Wie denkt dat je niet in de Achterhoek moet zijn voor leuke festivals heeft het mis! Onderhand is de Zwarte Cross al wel bekend bij een heel groot publiek door heel Nederland, maar de Achterhoek heeft zoveel meer leuke festivals te bieden. Ik zet er een aantal voor je op een rijtje.

jantien-zwarte-cross

Als echte festivalganger ben ik altijd helemaal happy wanneer de aftrap weer is gedaan voor het festivalseizoen. Lekkere muziek, mooi weer, goed eten en vooral heel erg genieten. Ik ben altijd wel voor een festival te porren. En gelukkig hoef ik daarvoor helemaal niet ver van huis, want er zijn zo onwijs veel leuke festivals in de Achterhoek. Deze festivals zijn absoluut een bezoekje waard wanneer je van plan bent naar de Achterhoek te komen, of wanneer je er net als ik woont natuurlijk. Ik zet ze voor je op volgorde van datum.

Festivaart en Coverland

Festivaart en Coverland vinden beide, vlak na elkaar, plaats op het Dru Park in Ulft. Behalve dat dit een prachtige locatie is, zijn de festivals ook prachtig aangekleed. Festivaart is meer geschikt voor de dance liefhebbers en zoals de naam het al zegt is Coverland een festival met coverbandjes. Beide een compleet ander publiek, maar beide super gezellig en absoluut een bezoekje waard.
(Deze festivals zijn dit jaar al geweest)

Over de top

Over de top festival is een mega gezellig festival op eerste Pinksterdag in Lichtenvoorde. De aankleding heeft veel weg van de Zwarte Cross (stiekem denk ik dat de Zwarte Cross het hier heeft afgekeken) en de sfeer is altijd super gezellig. Je hebt er bandjes, dj’s, theater en er is ook onwijs veel te doen voor kinderen. Dus echt een megagezellige dag voor het hele gezin. Ik ben fan!

Reurpop

Dit weekendfestival in Ruurlo is echt een festival voor het hele gezin. Behalve veel verschillende soorten muziek vind je er ook theater en is er op zondagochtend een koffieconcert voor de ‘ouderen’. Daarnaast is er het hele weekend van alles te doen voor kinderen. Kortom, een uitje voor het hele gezin.

Manana Manana

Het broertje (of zusje) van de Zwarte Cross. Dit festival straalt een beetje dezelfde sfeer uit, maar is alleen een stukje kleiner en daardoor misschien ook iets knusser en zoals de naam al zegt, super relaxed. Wanneer je de Zwarte Cross leuk vindt, is Manana Manana waarschijnlijk ook iets voor jou.

Have a nice day

Have a nice day vindt plaats in het openlucht theater in Eibergen. Of het aan de prachtige locatie ligt, of aan de gezellige Achterhoekse sfeer, ook dit festival is super relaxed. Was het een aantal jaar geleden nog klein opgezet, tegenwoordig weten mensen uit het hele land dit mooie festival te vinden.

Zwart Cross

De Zwart Cross, het leukste festival van Nederland als je het mij vraagt. Het werd jarenlang gezien als een boerenfeestje, maar tegenwoordig kun je er niet meer omheen dat dit gewoon een belachelijk mooi festival is voor iedereen. Het leuke aan de Zwarte Cross vind ik dat er altijd wel iets geks gebeurt, overal op het terrein. Op veel andere grote festivals lopen mensen van podium naar podium om alle artiesten te zien. Op de Zwarte Cross draait het niet alleen om de artiesten, het draait om spektakel en de gezelligheid. Overal op het terrein gebeuren er gave dingen. Van theater, tot stunts, tot gave (nieuwe) muziek en mijn favoriet, de super relaxte reggae weide. Alles waar je om kan wensen vind je op de Zwarte Cross.

Zwarte Cross Sterrenrestauarant

Op de Zwarte Cross dineren in een vijf sterren restaurant. Dat kan gewoon..

Huntenpop

Huntenpop is al jaren een begrip in de Achterhoek. Op dit festival kun je zowel grote namen als beginnende artiesten verwachten. Juist die combinatie maakt het zo leuk voor iedereen. En zelfs wanneer het regent (heel soms regent het in de Achterhoek) blijft de sfeer goed.

Volgens mij hoef jij je deze zomer niet te vervelen met de vele festivals in het vooruitzicht. De Achterhoek heeft zoveel leuks te bieden en ik merk altijd dat overal waar je komt de sfeer goed is. Het draait op de Achterhoekse festivals vooral om de sfeer en gezelligheid en dat zijn voor mij hele belangrijke redenen om naar een festival te gaan.

Wat zijn jouw favoriete festivals in de Achterhoek of in je eigen regio? En wat staat er deze zomer op de planning?

Alvast een heel fijne festivalzomer gewenst!

Liefs Jantien

Benieuwd naar meer leuke culturele uitjes deze zomer in de Achterhoek? Je leest het hier!