Deze maand ga ik op zoektocht naar de leukste en mooiste plekjes in de Achterhoek. Maar gezien ik een Achterhoekse ben en dus ook al veel van deze streek weet, laat ik je eerst eens zien wat mijn eigen favoriete plekjes zijn. Hier kom ik het aller liefst in de Achterhoek.

Wandelen in de natuur

De Achterhoek staat bekend om z’n mooie natuur en prachtige fiets- en wandelroutes. Dit klinkt misschien een beetje suf, maar dat is het dus niet! Het grappige is dat we vaak op vakantie heel erg genieten van wandelen, terwijl het ons niet meer opvalt hoe mooi het dicht bij huis is. De fijnste plekjes waar ik regelmatig naartoe ga?

De Slingeplas

slingeplas-achterhoek

De Slingeplas is heerlijk om er in het voor- of najaar te komen. In de zomer is het hier vaak druk met badgasten (al zou ik niet snel het water in duiken) dus de zomer is niet echt geschikt voor wandelen maar wel voor recreatie. In het voor- en najaar mag je ook je hond meenemen. Heerlijk!

Het Veld

sari-puppy

Ik weet eigenlijk helemaal niet of dit werkelijk zo heet, maar zo noemen we het in Vragender. Of de heide, maar zo ziet het er niet eens uit. Afijn, het is een netwerk van zandpaden waar je lekker kunt hardlopen of wandelen.

De Vennebulten

vennebulten

De Vennubulten bestaat uit verschillende gebieden met fijne zandwegen om te wandelen of hardlopen. Je loopt tussen een windmolenpark door en dat vind ik best bijzonder. Ondanks dat het dichtbij Lichtenvoorde ligt, is het er niet vaak druk en geniet je hier echt van de aller mooiste zonsondergangen in de buurt. Eigenlijk moet ik dit lekker voor mezelf houden, maar toe maar, jij mag hier ook van genieten.

De leukste restaurants

Wanneer ik uit ga, dan betekent dat meestal dat ik ga eten. Eten is mijn aller grootste hobby en ja, hobby’s die moet je niet verwaarlozen. Dus ik eet met regelmaat buiten de deur. Een aantal plekken die ik zou aanraden zijn.

De Strandlodge

De Strandlodge in Winterswijk heeft niet alleen heerlijk eten maar het is ook nog eens super gezellig zitten, wat ik minstens zo belangrijk vind. In dit restaurant kun je heerlijke, culinaire en creatieve gerechten verwachten. Het is dan ook niet voor niets dat ze een ster hebben gekregen!

Talamini

IJs is mijn nummer 1 levensbehoefte, dus er hoort een ijssalon thuis in dit rijtje. Talamini in Winterswijk is een van m’n favorieten. Op warme zomerdagen verruil ik mijn maaltijd voor een grote coupe ijs. Mij hoor je niet klagen.

Markant

Markant in Lichtenvoorde is een super gezellig restaurant met een mooi terras. Je wordt hier altijd vriendelijk geholpen en het eten is heerlijk. Vooral heel leuk voor de lunch vind ik zelf.

De mooiste winkels

Ik moet eerlijk toegeven, ik vind winkelen helemaal niet leuk. Dat gezeul met tassen en gezoek tussen de rekken, mij niet gezien. Je maakt me echt niet blij met een dagje winkelen. Maar je maakt me wel blij met nieuwe kleding! Daarom shop ik vaak maar bij een winkel per keer en ik weet precies waar ik moet zijn om te slagen. Dit zijn mijn favoriete winkels in de Achterhoek.

Zij mode

Zij mode is een klein boetiekje in Lichtenvoorde, maar ze hebben vaak precies wat ik zoek. Modern, een beetje chique en stoer met merken als Supertrash (m’n favoriet) en … Je wordt altijd goed geholpen, wat ook erg prettig is.

Westernman

Opnieuw in Lichtenvoorde, want je ik houd nou eenmaal niet van een dag winkelen. Westernman is echt de plek wanneer je een mooie spijkerbroek of casual kleding. Geen chique dingen, maar stoer en vrouwelijk. Hier slaag ik altijd.

Mooi ben jij

Mooi ben jij zit in Doetinchem. Een prachtige winkel in een prachtig pand met een super mooie collectie. Als ik een feestje heb en ik zoek iets, dan is dit de plek waar ik het vind.

Dit zijn mijn favoriete plekjes en hotspots in de Achterhoek. Er zijn nog veel meer leuke en bijzondere plekjes, maar hier kom ik het meeste en hier geniet ik tot nu toe het meest van. Tot nu toe, want ik ben van plan deze maand nog veel meer favoriete plekjes te ontdekken. Heb je tips voor mij?

Ik ben ook heel benieuwd wat jouw favoriete plekjes zijn in de Achterhoek of in je eigen ‘hometown’.

Liefs Jantien