Door Daphne van de blog Food & Flip Flops ben ik genomineerd voor de Liebster Award. Dit is een tag die in het leven is geroepen om blogs te ontdekken, maar vooral ook om de personen achter deze blogs te leren kennen.

liebster

Kortom, super leuk! Ik ga goudeerlijk antwoord geven op de elf vragen die Daphne mij heeft gesteld. Lees mee!

 • Waar komt jou passie voor reizen vandaan?

Het grappig is dat ik tot  mijn zeventiende nooit in het buitenland was geweest! Nou ja, op Duitsland en België na dan. Ik ben opgegroeid op een boerderij, dus het was lastig om op vakantie te gaan. Daarom gingen we vooral dagjes uit, wat ook super leuk was! Ik wist niet wat het was om op vakantie te gaan en heb het tot dan toe nooit echt gemist. Totdat ik de eerste keer naar Kroatië ging met mijn vriendinnen. Wauw, wat een ervaring. De busreis er naartoe (ja we gingen met de bus) vond ik prachtig. Iedereen klaagt altijd dat het zo lang duurt, maar ik heb niet geslapen omdat ik alleen maar om me heen zat kijken. Sindsdien heb ik meer dan twintig landen bezocht en een flink aantal (lange) reizen gemaakt. Op het moment reis en werk ik een jaartje in Australië en hierna staat Nieuw Zeeland op de planning!

cropped-img_7559-0.jpg

 • Waar houd je je mee bezig als je niet blog?

Euhm, heb je even? Mijn grootste hobby is denk ik wel sporten. Het geeft me super veel energie en ik ben echt chagrijnig als ik een paar dagen niet kan sporten. Het liefst ga ik fitnessen of hardlopen, maar ik ben ook regelmatig in het zwembad te vinden. Oh en ik heb een tijd terug ontdekt dat traplopen erg leuk is.

IMG_7744

Verder houd ik echt van koken en eten! Ik leef van maaltijd naar maaltijd en maak er altijd werk van. Hier en hier m’n favoriete ontbijtjes. Kan ik ’s nachts al van dromen!

IMG_7915

Oh en dan vergeet ik bijna dat ik me tussen de bedrijven door ook nog probeer in te zetten voor goede doelen. Vorig jaar opende ik bijvoorbeeld eenmalig een Pop-up Restaurant om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

1965032_1533139450234188_8353033639120660744_n

Ik wil echt mijn best doen om er in de toekomst vaker mee bezig te zijn. Door al het reizen realiseer ik me steeds beter hoeveel geluk ik heb dat ik in een warm gezin en veilige omgeving ben opgegroeid. Dat gun ik iedereen!

10153883_1473433422873526_1576255399842509723_n

 • Wat is jouw favoriete land en waarom?

Toevallig maakte ik al eens een lijstje met de mooiste vakantieplekjes. Dan staat Nepal toch wel bovenaan. Ik heb daar de Annapurna trekking gedaan. Tien dagen lang weg van de bewoonde wereld, lekker hiken en eigenlijk ook wel een beetje afzien. Heerlijk! Nepal is gewoon super mooi, maar daarnaast zijn de mensen er ook super vriendelijk en bescheiden. Het is verschrikkelijk hoe de aardbeving alles heeft verwoest. Maar ik hoop dat mensen toch weer de stap durven zetten dit mooie land te bezoeken, want ze hebben het inkomen hard nodig.

148406_451780334886767_205462851_n

 • Aan welke eigenschap van jezelf erger je je het meest?

Hmm, dat kan ik er denk ik maar eentje zijn. Mijn enorme felle en opvliegende karakter. Ik kan heel kalm en beheerst zijn, maar mijn bui slaat soms zo ineens om (schrik ik dan zelf ook van) en dan kan ik behoorlijk uit de bocht vliegen. Als ik het ergens niet mee eens ben, dan ga je dat zeker merken. Soms zou ik willen dat ik iets beter tot tien kon tellen. Wordt aan gewerkt!

 • Waar kun je echt van genieten buiten het reizen om?

