Het is alweer  een maand na Nomad Cruise 6 en ik heb er eigenlijk nog niet echt over geschreven. Dat heeft een reden. Ik was over-geïnspireerd en wist niet zo goed wat ik erover moest zeggen behalve dat het weer te gek was. Maar goed, daar kun je natuurlijk niet zoveel mee. Ondertussen heb ik een iets beter perspectief en weet ik ook wat mij het meeste heeft geholpen en is bijgebleven. Ik deel graag mijn highlights met je en heb wat leuke tips!

Als je me al even volgt dan weet je vast dat ik een groot fan ben van de Nomad Cruise. Vorig jaar ging ik al mee met Nomad Cruise 5 van Gran Canaria naar Panama en deze keer was het tijd voor Nomad Cruise 6 van Malaga naar Athene. De cruise was iets korter dan de vorige en deze keer hadden we meer stops op de verschillende eilanden, dus ik was benieuwd of het wel net zo waardevol zou zijn. Ondertussen kan ik zeggen dat het minstens zo waardevol was en misschien zelfs nog wel meer.

Voor mijn gevoel was deze cruise nog professioneler dan de vorige keer. De organisatie was beter, de talks en workshops vond ik interessanter en de hele groep mensen aan boord was voor m’n gevoel iets verder in hun business en nomad leven dan de vorige keer. Zelf ging ik er ook iets minder onbevangen in, dus dat kan ook een deel van het verschil hebben gemaakt. Ik wist nu wat ik kon verwachten en had m’n zakelijke uitdagingen ook iets duidelijker. Dat geeft natuurlijk ook meer richting aan wat je eigenlijk aan het doen bent aan boord.

Mijn highlights aan boord

Deze keer ben ik werkelijk naar zo goed als alle talks en workshops geweest. Er was simpelweg niets dat ik wilde missen. Ik vond ze allemaal te gek en waardevol, met een aantal in het bijzonder.

Losing sight of shore

nomad-cruise-natalia

Negen maanden op zee. Brandende zon, hoge golven, storm, amper slaap en blaren op de handen. Natalia roeide samen met haar Coxless team van in totaal zes vrouwen, de Pacific over. Op de Nomad Cruise vertelde ze haar verhaal en het was zo ontzettend inspirerend maar vooral empowering dat ik een potje heb zitten janken. Wat een respect voor deze vrouw. En het mooie van haar verhaal is dat het helemaal niet alleen gaat over een oceaan over roeien. Het gaat over hoe je in de meest verrotte situaties positief kunt blijven, hoe je in een team werkt, hoe je klaar staat voor anderen en hoe je mensen niet overboord gooit als het je even teveel wordt. Nu ik dit schrijf krijg ik alweer kippenvel. Wat een fantastisch mens en wat een fantastisch verhaal!

De documentaire over dit gigantische avontuur staat op Netflix: Losing sight of shore. Ik adviseer iedereen om te kijken. Inspiratie en tranen gegarandeerd! Ik voel me super bevoorrecht dat ik Natalia persoonlijk heb mogen leren kennen.

Guitar hero

nomad-cruise-tobias

Ik zag in de aankondigen van de cruise dat we één van s’werelds beste gitaristen aan boord zouden hebben. Hier was ik super nieuwsgierig naar en mijn god, ik vond Tobias één van de meest inspirerende mensen aan boord. Super gedreven, bescheiden en een gigantisch talent (wat simpelweg betekent; keiharde werker). Eén nacht speelde hij in een leeg theater aan boord, voor slechts een handje vol van de cruisers die nieuwsgierig waren. Misschien wel het meest memorabele moment voor mij op de cruise. Hij was zo gigantisch goed en ik kon alleen maar denken, ik wou dat ik zo belachelijk gepassioneerd kon zijn over iets. Prachtig om te zien en horen.

Tobias heeft van z’n passie een super succesvolle online business gemaakt. Met zijn online trainingen helpt hij gitaristen naar de top. In een talk vertelde hij alles over hoe hij z’n business heeft opgebouwd en hoe wij dat zouden kunnen doen. Super interessant. Luister ook zeker naar z’n muziek op Spotify: Tobias Rauscher.

Brainstormen en problemen oplossen

Brainstormen klinkt als iets wat je even tussendoor doet. Iets wat niet super belangrijk is voor je bedrijf. Maar goed kunnen brainstormen en creatief kunnen denken is misschien wel één van de basisvaardigheden die je moet hebben. Met een goede brainstorm kun je namelijk heel gemakkelijk problemen en uitdagingen oplossen. Charlélie traint bedrijven en overheidsinstellingen in brainstorm-technieken en gaf hierin een workshop op de cruise. Wat mij betreft de beste workshop die ik heb bijgewoond en iets waar ik vanaf nu iedere dag gebruik van maak. Al voor de workshop had ik een uitgebreid gesprek met Charlélie over z’n werk, tijdens een 10 km durende hike op Menorca. Ja, de stops onderweg waren niet alleen voor sightseeing maar zeker ook om te werken en netwerken onderweg. Dit gesprek en zijn workshop waren voor mij zo motiverend dat ik er direct mee aan de slag ben gegaan en ik merk dat het me nu al verder helpt!

Benieuwd naar de basis van deze brainstorm technieken? Je leest er alles over in het artikel: Real brainstormtechniques to solve any problem.

Deep connection

nomad-cruise-deep-connection

Wat ik zo te gek vind aan de cruise is dat je dagen ‘vast zit’ op de cruise, niet of nauwelijks internet hebt en je dus echt met elkaar moet praten. De gesprekken gaan echt ergens over en je leert mensen snel kennen. Dat gaat als vanzelf maar wordt ook nog eens extra gestimuleerd met de deep connection meetup. In stilte elkaar in de ogen kijken, samen dansen zonder iets te zeggen, werkelijk leren luisteren naar iemands verhaal en met je ogen dicht elkaars handen aftasten. Ik vind dit helemaal te gek! Tijdens deze meetup had ik echt het gevoel weer wat dichter bij elkaar te komen en ik vond dit dan ook één van de meest waardevolle momenten op de cruise.

The cruise is just the beginning

nomad-cruise-boat-dancing

Ik heb het al vaker gezegd, the cruise is just the beginning. Sinds de cruise woon ik nog altijd samen met mensen die ik aan boord heb leren kennen. Hoe te gek! Tijdens de eerste weken in Griekenland waren er veel meetups, waarvan ik de boottocht in Santorini het aller leukst vond. Op een woensdagmiddag met een hele groep nomads rondvaren, hiken, zwemmen en feesten. Die dag was ik zo intens gelukkig en dankbaar dat dit mijn leven is!

Dit waren mijn hoogtepunten van Nomad Cruise 6. Ik heb m’n ticket voor de volgende cruise trouwens alweer geboekt. Deze gaat van Spanje naar Brazilië. Hoe te gek! Je leest alles over deze cruise op de website van Nomad Cruise.

Nog een paar foto’s om het af te leren 🙂

nomad-cruise-alle-deelnemers

nomad-cruise-dinner

nomad-cruise-gala

nomad-cruise-team

nomad-cruise-wilm

nomad-cruise-crete

nomad-cruise-hike

nomad-cruise-griekenland

nomad-cruise-girls-kopie

Lijkt het jou wat om mee te gaan? Ik ben benieuwd!

Liefs Jantien