Toen we Sari kochten was m’n grootste droom om haar mee te nemen op reis. Hoe gaaf, lekker rondreizen met je hond? Nou, ons eerste uitstapje met hond is een feit. Nog geen lange reis maar gewoon een weekendje weg om te zien hoe dat gaat. Het was even zoeken naar een geschikte locatie en geschikte overnachtingen, maar we vonden de ideale bestemming voor een weekend weg met de hond!

Er zijn natuurlijk duizend manieren om op vakantie te gaan met je huisdier mee. In de zomer is het wellicht makkelijk wanneer je op de camping verblijft. Maar eerlijk gezegd had ik nog nooit een hond in een hotel gezien. Dus ik wist helemaal niet dat dit eigenlijk best wel kan en zelfs wel gebruikelijk is. Ik zat zelf al snel aan airbnb ofzo te denken. Kan natuurlijk ook, maar het hoeft niet! Samen met HotelSpecials.nl ging ik op zoek naar de ideale locatie om samen met Koen en Sari een lekker weekend door te brengen. Ik houd van buiten zijn en Sari uiteraard ook. We hadden maar een weekend dus het mocht niet te ver weg. Toen kwamen we uit op het volgende.

Luxemburg!

Waarom Luxemburg ideaal is voor een weekend weg met de hond

Ten eerste, ik was nog nooit in Luxemburg geweest. Hoe stom, want je bent er zo en het is er prachtig kan ik je zeggen. Met de hond is het echt ideaal dat je maar een klein stukje hoeft te rijden. Luxemburg is heerlijk wanneer je buiten wilt zijn. Lekker wandelen en genieten in de Ardennen. Het land is natuurlijk piepklein (serieus, ik wist het wel maar stond er toch van te kijken) en heeft toch veel te bieden. Prachtige natuur, een mooie stad en doordat de mensen er veelal Frans praten heb je gewoon het idee dat je ver van huis bent. Lekker is dat!

Hoe dat werkt met de hond

Ik had dus geen idee hoe dat werkt, zo met de hond op vakantie. Zeker niet gezien we dus gingen overnachten in twee hotels. Maar eigenlijk is het niet zo ingewikkeld. Sari mocht gewoon gezellig bij ons op de kamer. We hadden haar eigen kussentje bij ons waar ze op lag. Ze mocht trouwens niet alleen op de kamer blijven maar dat hoefde gelukkig ook niet. We gingen echt om te wandelen en tijdens het eten zat ze gewoon lekker bij ons. Dat was allemaal geen probleem. Ook in de stad viel me op dat ze overal gewoon mee naar binnen mocht. Ik wist eigenlijk helemaal niet hoe dat werkt bij restaurants, maar de hond mag dus gewoon mee. Heel relaxt!

Nu is de hond natuurlijk niet bij ieder hotel welkom, dus dat kan in sommige gevallen misschien even zoeken zijn. Wij zaten de eerste nacht dichtbij Luxemburg stad in het Alvisse Parc hotel. Ideaal dus met hond, maar ze hadden ook hele Welness afdeling. Dus wellicht ook heel erg lekker voor een relaxt weekend! Binnen tien minuten ben je met de auto in de stad. De tweede nacht zaten we in de Ardennen in het gezellig hotel Des Ardennes. Echt een herberg gevoel in een klein dorpje. Perfecte uitvalsbasis voor mooie wandelingen dus ook dat vond ik een hele fijne plek.

Wat vind jij de ideale bestemming voor een weekend weg met de hond?

Dit was voor mij dus het eerste tripje met hond. Ik ben heel benieuwd, neem jij je huisdier weleens mee? Wat is jouw ervaring en favoriete bestemming? Heb je nog tips voor mij?

Ik wilde eerst maar eens delen hoe deze ervaring was voor mij. Binnenkort komt er ook nog een blog over Luxemburg en wat we daar hebben gedaan. Samen met Saar op stap vond ik in ieder geval een groot succes!

Liefs Jantien

Ik was uitgenodigd door HotelSpecials om samen met Koen en Sari te komen overnachten.