Wij zijn alweer dik vier maanden onderweg! Ondertussen hebben we het gevoel dat we nog aan het begin van onze reis staan. Er is nog zoveel te zien en te beleven. Maar in vier maanden maak je uiteraard ook al een hoop mee. En ik kan je vertellen, ik heb er nog geen seconde spijt van gehad dat we dit avontuur aan zijn gegaan!

Nu zijn Koen en ik natuurlijk al lang niet meer de enigen die zo’n stap durven zetten. Er zijn zoveel jongeren die gaan backpacken. Maar mensen op leeftijd die een grote reis gaan maken, dat was ik nog niet vaak tegen gekomen. Ik was van de week dan ook helemaal verrast toen we op een vrije kampeerplaats stonden en met twee dames in gesprek raakten. De ene dame was half Nederlands maar woonde al vanaf haar vierde in Australië. Nadat haar man haar (na 41 jaar huwelijk!) verlaten had zonder nog iets van zich te laten horen, besloot ze dat het tijd werd om te doen wat ze wilde doen. Namelijk een klein campertje kopen en Australië ontdekken. Super stoer!

Naast haar stond een vrouw met een enorme auto en belachelijk grote caravan. Zij vertelde ons enthousiast dat ze haar huis had verkocht om te gaan reizen. Ze legde uit dat ze heel graag wat van de wereld wilde zien maar het niet kon betalen omdat ze een huis had. Toen heeft ze de keus gemaakt om een grote caravan te kopen, welke nu als haar woning fungeert. Wederom super stoer!

De dames waren vriendinnen en we hebben de hele avond, onder het genot van een aantal drankjes, hun spannende reisverhalen aangehoord. Wat een lachen! Twee dames van midden zestig zien er uiteraard best onschuldig uit en daar hebben ze hun hele reis al dankbaar gebruik van gemaakt. De vrouw met de grote caravan vertelde dat mensen vaak verwachten dat ze met een man reist gezien de meeste vrouwen niet met zo’n auto en caravan (durven) rijden. Maar zij had allemaal camera’s ingebouwd zodat ze overal makkelijk kon inparkeren etc. Toch schoten er altijd mannen te hulp wanneer ze ergens wilde parkeren. Zoals mannen zijn, denken ze dat een vrouw niet kan rijden. Maar zij had ze keihard voor de gek, gezien ze alles luid en duidelijk hoorde en zag op de camera’s en precies het tegenovergestelde deed van wat de kerels zeiden. Geweldig!

Verder vertelden ze verhalen over alle plaatsen waar ze gratis hadden mogen overnachten omdat ze er simpelweg gewoon naar vroegen. Bij de plaatselijke pub, het zwembad, bedrijven en noem maar op. Koen en ik waren zeer waarschijnlijk direct weggestuurd, maar wie weigert er nu twee onschuldige vrouwen op leeftijd?! Ook vroegen ze regelmatig bij campings of ze alleen even konden douchen voor een paar dollar. Eigenlijk helemaal niet nodig want de luxe caravan heeft een badkamer waar je u tegen zegt. Maar dan namen ze hun watertapje mee en vulden ze even een aantal jerrycans met water en laden ze hun mobiels op. Wat een grap!

Koen en ik waren helemaal onder de indruk. Je ziet hier niet veel vrouwen alleen reizen. Al helemaal niet in verschillende voertuigen. Want ze reden achter elkaar aan en als er iets gebeurt sta je er toch alleen voor. Dus we vonden het super stoer dat deze vrouwen gewoon hun droom achterna gingen en voor zichzelf kozen. Want beide hadden ze al kinderen en kleinkinderen. Kun je het je voorstellen, je moeder of oma die Australië onveilig maakt? Of misschien jij zelf wel terwijl je dat nooit meer had verwacht.. Gaaf toch?! Daarbij is het ook een mooi voorbeeld van hoe je op iedere leeftijd je dromen kunt volgen.

Ik ben weer opnieuw geïnspireerd geraakt door deze powervrouwen. Hopelijk jullie ook!

Tot snel!

11402686_1012549172143211_114144545277489511_n

Xx Jantien