December is de tijd van terugblikken en wat is er nou leuker dan terugblikken op de reizen die ik afgelopen jaar maakte. Voor het eerst sinds jaren bleef ik gewoon een heel jaar binnen Europa en eigenlijk beviel me dit best goed. Kijk je mee!

Maart – Noorwegen

De eerste reis van 2016 ging naar Noorwegen. Ik was hier uitgenodigd om een weekje te wintersporten. Dat had ik nog nooit gedaan en ik was dan ook best zenuwachtig. Gelukkig werd ik super leuk geholpen en kreeg ik privé skilessen. Ik vond het echt heel erg tof om te proberen maar ik bleef het wel echt spannend vinden. Wat dat betreft vond ik de husky tour tien keer leuker. Dat is echt helemaal aan mij besteed. Noorwegen is trouwens echt prachtig in de winter én de zomer, maar dat hoef ik vast niet meer uit te leggen.

geilo-noorwegen

wintersport-noorwegen

husky-tour-geilo-noorwegen

bergen-trein-noorwegen

Hier, hier, hier, hier,hierhier, hier en hier lees je meer over mijn bezoek aan Noorwegen in de Winter.

Juni – Berlijn

In juni vond ik het hoog tijd worden voor een tripje en besloot ik eens te gaan liften! Had ik nog nooit eerder gedaan, maar ik wilde het graag uitproberen gezien ik in juli naar Milaan wilde liften. Dus Berlijn was handig om te oefenen. Binnen een paar uur was ik in Berlijn en ik heb nog een paar dagen genoten van deze toffe stad. Echt een aanrader.

Lees hier, hier en hier hoe het was in Berlijn en lees hier tips voor dingen om te doen in Berlijn. Klein budget? Hier geef ik je tips voor Berlijn on a budget.

bezienswaardigheden-berlijn

east-side-gallery

vervoer-berlijn

plog-berlijn-liften

Juli – Liften Milaan (Frankfurt – Bern – Ospedaletti – Milaan)

In juli vertrok is samen met Jantine (ik kende haar nog niet maar we kwamen via m’n blog in contact) al liftend naar Milaan. Heen liften, terug vliegen. Dit was echt zo’n super leuk en gaaf avontuur. Ik krijg vaak vragen van mensen of liften wel veilig is. Nu kan ik daar geen algemeen antwoord op geven, maar ik voelde me wel veilig. Ik geef je hier wat tips.

Lees hier, hier, hier en hier meer over het liftavontuur naar Milaan. Benieuwd wat het heeft gekost? Dat lees je hier terug.

liften-bilaan

liften

liften

blouse

img_1230

Augustus – Noorwegen

In Augustus was Noorwegen weer aan de beurt. Dit keer samen met Koen. Ik was wel heel benieuwd gezien ik er nog nooit in de zomer was geweest. Wauw! Wat was dat super mooi. We verbleven in Geilo en later nog in Stavanger. Echt een actieve week met super veel gave activiteiten en geweldige natuur. Noorwegen is top!

Je leest er hier, hier en hier meer over.

geilo-noorwegen

img_3136

raften-geilo-noorwegen

img_2906

hiken-geilo-noorwegen

img_2808

img_2548

 

November – Luxemburg

In November besloten Koen en ik nog lekker een weekend weg te gaan. We wilden Sari mee dus besloten niet te ver te gaan. Luxemburg was echt de ideale plek om met de hond naartoe te gaan. We hebben heerlijk gewandeld en echt genoten met z’n drietjes. Super leuk!

Je leest er hier meer over.

img_5273

snapseed-5

snapseed-7

snapseed-3

Dit waren mijn reizen van het afgelopen jaar. Voor m’n gevoel ben ik heel veel thuis geweest, maar als ik het zo onder elkaar zie heb ik eigenlijk gewoon heel veel gave plekken ontdekt dit jaar. Eigenlijk had ik nog een verre reis op de planning maar omdat ik heb besloten een boek te schrijven, is dat niet doorgegaan. Ik wil me volledig focussen op m’n boek zodat het helemaal wordt zoals ik het wil en dan komt het reizen daarna weer. Benieuwd hoe lang ik het volhoud!

Ik ben natuurlijk ook benieuwd of jij dit jaar nog mooie plekken hebt bezocht of ontdekt. Laat het me vooral weten! Vind ik leuk 🙂

Liefs Jantien