Heb jij ook zin in een beetje winterzon? Ik krijg de laatste tijd vaak vragen van mensen die graag de zon op willen zoeken deze winter. Want wat is daar nou een goede bestemming voor? Er zijn natuurlijk onwijs veel gave bestemmingen, maar ik kom toch iedere keer weer op hetzelfde land uit wanneer ik mensen tips geef. Namelijk Sri Lanka! Ik leg je uit waarom het zo’n fijne winterzon bestemming is en hoe je gemakkelijk en het goedkoopst je reis kunt regelen.

sri-lanka

Ps. Ik hoor je denken. Je zei toch zon, het lijkt heel bewolkt. Klopt, zelf was ik er aan het einde van het regenseizoen dus er viel regelmatig regen. Januari en februari zijn perfect. Net na het regenseizoen, dus lekker groen! 

Waarom Sri Lanka de ideale winterzon bestemming is

Ik heb al eens een uitgebreide blog geschreven over waarom ik Sri Lanka zo geweldig vind. Je leest er hier alles over terug. Sri Lanka is een super gave bestemming voor verschillende soorten reizen. Het is heerlijk als strandvakantie maar er is ook onwijs veel te zien en te doen als je houdt van natuur en cultuur. Omdat het eiland relatief klein is, kun je in korte tijd veel doen én veel relaxen. Ideaal dus als je geen weken de tijd hebt. Ik denk dat Sri Lanka al vanaf twee weken zeker de moeite waard is. Het is even vliegen, maar eenmaal daar, ben je direct aan het genieten. Het voordeel ten opzichte van veel andere bestemming, is dat het er relatief goedkoop is en je heel veel mogelijkheden hebt wanneer je niet zit te wachten op all-in of grote groepen toeristen. Je kunt zelf kiezen! Oh en het belangrijkste natuurlijk, het is er lekker warm.

Waarom het handig is om rond deze tijd te boeken

Een winterzon vakantie is voor veel mensen een extra vakantie. Je bent er vaak niet al heel lang van tevoren mee bezig en het komt meestal als een klein cadeautje. Maar het is natuurlijk nog meer een cadeautje wanneer je niet de hoofdprijs betaalt. Ik vind het altijd lastig inschatten wanneer de tickets het goedkoopst zijn en op welke dagen je het beste kunt vliegen. Nu wisselt het nog weleens, maar gemiddeld genomen kun je van het volgende uitgaan.

IMG_1027

Voor de goedkoopste vliegtickets:

  • Boek je 56 dagen voor vertrek
  • Vlieg je op een dinsdag (liefst na de middag)
  • Vlieg je niet op een zaterdag (dat is vaak het duurst)

Dus ja, reken maar uit en wie weet doe je er voordeel mee. Zou mooi zijn toch?!

Wat moet je regelen voor vertrek naar Sri Lanka?

Een reis naar Sri Lanka is eigenlijk zo geregeld. Je hebt hiervoor wel een visum nodig, ook wel een ETA genoemd. Schrik nu niet, hiervoor hoef je niet eerst naar de ambassade, want alles is online te regelen. Het fijne is dat er sites zijn die je hiermee helpen, zodat de aanvraag in het Nederlands gedaan kan worden. Wel zo prettig communiceren en gewoon heel duidelijk.

Ik zal even wat informatie overzichtelijk op een rijtje zetten.

  • Je kunt een visum krijgen voor 90 dagen Sri Lanka. Daarmee mag je max. 30 dagen aaneengesloten in het land blijven en tweemaal het land in- en uittreden.
  • Wil je langer dan 30 dagen aaneensluitend blijven, dan kun je in het land zelf je visum verlengen.
  • Je Visum Sri Lanka vraag je hier online aan.
  • Je vult binnen vijf minuten een aantal vragen in en ontvangt je visum binnen max. 72 uur in je mailbox (vaak sneller).
  • Regel je visum voor de zekerheid een week van tevoren.
  • Het visum is alleen geschikt voor reizen/ vakantie. Wil je werken, dan moet je toch naar de ambassade van Sri Lanka.

IMG_1051

Zie je, het stelt allemaal niet zoveel voor. Ik ben trouwens zelf alweer bijna vier jaar geleden in de winter naar Sri Lanka geweest en vond het echt heerlijk. Zelf zat ik aan het eind van het regenseizoen in december. Januari en februari is dan ook de perfecte tijd, gezien alles dan mooi groen is!

Ik ben heel benieuwd of jij deze winter op zoek gaat naar de zon. Lijkt Sri Lanka jou wat?

Liefs Jantien

Dit is een advetorial.