Goedemorgen! Ik ben deze hele week in Noorwegen en daarom laat ik je iedere dag zien wat ik de dag ervoor heb uitgespookt. Dus vandaag laat ik je zien hoe mijn trip van gisteren verliep. Kijk mee!


Ik ging heel vroeg uit bed en dat zie je aan m’n duffe kop. M’n vriend rijdt iedere dag naar Amsterdam voor z’n werk en ik kon met hem meerijden naar Amsterdam Centraal zodat ik nog maar een klein stukje hoefde met de trein. Ideaal en gezellig, maar dat betekende wel om 4.30 m’n nest uit.


En dat betekende ook dat ik op Schiphol nog een tijdje moest wachten. Maar wat deert dat wanneer je uitzicht hebt op zo’n schattig pup.


Ik zou om 10.45 vliegen. Ja, ik was echt veel te vroeg, maar met de trein doe je er langer over en een enkeltje Amsterdam kost vanaf Lichtenvoorde een vermogen. Maar helaas had m’n vlucht vertraging en zat ik nog een uur langer te wachten. Je kunt niet alles hebben. Gelukkig was ik niet echt zenuwachtig voor de vlucht. Ik had hiervoor een aantal keer een slechte vlucht gehad en werd daardoor een beetje angstig. Gelukkig heeft m’n bezoekje aan Stichting Valk geholpen en deze vliegapp (hier lees je meer) is ook ideaal! Wanneer je even een paniekmomentje hebt, dan heb je direct hulp bij de hand.


Na al dat wachten aangekomen in Oslo. Was een fijne vlucht met heel mooi uitzicht onderweg. Helaas zat ik niet bij het raam, dus ik heb er geen foto’s van kunnen maken. In Oslo wacht ik nog een klein uurtje op m’n trein die naar centraal gaat. Vanaf het vliegveld is dat een half uurtje. Maar eerst nog even benen hoog en lezen.


Zo, in Oslo aangekomen en direct overstappen op de trein richting Bergen. In Geilo stap ik uit, dat is ongeveer drieënhalf uur vanaf Oslo.


Maar dat voelde helemaal niet lang, want het uitzicht onderweg was zo ontzettend mooi. Het is super zonnig en door het witte sneeuw heel helder.


 We komen langs allemaal schattige plaatsjes. Echt genieten van het uitzicht. Al moet ik er onderweg wel een beetje aan wennen dat ik weer alleen reis. Na een heel jaar samen met Koen, mis ik hem toch wel een beetje. Maar daar kom ik wel overheen. Niet over Koen, maar wel over een weekje alleen zijn.


Eigenlijk ben ik heel moe en val ik telkens bijna in slaap, maar ik wil echt heel graag wakker blijven om alles te zien. Dus ik werk even wat van dit goedje naar binnen. Een soort havermout, maar ik vond het niet zo smakelijk. Volgens mij wel voedzaam, want ik bleef daarna klaarwakker.


Onderweg alvast werken aan deze blog, terwijl ik de helft van de tijd naar buiten zit te staren. Ik zit bij heel veel Noorse mensen in de trein die volgens mij deze route regelmatig reizen, want bijna iedereen zit te slapen.


Er was een spectaculaire zonsondergang, maar die kreeg ik er niet op, gezien het in de trein licht was. Houd ik ook nog iets voor mezelf 🙂


Aangekomen in Geilo. Ze hebben hier overal van die ouderwetse stationnetjes. Super schattig.


Het was overdag best warm, maar het is behoorlijk afgekoeld. De straten zijn verlaten en ik loop te struinen op zoek naar m’n hotel.


Gevonden. Was maar een klein stukje lopen, maar in de ijzel/sneeuw is dat best pittig wanneer je twee tassen draagt.


M’n kamertje voor deze week. Niets mis mee. Ik slaap in het Geilo Hotel.


M’n uitzicht.


Helaas heb ik wel koud water wanneer ik wil douchen en ik had me zo verheugd op een douche. Volgende keer vast beter!

Het was best een vermoeiend dagje, maar dat vind ik altijd wanneer ik vlieg. Dat gesleep met alle spullen en het wachten onderweg. Gelukkig heb ik ook al echt heel erg kunnen genieten van de mooie natuur onderweg. Ik ben nu al heel erg onder de indruk en ben heel benieuwd naar de rest van de week.

Vandaag krijg ik ski-les. Ik vind het best spannend want ik heb zo’n vermoeden dat ik er niet zo goed in ben. Maar je moet alles een keer proberen he! Je hoort morgen hoe het ging.

Tot morgen!

Liefs Jantien

Ik ben uitgenodigd voor deze trip door Visit Norway.