Best heel veel eigenlijk. Reizen is geweldig, maar ik vind familie en vrienden nog veel belangrijker! Ik zit nu al bijna negen maanden in Australië en ik geniet met volle teugen, maar ik heb dit jaar thuis ook een heleboel gemist. Zo heb ik er bijvoorbeeld nichtjes en neefjes bijgekregen. Super bijzonder en daar geniet ik echt van! Verder lekker tijd samen met mijn vriend. Kneuterig doen, samen een filmpje kijken en lekkere hapjes op tafel. Beetje kokkerellen in m’n keukentje.

 • Wat is jou favoriete hotspot, waarom deze en waar kunnen we hem vinden?

Lastig! Ik kom uit Lichtenvoorde. Een klein dorp in de Achterhoek en daar zitten best wat leuke tentjes, maar om nou een hotspot te noemen.. Haha, dan kom ik bijna uit op m’n favoriete snackbar. De Leemreize. Werkelijk waar nog nooit ergens anders zulke lekker patat gehad. Moet je wel van tl-verlichting houden.

Op het moment woon ik in Melbourne en hier zitten wel mega veel leuke tentjes! Zo ging ik vorige week iets drinken bij Seven Seeds. Super mooie en gezellige koffiebar. Ik lust eigenlijk geen koffie, maar theeleuten kan ook. Dus ben je ooit in Melbourne, zeker een bezoekje waard.

 • Wat was je grootste blunder ooit, waar mensen het nu nog over hebben?

Oh help, die heb ik deze week gemaakt. Opnieuw gemaakt moet ik zeggen. Vorige jaar gingen we met de vriendinnen een weekendje weg en moesten we de datums invullen die we beschikbaar waren. Ik met m’n domme hoofd totaal vergeten wanneer m’n vriend jarig is. Dus doodleuk invullen dat ik op z’n verjaardag gerust een weekendje weg kon. En je raadt het nooit. Deze week een sollicitatiegesprek gehad, kreeg ik de vraag welke dag ik proef zou kunnen draaien. Of zondag me uitkwam. ‘’Ja natuurlijk, geen probleem!’’. Thuis trots tegen Koen vertellen dat ik zondag kan werken.. En ja, euhm.. Dat is dus zijn verjaardag. Niet dat ik er vrij voor had gevraagd, maar ik kon een soort van kiezen wanneer ik mee wilde lopen. Om de pijn ter verzachten mogen jullie hem morgen allemaal een felicitatie sturen!

 

 • Vertel eens iets over jezelf wat niemand nog weet?

Als je deze vraag een half jaar eerder had gesteld, dan had ik werkelijk iets kunnen vertellen wat nog niemand wist. Ik heb namelijk jaren lang met een geheim rondgelopen. Een half jaar geleden besloot ik dat het tijd werd om mijn verhaal te delen, zodat ik anderen misschien kan helpen. Lees hier over mijn ‘geheim’.

Dus ja, dit wist niemand van me. Ik heb jaren last gehad van vaginisme. Gelukkig gaat het nu heel goed en voel ik me sterk genoeg om er openlijk over te praten. Ik zou ook iedereen die met een geheim rondloopt, wat het ook is, willen aanmoedigen om er met iemand over te praten. Het heeft mij heel erg geholpen. Delen van mijn verhaal mag ook gerust!

 • Wat is het vreemdste wat je ooit hebt gegeten?

Ik wil er eigenlijk niet meer aan denken. Maar dat is denk ik hond. Ik was in Vietnam en besloot met een aantal jongens het land te ontdekken op de motor. Helaas gingen we vier uurtjes later al onderuit en moest ik naar het ziekenhuis. Daarom sliepen we die nacht ergens waar ze volgens mij nog niet vaak toeristen hadden gezien. ’S Ochtends wilden we ontbijten en het enige eettentje dat we konden vinden was er eentje waar ze alleen vlees op het menu hadden. Met lange tanden aan het eten, want vlees is niet echt m’n favoriete ontbijt. Hoorden we na afloop dat het hond was. Brrr… Nooit meer!

602770_485525638178903_1619593284_n

 • Als je buiten Nederland zou moeten wonen, welk land kies je dan en waarom juist dat land?

