Heb je maar een klein budget tot je beschikking en wil je er toch graag op uit. Dat kan, want er zijn zoveel mogelijkheden om te reizen met een klein budget! Ik geef je een paar tips.

Met deze tips kun je een hoop geld besparen op vakantie of op reis. Sommige klinken misschien logisch, maar ik weet zeker dat je ze weleens vergeet!

vliegen-vliegangst
1. Reis niet in het hoogseizoen
2. Zoek een datum uit aan de hand van de beste deals
3. Reis zoveel mogelijk met het plaatselijke openbaarvervoer in plaats van toeristische tours
4. Ga uit eten waar de locals gaan en vermijd restaurants op toeristische plekken
5. Nog beter, ga picknicken in plaats van naar een restaurant
6. Ga nooit op pad zonder eigen eten en drinken (uit de supermarkt) op zak en voorkom zo dat je op toeristische plaatsen 10 euro voor een flesje water betaalt
7. Verblijf iets buiten de stad en neem het openbaar vervoer om heen en terug te reizen
8. Ga voor gratis activiteiten, zoals een wandeling of een middagje strand
9. Als je rondreist probeer dit met de nachttrein te doen zodat je geen overnachting hoeft te betalen
10. Probeer eens couchesurfing of aribnb om kosten te besparen op overnachtingen

Het is natuurlijk afhankelijk van het soort vakantie of reis dat je voor ogen hebt, maar er zijn altijd mogelijkheden om te bezuinigen zonder in te leveren op plezier. Probeer altijd een bewuste keuze te maken. Uit eten of picknicken. Ik weet zeker dat beide net zo leuk is en je dus niet inlevert op plezier. Wanneer je krap zit is picknicken dus absoluut de beste optie.

Hetzelfde geldt voor heel veel dingen. Waarom zou je een dure tour doen wanneer er ook locals zijn die je met plezier gratis rondleiden en waarom zou je een duur hotel boeken wanneer je in een hostel super veel leuke mensen leert kennen en veel geld op een overnachting kunt besparen.

Tot slot is er natuurlijk ook altijd nog de optie om in eigen land te blijven en hier lekker te genieten van dagjes uit. Lees dan hier verder voor tips voor dingen om te doen in de Achterhoek en houd m’n blog in de gaten, want er komen nog meer leuke uitjes in eigen land voorbij!

Ik hoop dat je wat aan m’n tips hebt en dat je er de komende tijd lekker op uit kunt.

Heb je zelf nog tips die geld kunnen besparen, laat ze hieronder dan achter. Ik ben benieuwd!

Liefs Jantien