Een schitterende zonsondergang op het strand of in de natuur geeft wat mij betreft het ultieme vakantiegevoel. Wegdromen en staren naar de oranjeroze lucht. Heerlijk. Maar wat zijn nou de mooiste plekken om de zon te zien opkomen en ondergaan? Ik deel mijn favoriete plekken.

Koa Tao Thailand

thailand

Koa Tao in Thailand is sowieso een aanrader, want het eiland is gewoon heerlijk. Het staat dan ook in m’n top tien mooiste vakantieplekjes. Dat is mede omdat je op dit eiland de aller aller aller mooiste zonsondergangen ever ziet. Chillend op het strand met een biertje erbij genieten van de zon die wegzakt in het water en de vele bootjes die in het water liggen. Veel mooier wordt het niet.

Grand Canyon National Park USA

grand

canyon

Grand Canyon is immens en van onvoorstelbare schoonheid. Als je hier rondloopt dan weet je ineens wat het woord adembenemend inhoudt. Het is dan ook ineens niet meer zo erg om je wekker om vijf uur te zetten om de zonsopkomst te kunnen bekijken. Zwijgend kijken hoe de zon langzaam de canyons kleurt en verder het geluid van helemaal niets. Kippenvel.

Kaapstad Zuid-Afrika

Noorden Zuid Afrika

In Kaapstad heb je bijna altijd getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Het mooist is natuurlijk om dit ergens rond de kust te bekijken. Het is prachtig om te zien hoe de zon de zee, maar ook Lions Head en de Twelve Apostels kleurt. Maar voor een hele bijzondere zonsondergang kun je ook naar Blouberg strand rijden. Vanaf daar heb je uitzicht op de tafelberg en dat levert ongetwijfeld een mooi plaatje op. Deze specifieke foto is gemaakt in het noorden van Zuid Afrika.

Hikkaduwa Sri Lanka

hikkaduwa

Hikkaduwa is dan niet het meest populaire strand in Sri Lanka, het is wel de plek waar je kunt genieten van een adembenemende zonsondergang. Hikkaduwa is een ontzettend uitgestrekt strand, dus het is heerlijk om er tijdens zonsondergang voor een lange strandwandeling te gaan. Je bent vast niet alleen, maar op zo’n lang strand heb je van niemand last.

Western Australia

kalbarri

Eigenlijk is de hele kustlijn in Western Australia perfect om te genieten van de zonsondergang, simpelweg omdat de hele kustlijn prachtig is en de zon hier ondergaat. Broome staat echt bekend om de zonsondergangen, waar je zelfs van kunt genieten tijdens een kamelen rit over het strand. Zelf vond ik de zonsondergang op een van de vrije campingplekken in de buurt van Kalbarri National Park het aller mooist.

Ankor Watt Cambodja

ankorwat

Dit is niet alleen de plek om de zon op te zien komen, maar ook voor de zonsondergang ben je bij de Ankor tempels helemaal goed. Bereid je wel voor op drukte, want zowel ’s cohtends als ’s avonds kun je over de koppen lopen. Dat is wel jammer, maar toch is de zonsopkomst en zonsondergang hier spectactulair. Voor de zonsopkomst ga je naar de bekende Angkor Watt tempel en voor de zonsondergang is de tempel Pre Rup de place to be. Wees op tijd, want vol is vol.

Taj Mahal India

taj mahal

taj

De Taj Mahal in India is werkelijk een wonder. Man, wat een indrukwekkend gebouw en zeker met zonsopkomst. Zorg dat je op tijd een ticket hebt en probeer als eerst in de rij te staan, want anders krijg je onmogelijk een plaatje met weinig mensen erop.

Strahan Tasmanië

slider-beeld-5

Tasmanië is helemaal geweldig en hetzelfde geldt voor de zonsondergang in dit kleine kustplaatsje. Tasmanië heeft een onstuimig klimaat, dus het altijd maar afwachten of je überhaupt veel zon ziet. Daarom was het extra genieten toen ik hier op de steiger zat staren naar de zon die in water zakte. Prachtig.

Poon Hill Nepal

poon

hill

nepal

Tijdens de Annapurna trekking word je continue getrakeerd op mooie zonsopkomsten en zonsondergangen. Maar zelf vond ik die op Poon Hill het meest bijzonder. Eerst een tijdje in het donker zwoegen om de berg op te komen en dan langzaam de zon op zien komen. Dat is echt genieten.

Mekong Rivier Loas

mekong

Via de Mekong van Thailand naar Loas. Veel backpackers doen dat en ondanks dat het eigenlijk alleen een vervoersmiddel is, is het ook op en top genieten. Want het uitzicht onderweg is prachtig en dan nog niet te spreken over de zonsopkomst en ondergang. Beide absoluut fantastisch.

Dit was mijn lijstje met mijn favoriete plekken om de zon te zien opkomen of ondergaan. Wat is volgens jou de aller mooiste plek om de zon te zien opkomen of ondergaan?

Liefs Jantien