Roadtrippen is een super gave manier om een land te ontdekken. Lekker op de bonnefooi toeren en stoppen waar je zin hebt. Nu zijn er natuurlijk onwijs veel gave roadtrips om te doen. Maar welke routes horen er nou op je bucketlist thuis? De volgende roadtrips vallen wat mij betreft onder de aller mooiste roadtrips ter wereld.

The Great Ocean Road

solo-reis-australie

The Great Ocean Road is de perfecte roadtrip voor mensen die van afwisseling houden maar niet super veel tijd hebben. Alhoewel, je moet er wel voor naar Australië, maar de route zelf is niet super lang. Je kunt lekker de tijd nemen en komt onderweg langs de mooiste stranden, kliffen, watervallen, vuurtorens en met een uitstapje naar wat National Parks zie je wellicht ook nog wat koala’s.

great-ocean-road

Je vindt hier de route en nog veel meer tips en foto’s! Benieuwd naar de beste vervoersopties? Daar lees je hier meer over.

De Tuinroute

uitzicht-kaapstad-paragliden

De Tuinroute in Zuid Afrika is met recht een van de mooiste roadtrips te wereld te noemen. Het heeft zoveel te bieden. Prachtige natuur en wildlife, uitgestrekte en verlaten stranden en indrukwekkende bergen. Wanneer je van buiten zijn houdt, dan is de Tuinroute een absolute aanrader. Over deze route doe je zo’n twee tot drie weken, maar als je tijd hebt kun je er gerust langer over doen want alleen in Kaapstad vermaak je je zo al een volle week!

addo-elephant-park-tuinroute

Je leest hier meer over de Tuinroute en hier lees je over alle bezienswaardigheden in Kaapstad.

Tasmanië

maria-island-tasmanie

Tasmanië is een buitengewoon eiland. Behalve dat het voor ons aan de andere kant van de wereld is en bijna onbereikbaar lijkt, voelt het daar ook echt alsof je aan het einde van de wereld bent. Het is er heerlijk rustig en de natuur is robuust en onaangetast. Je hebt er wildlife die nergens anders te wereld leven, zoals de Tasmanian Devil en je gaat soms in een dag van zomer naar winter. Tasmanië heeft het allemaal en de beste manier om het eiland te verkennen is met een camper.

roadtrip-tasmanie

Je leest hier al mijn tips voor de route en het tijdsbestek. Verder heel veel prachtige foto’s welke je ook allemaal op m’n instagram account vindt.

Westkust Amerika

roadtrip-yosemite-national-park

Als er een land is dat bij uitstek geschikt is voor een roadtrip, dan is het Amerika wel. Je rijdt in een paar uur tijd van zinderend hete woestijn tot de besneeuwde bergtoppen van Yosemite National Park. De westkust van Amerika heeft zo extreem veel te bieden, dat je je er waarschijlijk wel maanden kunt vermaken. Heb je minder tijd, geen probleem. Ook in een week of drie kun je al heel veel prachtige plekken bezoeken in dit geweldige stukje Amerika.

roadtrip-westkust-amerika

Lees hier meer over een roadtrip aan de westkust van Amerika.

Dit zijn wat mij betreft een aantal roadtrips welke je niet wilt missen. Nu moet ik erbij zeggen dat ik heel veel andere mooie roadtrips niet heb meegenomen, terwijl ze ook prachtig zijn. Maar het voordeel aan de bovengenoemde routes vind ik dat ze in relatief korte tijd te doen zijn en je in die korte tijd ook heel veel verschillende dingen ziet.

Ik ben benieuwd wat jouw favoriete roadtrip is. Staat er al iets op de planning?

Wil je op roadtrip maar heb je moeite met het organiseren van zo’n trip, hier lees je mijn tips voor het plannen van een roadtrip. Doe er je voordeel mee!

Liefs Jantien