Vorig jaar werd ik al uitgenodigd voor de I love Griekenland campagne om een weekje naar Thassos te komen. Op dat moment was ik zo druk met het uitgeven van m’n boek dat ik geen tijd had om er op uit te gaan dus ik moest nee verkopen. Maar nu was ik toch in Griekenland na de Nomad Cruise, dus ik besloot het alsnog te doen. Goede keus, want Thassos was te gek! Ik brak m’n teen (kleinigheidje houd je), huurde een auto, cruisde rond het eiland en propte me vol met te lekker seafood. Kijk mee!

Thassos; zo lekker dat je het wilt eten!

thassos-griekenland

Om te beginnen… De geur van dit eiland. Het ruikt hier zo lekker dat je het zou willen eten. Niet normaal! Thassos ligt in het noorden van Griekenland en is vergeleken met de meeste Griekse eilanden een stuk groener en bergachtiger. Ik houd van groen, bergen en hiken en dat in combinaties met prachtige stranden maakte Thassos voor mij de ideale bestemming.

Sla Philippi niet over

philippi-griekenland

Ik had de luxe dat ik iemand mocht uitnodigen dus ik besloot een vriend die ik had leren kennen op de Nomad Cruise mee te nemen tijdens dit avontuur. Wel zo gezellig. We vlogen vanaf Athene in zo’n driekwartier naar Kavala. Vanaf daar pakten we de ferry naar Thassos. Dit duurt zo’n anderhalf uur. Maar ik zou adviseren eerst nog een nachtje in Kavala te blijven en een bezoekje te brengen aan de historische plek Philippi. Ik vond het er prachtig.

Te doen op Thassos

thassos-boottour

Op Thassos werd ik uitgenodigd voor een boottour en jeep safari en huurde ik een auto. Tijdens de boottour hadden we een beetje pech, want in de ochtend regende het. Het is er niet voor niets zo groen. Maar gelukkig klaarde het later op want toen kon ik in ieder geval zien hoe mooi het er eigenlijk is. Het water is kraakhelder en de stranden zijn super wit. Prachtig!

De dag erop gingen we voor jeep safari en reden we naar het hoogste punt van het eiland. Onderweg stond ik er echt van versteld hoe bergachtig en groen het er is. Ik kwam net vanaf Santorini en daar is alles droog, dus dit was een aangename afwisseling. Het uitzicht vanaf de top is prachtig! Als je tijd hebt zou ik zeker adviseren om onderweg ergens voor een wandeling te gaan.

Mijn favoriet: Giola!

thassos-giolo

Het eiland is niet super groot maar het openbaar vervoer is slecht en de taxi’s zijn duur, dus ik zou adviseren om een auto te huren en zelf lekker rond te crossen. Een stuk voordeliger en leuker. Wees wel voorzichtig, er lopen een heleboel geiten op de weg 🙂

Er is eigenlijk maar één weg die het hele eiland rond gaat en onderweg vind je de mooiste stranden en leukste restaurantjes. Voor mij absoluut een highlight was Giola. Een natuurlijk zwembad aan de kust. Je rijdt er gemakkelijk heen via de rondweg en loopt een kwartiertje vanaf de parkeerplaats. Wij waren er vlak voor zonsondergang en het begon net te regenen. Iedereen ging weg en dat betekende dat we de plek voor onszelf hadden. Perfect! Het water was heerlijk warm en het uitzicht is zo rustgevend. M’n favoriete plek op het eiland (ondanks dat ik hier m’n teen brak tijdens het beklimmen van de rotsen op blote voeten).

seafood Griekenland

Tot slot wil ik echt nog even zeggen dat het eten in Griekenland niet normaal lekker is. Als je weleens bent geweest, dan is dit vast geen nieuws voor je. Maar dit was mijn eerste keer in Griekenland, dus dit was nieuws voor mij. Ik heb in de drie weken dat ik hier was niet één keer slecht gegeten. Alles is lekker! Dat voelt mijn broek ook, maar nogmaals, kleinigheidje houd je.

Ben jij weleens op één van de vele Griekse eilanden geweest? Wat vond je ervan?

Liefs Jantien