Ik ben terug uit Lissabon en eerlijk is eerlijk, ik heb nog een beetje de after holiday blues. Nu denk je misschien, Lissabon? Ik heb nog geen foto voorbij zien komen op social media. Klopt, daarom deel ik het nu! Mijn top 1 ding wat je écht moet doen als je in Lissabon bent (of ergens anders).

Vink

Lijstjes afvinken. We zijn er met z’n allen best goed in. In het dagelijks leven de oneindige to-do-lijstjes, voor vakantie een paklijstje en op vakantie een must-do of must-see lijstje. Het houdt niet op. En als het lijstje niet is afgestreept voelt het alsof je tekort komt. Het ging goed, maar het is niet af. Het was leuk, maar ik heb lang niet alles gezien. Er is altijd nog wel iets en we maken elkaar de kop gek. Daarom mijn lijstje voor Lissabon. Om je de kop gek te maken.

Mijn top 1 ding wat je echt moet doen in Lissabon! Of ergens anders..

Precies dat waar je zin in hebt! Jazeker, plezier maken. Het is eigenlijk heel logisch. Maar ook best lastig als je het idee hebt dat je nog van alles moet zien. Wat ik heb gezien in Portugal? M’n bed, de kroeg, het festival, terrasjes en heel veel vrolijke mensen waar ik onwijs gelukkig van werd. Ik heb 0 aan sightseeing gedaan en ik heb me tot 0 dingen verplicht gevoeld. BAM, wat lekker! Ik ben 0 tinten verkleurd (hooguit bleker geworden gezien het slaaptekort), ik heb 0 scherpe, mooie of jaloersmakende foto’s gemaakt en ik heb 0 keer het gevoel gehad dat ik iets mistte of nog iets moest. Alles was er.

Gewoon oprechte lol

Op het festival heb ik zo’n onwijze lol gehad. Ik heb me belachelijk gedragen, alsof ik weer zestien was en met volle overgave genoten van de geweldige muziek en blije mensen. Ik vroeg me even af hoe vaak mensen nog echt plezier hebben. Er gebeurt zoveel voor het oog. Alles moet altijd vastgelegd, waardoor de magie van het moment een beetje wegraakt. Het lijkt soms belangrijker om te laten zien dat je het leuk hebt, dan om het daadwerkelijk leuk te hebben.

Ik kan wel stellen dat ik die regel voor mezelf doorbroken heb. En ik ben van plan dat nog heel veel te doen.

Mijn top 1 ding blijft voor iedere plek die ik ga bezoeken hetzelfde: Plezier maken!

En ik kan het iedere aanraden om het bovenaan je lijstje te zetten.

Liefs Jantien

Cheers