Zie jij een bezoekje aan het prachtige Australie wel zitten, maar houdt de afstand je tegen? Dan geef ik je vijf redenen om je backpack (of koffers) te pakken en toch te gaan. Kijk mee waarom Australië op je bucketlist hoort!

Vrijheid

western-australia

Australië is het land bij uitstek om te verkennen met een minivan, camper of auto en tentje. De afstanden zijn gigantisch en er is onderweg zoveel te zien. Er zijn nog altijd heel veel gratis kampeerplekken en er is volop mogelijkheid om te overnachten in National Parks of op campings. En wanneer je dan wakker wordt, dan zit het er dik in dat je een prachtig uitzicht hebt wat je soms met niemand hoeft te delen! (Je leest hier meer over geschikte vervoersopties)

western-australia

Geen verkeerd uitzicht wanneer je wakker wordt toch?

kamperen-outback-australie

Kamperen in de natuur. Kampvuurtje erbij.

Natuur

karajini-national-park

Diepe kloven in Karijini National Park

Over dat uitzicht gesproken. De natuur in Australië is fenomenaal en ook met niets te vergelijken. Je hebt hier werkelijk alles waar je maar om kan wensen. Diepe canyons, regenwoud, woestijn, prachtige stranden en uiteraard heel veel koraal in the Great Barrier Reef. Wat wil je nog meer?

litchfield-national-park

Zwemmen in een van de vele pools in Litchfiel National Park.

kalbarri-national-park

Kalbari National Park.

western-australia

Coolup Western Australia.

yallingup-beach

Geweldige stranden rondom Yallingup.

perth-beach

De mooiste zonsondergangen zie je in Western Australia.

west-macdonnel-ranges

De west Macdonnel Ranges rond Alice Springs is absoluut magisch.

katatjuta-national-park

Uluru, Kata Tjuta en Kings Canyon, allemaal hoogtepunten!

coogee-to-bondi

Wandelen richting Bondi beach. Zal ik nog doorgaan met opsommen?

IMG_4724-1

Cradle Mountain op het prachtige Tasmanië. Hier vind je nog veel meer over Tasmanië.

IMG_5663

De super gave Great Ocean Road.

white-haven-beach

Nog eentje om het af te leren. Kortom, de natuur is geweldig! Dit is Whitehaven beach.

Cultuur

uluru

Uluru is van grote waarde voor de Aboriginal cultuur.

Australië is nog een relatief jong land, tenminste, zoals we het nu kennen. Want de geschiedenis van de Aboriginals rijkt eeuwen terug. Wanneer je de oostkust verlaat en richting het noorden of centrum van Australië komt, dan is er volop de mogelijkheid je hier meer in te verdiepen. Blijf je liever langs de oostkust, dan zal je een andere kant van de Australische cultuur ervaren. Namelijk die van ‘G’day mate’ en ‘No worries’. De meeste Australiërs zijn super relaxed en dat merk je tijdens je reis. Ongetwijfeld dat je hier in meegaat en binnen de kortste keren ook vet chill wordt.

kakadu-national-parkkakadu-national-park

Ook Kakadu National Park heeft een rijke geschiedenis door de Aboriginal cultuur. Er zijn gebieden die nog altijd alleen open zijn voor de Aboriginals zelf.

sydney-harboursurfers-paradise

Aan de oostkust geniet je meer van heel erg mooie steden, met prachtige gebouwen en een relaxte sfeer.

Wildlife

krokodil-northern-territory

Er zullen mensen zijn die juist om deze reden graag uit de buurt blijven van Australie. Ik begrijp het wel, er zijn hier een aantal enge dieren. Maar ik schreef hier al eerder over, de kans dat je iets overkomt door wildlife is nihil. Daarentegen is de kans dat je zult genieten van prachtige wildlife extreem groot! Wat dacht je van kangoeroe’s, koala’s, krokodillen (op afstand natuurlijk) en de meest prachtige vissen in the Reef. Deze wildlife vind je nergens anders en is absoluut een reden om af te reizen naar Down Under.

wildlife-koala

dingo-australie

slang-australie

kangoeroes-wildlife-australie

koala-knufflen-australie

great-barrier-reef

Het weer

townsville-strand

Als echte Nederlanders willen we natuurlijk wel goed weer wanneer we op reis of vakantie gaan. Nou, als je de reis een beetje goed plant, dan hoef je geen regen te zien. Omdat Australië zo groot is, zijn er het hele jaar door wel plekjes te vinden waar het stralend mooi weer is. Ik heb een jaar door Australie gereisd en heb zelden regen gezien. Benieuwd wat de beste reistijd is voor ieder gebied? Dat vind je hier.

kakadu-national-park

Als je het goed plant dan is er geen wolkje aan de lucht. En als ze er zijn, dan zijn ze vooral heel mooi!

Nu kan ik nog wel even doorgaan met het opsommen van alle hoogtepunten van Australië, maar ik neem aan dat de foto’s alles zeggen! Ik ben er van overtuigd dat het iedere minuut in het vliegtuig waard is.

Wil je graag gaan, maar heb je niet zoveel tijd? Dan geef ik je hier tips voor het plannen van een korte roadtrip.

Ik ben heel benieuwd of jij al eens in Australië bent geweest of dat het nu op je bucketlist belandt?

Xx Jantien