Ik ben een aantal keer in Spanje geweest en dacht eigenlijk altijd, leuk voor een stedentrip of strandvakantie maar verder heb ik er niets te zoeken. Totdat pas geleden m’n beste vriendinnetje en later ook familie van mijn op vakantie gingen naar Andalusië. Ze kwamen met foto’s thuis waar m’n mond van open viel. Zo mooi in Spanje?! Kan dat? Ik laat je zien waarom Andalusië zo gaaf is en heel geschikt voor een autorondreis. Waarschuwing, na het lezen van deze blog wil je zeer waarschijnlijk direct je koffers pakken. Ik in ieder geval wel 🙂

Een autorondreis door Andalusië

M’n beste vriendinnetje zei een tijd terug dus dat ze naar Andalusië op vakantie ging. In haar eentje. Super goed idee vond ik, want ik was zelf ook weleens naar Malaga (waar ze op vloog) geweest en dat vond ik toen erg gezellig. Ideaal voor solo reizen. Ze vertelde me dat ze vanaf Malaga ging rondreizen en ik was wel benieuwd wat ik me daar precies bij voor moest stellen, want ik denk bij Spanje al snel aan strandvakanties of stedentrips. Toen ze me foto’s doorstuurde terwijl ze onderweg was, was ik echt stomverbaasd. Wauw!! Zo belachelijk mooi. Helemaal niet wat ik bij Spanje had verwacht. Misschien ben ik de enige die hier geen weet van had, maar ik heb weleens het idee dat we massaal buiten Europa op vakantie gaan terwijl we niet half weten hoe mooi het hier is. Daarom deel ik graag wat foto’s op de route die m’n vriendinnetje nam, zodat je inspiratie op kan doen! Een uitgebreidere route en meer dingen om te doen onderweg vind je hier.

Granada

wijnproeverij Alhambra Granada

Leuk om te doen! Een wijnproeverij in Alhambra Granada.

Granada

Granada

Sevilla

sevilla

Leuk om te doen in Sevilla. Een wandel of fietstour.

sevilla fietstour

sevilla

Ronda 

Ronda Spanje

Ronda Spanje Andalusië

ronda spanje

Malaga 

malaga spanje

Zo organiseer je het gemakkelijk

Je kunt natuurlijk deze reis ter plekke organiseren. Als ik lang op reis ga doe ik dat meestal wel. Toch heb ik ook wel geleerd dat het voor korte vakantie vaak niet heel handig is. Zeker niet wanneer je eigenlijk toch al weet welke route je graag zou willen afleggen. Zonde van je tijd om je onderweg bezig te houden met dingen organiseren, als je maar een paar dagen hebt. Dus ik zou zeggen, laat iemand anders het lekker voor je organiseren. Zelf heb ik contact gehad met De Jong Intra Vakanties. De reizen die ze aanbieden spreken me heel erg aan. Ze zijn namelijk super flexibel. Je kunt zelf de begin- en einddatum kiezen. Dus je beslist zelf hoe lang je weg wilt én kunt het ook per persoon aanpassen! Handig wanneer je met een groep gaat.

Een leuk cadeautje! 

Mocht je nog een beetje twijfelen of je wel of niet zou gaan, dan geef ik je nog iets meer reden om gewoon lekker te gaan. Met de volgende code:  5011722  krijg je namelijk 40,- euro korting bij een boeking bij De Jong Intra Vakanties, geldig tot 28-2 op het hele aanbod! Kun je daar toch mooi een keertje extra van uit eten 🙂

 

Zelf pak ik het liefst vandaag m’n koffers nog als ik de foto’s zie, maar ik heb met mezelf de afspraak dat ik eerst m’n boek goed en wel wil af hebben, voordat ik weer op vakantie of reis ga. Wie weet in de zomer of in het najaar en wie weet kan jij me dan nog wat extra tips geven als jij voor die tijd al bent geweest!

Ik hoop dat ik je een beetje heb mogen inspireren met de mooie foto’s van m’n vriendinnetje en als je besluit te gaan. Laat je het me dan weten?

Liefs Jantien

Dit is een advertorial.