Goedemorgen! In de ochtend werk ik op m’n hotelkamer, daarna wandel ik naar de spa voor een heerlijke behandeling en alsof dat nog niet tof genoeg is eindig ik de dag met een super duper coole gave husky tour. Kijk mee naar hoe hard ik hier aan het genieten ben.

IMG_7674

Vandaag hoefde ik er niet vroeg uit, want ik heb in de ochtend niets gepland. Dat betekent niet dat ik uitslaap, want ik heb nog wat werk te doen. Dus om zeven uur sta ik op, spring ik onder de douche en ga ik richting het ontbijt. Een lekker bordje kwark met havermout en honeyhitters 🙂

IMG_7676

Maar dan ruik ik ineens iets.. En ik volg de lucht.. En kom hier uit. Man, wat is het lang geleden dat ik dit had en wat is dit lekker!

 

 Aan het werk.


Ik loop even naar de supermarkt om wat lunch te halen.


Man, wat is het weer mooi. Wel een stukje kouder omdat er meer wind is.


Broodjes, wortels en appels. Ik heb al een aantal dagen bijna geen groente gehad, dus ik krijg buikpijn. Tijd om daar verandering in te brengen.


Onderweg naar de spa. Dit uitzicht went niet.


LANGLAUFEN op de wegen.


Zelfs die wolkendeken is super gaaf.


   Uitzicht vanaf de andere kant van Geilo, bij Vistla Resort waar ik een behandeling krijg.


Om even een beeld te geven hoe dichtbij de pistes zijn.


Het ziet er hier zo ontzettend mooi uit! Haha, ik wilde de deur open doen, maar die ging automatisch. Niet iets wat je verwacht bij een houten deur. Dus ik naar de andere kant spieken om te zien wie er stond.. Niemand. Toen viel het kwartje.


 De entree is ook super mooi. Je kijkt vanuit het restaurant direct op de piste.Maar ik moet niet in het restaurant of het hotel zijn, maar bij de spa.


Even omkleden.


Hoi! Haha, ik lijk zo wel een tientonner.


Ik krijg een classical masage van een uur en word geholpen door Triinu. Ze neemt me stevig onder handen, want m’n rug is super stijf van het skiën. Maar toch echt genoten. Zo fijn wanneer je huid droog is door de kou, dat alles wordt ongeolied en weer soepel voelt.
 Na afloop word ik nog uitgenodigd om een duik te nemen in het zwembad, maar ik heb geen tijd want m’n volgende activiteit staat alweer gepland. Ik snuffel nog wel even tussen de producten.


Wanneer ik bij de receptie zit te wachten tot ik word opgepikt, kom ik tot de ontdekking dat m’n afspraak was verzet en ik dus nog een half uurtje heb. Dus ik pak m’n boek erbij.


Ik had er hier ook eentje kunnen pakken 🙂


Aangekomen bij m’n date.

 Man wat een prachtige plek! Adembenemend.


Ik ga op tour met een hondenslee van Fagerlund Husky Tour en ik mag zelf helpen om de honden klaar te maken. Dit alleen vind ik al zo tof. Wat een enthousiaste leuke beesten zeg.


Ik ben er klaar voor!


De honden ook. Wat een enthousiasme. Daarom houd ik van honden.Eerst zit ik in de slee en heb ik alle tijd om foto’s te maken.
Die tijd benut ik goed, want man ik kan niet stoppen met foto’s maken. Zo ontzettend mooi! Af en toe leg ik de telefoon even weg om te genieten van de rust.


We sleeën trouwens over een heel groot bevroren meer.


Halverwege mag ik het stokje overnemen. Man wat is dat gaaf! Het is niet super moeilijk, maar je moet toch wel flink sturen want anders raak je in het dikke pak sneeuw en kunnen de honden het niet meer trekken.


Na afloop rusten de honden wat uit. Ze hoeven vandaag niet vaker op pad, maar ze kunnen tot 120 km volhouden! Niet normaal.


Selfie.


Kusje. Koen, mag ik deze meenemen?


Please.


 Of deze?


 Please.


Wat een ruimte en natuur.


Ik geniet hier echt met volle teugen van.


En dat zie je.


Even opwarmen bij een vuurtje en gezellig na kletsen.De eigenaar blijft ook maar knuffelen met de honden. Dat vind ik echt goed om te zien, want ik hou er nooit zo van wanneer mensen heel streng zijn voor hun hond.De terugweg is ook weer prachtig.


Als ik thuiskom ben ik tot op het bot koud. Je vangt best veel wind en sneeuw. Dus ik spring snel onder de douche en zie later dit uitzicht vanuit m’n kamer. Serieus, iedere keer weer mooi, die lucht tijdens zonsondergang hier.

img_7858
Ik wil eigenlijk de deur uit om te eten, maar ik ben te moe en heb zin om m’n werk op tijd af te krijgen. Dus ik besluit weer in het restaurant in het hotel te eten. Laptopje mee en aan het werk. Deze garnalen soep was heerlijk.


Net zoals deze rabarber crumble. Ik kan nooit een driegangen menu op, dus ik bestel vaak alleen hoofd, of alleen voor en na. Was nu ook meer dan genoeg.

Ik blijf nog even beneden zitten om deze plog af te maken en spreek nog even met een meisje van de bediening. Iedereen is hier zo aardig. Voel me echt thuis!

Daarna op tijd m’n bed in, want er staat weer iets leuk op de planning! Vandaag ga ik crosscountry skiën, of op z’n Duits LANGLAUFEN. Geilo is schijnbaar de plek om dat te doen en het is niet zo saai als je zou denken want we gaan dit boven op een berg doen. Hier ben ik zo benieuwd naar, want volgens mij heb je daar echt gigantisch mooi uitzicht.

Man, het houdt maar niet op met alle leuke activiteiten. Ik geniet echt met volle teugen en lig iedere avond weer uitgeteld in bed. Ik vind het hier nu al zoveel leuker dan ik ooit had verwacht van een wintersport bestemming.

Morgen zie je hoe het LANGLAUFEN me bevallen is. Tot dan!

Liefs Jantien

Ik ben uitgenodigd voor deze trip door Visit Norway.