Als er een plek is op deze wereld waarvan ik denk dat iedereen het eens gezien (en vooral beleefd) moet hebben, dan is het wel Zuid Afrika. Ik studeerde een aantal jaar geleden in Zuid Afrika en man, wat was dat een geweldige tijd. Daarom speel ik al een tijdje met de gedachten om terug te gaan en ik heb me een reis gevonden.. Ik wil vandaag nog!

Normaal gesproken ga ik niet zo snel terug naar een plek waar ik al ben geweest. Maar gezien ik maar een klein deel van Zuid Afrika heb gezien, zoals de Tuinroute en Kaapstad (waar ik hier en hier al veel tips over gaf), wil ik eigenlijk nog veel meer zien. Zuid Afrika heeft alles waar je om kunt wensen. Een prachtige kustlijn, mooie natuurgebieden, gave steden, geweldige cultuur en natuurlijk de machtige wildlife parken. Need I say more? Maar het allerliefst wil ik meer zien dan Zuid Afrika en nog meer nieuwe landen en plekken ontdekken.

uitzicht-kaapstad-paragliden

Paragliden boven Kaapstad. 

In 56 dagen kamperend door 9 Afrikaanse landen

Ik kwam terecht op de website van Peri Peri reizen en zij bieden me een joekel van een reis aan. Sorry voor m’n rare taalgebruik, maar hier word ik dus echt happy van! In 56 dagen kamperend door deze 9 Afrikaanse landen:

  • Botswana
  • Kenia
  • Malawi
  • Namibië
  • Oeganda
  • Tanzania
  • Zambia
  • Zimbabwe
  • Zuid-Afrika

Hoe cool klinkt dat. Ik moet zeggen, ik ben voorstander van niet al te snel reizen zodat je ook werkelijk iets ziet, maar ik heb zo’n vermoeden dat je wel werkelijk iets gaat zien op deze reis.

zandduinen-namibie-afrika

De duinen in de woestijn van Namibië. 

kamperen-zambia

Kamperen in Zambia. 

nungwi-beach-zanzibar

Chillen in het helder blauwe water bij Nungwi beach in Zanzibar. 

okavango-delta-botswana

Met een bootje over de rivier in Botswana. 

wildlife-choke-national-park

Wildlife spotten in Chobe National Park. 

En dan te bedenken dat dit slechts een kleine greep uit de mogelijkheden is. Snel een kleine opsomming van wat je kunt verwachten. Immense watervallen, uitgestrekte woestijn, prachtige stranden en een heldere blauwe zee, snorkelen, op safari om wildlife te spotten.. Ok, om het overzichtelijk te houden, hier vind je de hele lijst met activiteiten.

Kamperen met mensen van over de hele wereld

Wat ik zo onwijs gaaf vind aan deze reis, is dat het wel georganiseerd is maar dat je niet van hotel naar hotel gaat zodat je de sfeer van het land niet proeft. Kamperen is natuurlijk de ultieme manier om een land te ontdekken en volop te genieten van de natuur. En geloof me, in Afrika ga je genieten van de natuur. Oké, ik zit echt te stuiteren achter m’n laptop. Want wat ik ook een heel groot voordeel vind is dat je niet alleen met Nederlanders op pad gaat, maar met mensen van over de hele wereld. Ik ben zelf het type dat soms snel de andere kant uitloopt als ik Nederlanders hoor. Sorry Dutchies, it’s not you, it’s me. Soms heb ik gewoon heel veel zin om andere mensen en culturen te leren kennen. Dus deze reis is op mijn lijf geschreven. Oh en laat ik niet vergeten dat je rondreist per overlanding truck. Dat lijkt me al een avontuur op zich.

kamperen-truck-afrika

Hoe cool is dit? Dit wil ik 🙂 

Word je net als ik ook helemaal wild van de gedachte van een safari en het kamperen in de natuur, dan vind je hier meer informatie over deze reis. Nu moet ik zeggen, ik heb uiteraard wel gelijk de meest uitgebreide en lange reis uitgezocht welke ik kon vinden. Maar Peri Peri reizen biedt veel meer gave reizen aan naar Afrika en geloof me, hier wil je echt ooit nog eens naartoe.

Ben jij al eens in (Zuid) Afrika geweest? Wat is volgens jou echt een plek om niet te missen?

Liefs Jantien

Dit is een advetorial.