Dat zou dan toch wel een westers land zijn. Ik woon nu in Melbourne en tot nu toe bevalt dat goed. Ik begrijp de cultuur, spreek de taal en voel me veilig. Ondanks dat ik bijvoorbeeld Nepal echt prachtig vind, zou ik er niet kunnen wonen. Je bent en blijft altijd een soort van ‘toerist’ denk ik. Feit is dat je er opvalt, de cultuur moeilijker begrijpt en de taal in eerste instantie niet spreekt. Waarschijnlijk zijn dit dingen die je wel kunt overwinnen als je daar voor open staat, maar ik denk dat ik toch iets teveel een luxe paardje ben om dat avontuur aan te willen gaan.

IMG_3268-1

 • Hoe ziet je favoriete weekend in Nederland eruit?

Grappig, hier schreef ik al eens over! Ik was het even helemaal zat om uit een bakcpack te leven en beschreef in dit artikel wat ik zou doen als ik een dagje naar huis kon. Mijn ideale weekend breng ik door met mijn vriend en familie en vrienden. Als ik het zou mogen indelen, dan zo ongeveer:

Vrijdagavond: Samen met mijn vriend een lekker gekruid patatje met een pikanto van de Leemreize (die van de tl-verlichting) halen. Daarna door naar de bioscoop. Ik hou echt van films!

Zaterdagochtend: Op tijd mijn nest uit om de sportschool in te duiken. Na een zware training even naar de bakker om wat lekkere broodjes te halen en te genieten van een uitgebreide lunch.

Zaterdagmiddag: Een bezoekje aan de kapper en schoonheidsspecialiste. De hele middag lekker tutten.

Zaterdagavond: Met de vriendinnen uit eten, gezellig bijkletsen en borrelen.

Zondagochtend: Uitslapen en samen met mijn vriend en de hond van m’n ouders uren wandelen in het bos. Uiteraard is het mooi weer.

11825134_1045751195489675_3123693727528788166_n

Zondagmiddag: Neerploffen op een terrasje voor een lekkere koud rosé biertje.

Zondagavond: Spontaan bedenken om de hele familie uit te nodigen en samen te gaan barbecueën. Uiteraard kan iedereen altijd 😉 En ze leven nog lang en gelukkig.

Of is dit te specifiek?

Dit waren mijn goudeerlijke antwoorden op de vragen van Daphne. Heb je het idee dat je me nu iets beter hebt leren kennen? Als je zelf nog vragen hebt die je graag aan me zou willen stellen, kom maar op! Verder ben ik ook benieuwd naar jou. Dus ik zou zeggen, kies een of meerdere vragen en geef er hieronder antwoord op!

Dit zijn de regels van de Liebster Award:

 • Beantwoord 11 vragen van de blogger die je getagd heeft.
 • Verzin zelf 11 vragen.
 • Tag de bloggers die deze vragen moeten beantwoorden.
 • Deze bloggers vertellen in hun blog dat ze genomineerd zijn door deze persoon en linken terug naar de webpagina. Als je deze link deelt op Twitter, Facebook of Instagram dan is het leuk dat we ook getagd worden zodat we je Liebster Award blog snel kunnen lezen.
 • That’s it, simpel toch? Doe je mee?

Dit zijn de elf vragen waar ik graag antwoord op zou willen krijgen van de hieronder genoemde bloggers!

 • Waar ging je voor het aller eerst op vakantie en welke herinnering heb je daar aan?
 • Waar zou je eigenlijk graag meer tijd voor vrij willen maken?
 • Wie inspireert jou en waarom?
 • Welke reisfoto is jou het meest dierbaar?
 • Wat is je engste reiservaring ooit?
 • Naar welke muziek luister je graag wanneer je onderweg bent?
 • Wat was je meest gênante moment tijdens het reizen?
 • Wat mis je het meest aan thuis wanneer je op reis bent?
 • Wat mis je het meest aan reizen wanneer je thuis bent?
 • Wie zou jij nog eens flink de waarheid willen zeggen?
 • Wie verdient er volgens jou wel een complimentje?

Ik nomineer:

Paul van gobackpackgo.com

Chantal van reisdoc.nl

Ivonne van myfootprints.nl

Zeny van youngfreeandtraveling.nl

Lisette van travellust.nl

Vincent van reizenoverdewereld.nl

Liselore van grabyourbags.nl

Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden!

xx Jantien