Op zoek naar een leuke citytrip? Wat dacht je van Oslo. De stad is relatief klein, dus in een paar dagen kun je al een heleboel zien. Ik deel vandaag mijn top tien van must-do’s in Oslo. Kijk en lees mee.

Opera House

opera-house-oslo

Het Opera House in Oslo is ontzettend mooi. De prachtige architectuur, het mooie uitzicht over het water en natuurlijk de gelegenheid om op het dak te lopen! Vanaf boven heb geweldig uitzicht over Oslo. Een bezoekje aan het Opera House is een absolute must-do.

Vigeland Park

vigeland-park-oslo

Het Vigeland Park is een enorme toeristische attractie in Oslo. In dit park staan honderden prachtige beelden welke de kringloop van het menselijk leven symboliseren. Het zit er dik in dat dit de eerste vijf minuten op je lachspieren werkt, maar de beelden zijn zo prachtig dat je er vanzelf stil van wordt.

City Hall

De City Hall is geopend voor publiek en de entree is gratis. Je loop hier in een half uurtje wel doorheen, maar toch is het echt een aanrader om dit niet over te slaan. Zeker niet wanneer je van kunst houdt. Het gebouw heeft prachtige kamers en muurschilderingen.

Stranden

stranden-oslo

Als je op zoek bent naar een gezellig wijk voor de lunch of het diner, dan zit je hier goed. Stranden is een super gezellig wijk met heel veel gezellige restaurantjes en prachtig uitzicht over het water. Het is hier de hele dag door gezellig druk en als je geluk hebt vind je er ook nog wat hippe foodtrucks.

Musea

Er zijn enorm veel musea in Oslo, maar de meesten zijn niet in het centrum te vinden. Dus mocht je geïnteresseerd zijn in kunst en geschiedenis, dan is het verstandig om de ferry te nemen naar de overkant waar je onder andere het Noors volksmuseum en het Viking museum vindt.

Fjorden

Noorwegen staat bekend om de prachtige fjorden, dus een tochtje met de ferry hoort er eigenlijk wel bij. Er zijn verschillende mooie routes afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. Een kaartje kun je terp plekke kopen.

Karl Johans Gate

Karl Johans Gate

Karl Johans Gate is misschien wel de bekendste straat van Oslo. Deze grote winkelstraat is perfect voor een dagje shoppen of een kop koffie in het park en lekker mensen kijken. Aan het einde van de straat vind je het Royal Palace.

Royal Palace

Het Royal Palace staat aan het einde van de Karl Johans Gate. Een inmens en prachtig gebouw wat wel een fotomomentje waard is. Let wel op, in de winter is het gebouw gesloten, dus mocht je naar binnen willen dan is dit alleen in de zomermaanden mogelijk.

Grunerlokka

Grunerlokka is de hipsterwijk van Oslo. Hier ben je op de juiste plek voor een goede kop koffie of gewoon om even lekker bij te komen in een van de vele gezellig tentjes. Het is ongeveer een halfuurtje lopen vanaf het centrum van de stad.

Kasteel Akerhus

Akerhus is een prachtig oud kasteel dat ooit is gebouwd om Oslo te beschermen. Tegenwoordig is het kasteel opengesteld voor publiek. Behalve het gebouw is ook de locatie prachtig. Ga er aan het eind van de dag naartoe want je hebt gegarandeerd een prachtig uitzicht op de zonsondergang.

Dit waren mijn tips voor Oslo. Staat er bij jou al een tripje naar Oslo op de planning? Of ben je al eens geweest? In dat geval ben ik benieuwd of jij nog tips hebt.

Liefs Jantien

Lees hier meer tips over Noorwegen.