangrijk dat we allemaal iets echter (kunnen) zijn en minder schaamte hebben. Delen wat er werkelijk speelt en op die manier dichter bij jezelf komen en daarmee ook bij anderen. Hierin een voorbeeld zijn heb ik eigenlijk altijd belangrijker gemaakt dan mijn eigen privéleven. Ik vind m’n missie simpelweg superbelangrijk.

Toch merk ik de laatste tijd dat ik steeds meer de behoefte heb aan ruimte voor mezelf. Ik merk dat ik het heel prettig vind om dingen in m’n eigen tempo en op mijn eigen manier uit te zoeken zonder dat iedereen daar direct een mening over heeft. In de afgelopen maanden heb ik dat al wat meer gedaan en dat bevalt heel goed. Minder op de voorgrond, minder social media, minder invloed van buitenaf en meer ruimte voor mezelf. Het heeft me echt geholpen om in een ontzettende flow te raken. Het gaat super lekker met me en ik vind het eigenlijk wel fijn hier in iets meer stilte van te genieten.

Dit betekent niet dat mijn missie is veranderd of dat ik stop met bloggen of schrijven. Ik schrijf juist heel veel voor mijn klanten en voor mijn eigen projecten waar ik op de achtergrond mee bezig ben. Maar ik heb besloten iets bewuster te kiezen wanneer en wat ik wil delen. Zo ben ik ook gestopt met de column in Achterhoek Nieuws en Mijn Magazine en dat voelt ook heel goed.

Dus ja, iets minder op de voorgrond maar op de achtergrond toch hard aan het werk met m’n missie. Dat voelt precies hoe het nu moet zijn!

Liefs Jantien