Ga je backpacken door Australie? Dan bereid je maar voor op het volgende. Ben je al geweest? Dan herken je sowieso een aantal van de onderstaande dingen! 20 dingen die iedere backpacker in Australië doet of herkent:

 1. Op de foto met een kangoeroe. Ook al zie je ze hier meer dood langs de kant van de weg, dan levend, een kangoeroe-selfie zal en moet er komen.
 2. Verkeerde kant uitkijken met oversteken. Hoe lang je ook in Australië bent, dat links rechts links, dat zit er gewoon in gebakken.
 3. G-day mate. Je geen houding weten te geven wanneer een Aussie je vrolijk g-day wenst en binnen een seconde ook vraagt ‘’how are you doing’’ terwijl hij eigenlijk langs je heen loopt, dus je geen idee hebt of je moet reageren en ook nog iets terug moet vragen binnen die ene seconde.
 4. De torenhoge prijzen voor bananen, druiven, vlees, noten en alles wat lekker is. Auw, mijn portemonnee doet pijn. En mijn maag ook J
 5. Vliegen, vliegen, vliegen en nog eens vliegen. Hallo outback!
 6. Tijdens het rijden continue de ruitenwissers aanzetten in plaats van het knipperlicht.
 7. Bedenken om in een paar maanden slechts een deel van Australië te doen en na een week al besluiten dat je toch echt een jaar nodig hebt om alles te zien.
 8. De eerste dag van de reis de oren, voeten of scheiding verbranden.
 9. Verkeersborden met plaatjes getekend door minderjarigen, waar je echt geen ene bal van snapt.
 10. Ingehaald worden door mega grote roadtrains en je stuur heel stevig vasthouden in de hoop dat je niet van de weg wordt geblazen.
 11. Blikjes tonijn, blikjes bonen en droge wortels eten. Oftewel, bezuinigen op alles om het later tijdens een zwak moment in een keer uit te geven aan een te dure tour, een lekker etentje of een duur hotel dat je echt even nodig had!
 12. Fruit, groente, aardappels of ander eten plukken, rooien of inpakken. En dan vooral beginnen met het idee dat het wel relaxt is, een beetje in het zonnetje plukken en na een dag werken erachter komen dat je niet meer kunt bewegen van de spierpijn.
 13. Je vrienden in Nederland jaloers maken met zonovergoten foto’s wanneer het in Nederland winter is.
 14. Uren rijden zonder iemand tegen te komen, behalve alle roadkill langs de kant van de weg. Oh en die lucht!
 15. Gebruik maken van iedere openbare douche die je maar tegenkomt. En wanneer je niets tegenkomt komt, een zwembad, rivier of waterval opzoeken zodat je niet naar een camping hoeft.
 16. Als je denkt dat je gewend bent aan het verkeer, na maanden toch ineens weer aan de verkeerde kant van de weg rijden.
 17. Chloorwater! Bah bah bah.
 18. Wasmachines die wassen met koud water en er dus voor zorgen dat je was er viezer uitkomt dan dat het erin ging. En na het wassen je was drogen aan de auto.
 19. Dus je sokken nog een keertje binnenstebuiten dragen.
 20. De mooiste sterrenhemel ooit. The Outback!
 21. … 


 Ben jij al eens in Australië geweest? En herken jij je hierin? Wat mist er volgens jou en moet dus echt nog op plekje nummer 21? Stuur vooral ook foto’s mee. Altijd leuk 🙂 Wat herkent iedere backpacker in Australië volgens jou?

Ik ben heel benieuwd!

Xx Jantien