Nepal is echt een geweldige bestemming. Tenminste, als je de volgende dingen niet meerekent.

Ja, er zijn dus echt wat minpuntjes aan dit Aziatische land. Ook al focus ik me normaal liever op het positieve, ik wil je toch graag voorbereiden op wat je te wachten staat.

Je hebt mannetjes die met je mee lopen naar de hotelkamer

Ik weet nog dat de eerste nacht in Nepal echt verschrikkelijk was. Ik heb er hier en hier al eens over verteld. Ik dacht dat ik het niet zou overleven. Zeker toen ik midden in de nacht in Kathmandu aankwam en de man bij het hotel mijn tassen mee sleepte naar de kamer en me het gevoel gaf alsof ik thuis was. Man, daar zit je toch niet op te wachten. Hetzelfde geldt had ie me iets aangedaan. Levensgevaarlijk. Hij legde de tassen op bed, gaf me de sleutel en zorgde ervoor dat ik warm water had om te douchen. Ik weet niet wat hij daar mee wilde bereiken, maar dat was dus echt heel raar. En zo bleef het trouwens de hele reis doorgaan. Iedere keer hielpen mensen mij heel vriendelijk, alsof ze iets van me moesten. Rare volk, die Nepalezen.

nepal

Je wordt moddervet van het eten in Nepal

Het eten in Nepal is echt niet te doen. Ontbijten met gefrituurde snickers of citroen pannenkoeken welke vers voor je worden gemaakt. Avondeten met momo’s. Bah, als ik er aan denk dan voel ik me alweer dichtgroeien. Nee, een bezoekje Nepal is echt niet geschikt voor mensen die niet van lekker eten houden. Tenzij je het er tijdens een trekking afloopt dan 😉

De bergen zijn adembenemend (letterlijk)

nepal

De natuur en bergen in Nepal zijn adembenemend. Maar dan letterlijk. Ik bedoel, er zijn dus mensen die de Mount Everest wilden beklimmen en dit niet na konden vertellen. Genoeg reden dus om niet naar dit gevaarlijke gebied af te reizen. Er zijn wel andere routes, maar je weet het maar nooit. Je gaat tenslotte niet op reis voor een beetje avontuur, dan had je ook wel thuis achter de laptop kunnen blijven zitten kattenfilmpjes kijken. Ja toch?! Laat die besneeuwde bergtoppen maar door iemand anders ontdekt worden.

De cultuur is vreemd

nepal

De cultuur in Nepal is vreemd. Ze eten er niet standaard om zes uur stampot met gehaktballen en er is in de wijde omtrek geen Mac te vinden. Daarnaast zijn mensen erg bescheiden en vriendelijk, dus ja, wat moet je daar mee?! Ik weet zeker dat je om de haverklap het gevoel krijgt alsof je voor de gek wordt gehouden en je zult nooit weten of dit werkelijk zo is. Wat een nare gedachte.

Je hebt er levensgevaarlijke wildlife

nepal-wildlife

In Nepal lopen een heleboel gevaarlijke en dodelijke dieren rond. Maar dan echt gevaarlijk. Ik heb het over tijgers en neushoorns enzo. Je moet er toch niet aan denken dat je zo’n beest ineens voor je ziet. En dan nog maar niet te denken aan de vele krokodillen en olifanten. Bah, enge beesten. Die wil je echt niet in het wild zien.

nepal

nepal

Zo, volgens mij was dit wel genoeg reden om Nepal van de bucketlist te schrappen. Mocht je het toch aandurven? Op mijn instagram vind je genoeg foto’s die je toch zullen afschrikken 😉

Ben jij al eens in Nepal geweest? Kun je je een beetje vinden in mijn waarschuwingen?

Liefs Jantien

Lees hier meer over reizen door Azië en lees hier meer over mijn all-time favoriete vakantieplekken.

Volg je me al op facebook, instagram en twitter? En zorg dat je niets mist door je gratis te abonneren op mijn blog door je hieronder in te schrijven! 🙂