Reis inspiratie

 • img_7807

Een jaar als digital nomad; wat heeft het me opgeleverd en wat wil ik anders doen

De nacht voordat ik vertrok schrok ik ineens wakker en raakte ik in paniek. What the fuck was ik aan het doen?! Alles opgezegd en van plan om voor onbepaalde tijd te vertrekken om te [...]

 • thassos-giolo

Thassos; waarom je naar dit Griekse eiland wilt!

Vorig jaar werd ik al uitgenodigd voor de I love Griekenland campagne om een weekje naar Thassos te komen. Op dat moment was ik zo druk met het uitgeven van m’n boek dat ik geen [...]

 • nomad-cruise-alle-deelnemers

Nomad Cruise 6 Mediterranean edition: mijn highlights!

Het is alweer  een maand na Nomad Cruise 6 en ik heb er eigenlijk nog niet echt over geschreven. Dat heeft een reden. Ik was over-geïnspireerd en wist niet zo goed wat ik erover moest [...]

 • vervoersopties-australie

Gemakkelijk een auto huren en prijzen vergelijken

Ik zit alweer een paar maanden in Colombia en begin zo langzamerhand wat dingen te missen. Nee, geen pindakaas of stroopwafels (dat hebben ze hier ook). Wat ik het allermeeste mis sinds ik in Medellin [...]

 • Medellin Colombia

Mijn leven als Digital Nomad in Colombia

Ik ging naar het kleurrijke Guatapé, dook de jungle van Tayrona National Park in, vierde de feestdagen met een geweldige groep mensen en sloot mijzelf daarna bijna vier weken lang op om mijn werk gedaan [...]

 • 20171111_150814-795963510.jpg

This is where the magic happens

‘’How many times a year are you getting out of your comfort zone?’’ someone asked me a while ago. ‘’Do you have a minute?’’ was my first response. Although, I have to say that I [...]

 • nomad-medellin-colombia

Medellin Colombia als tijdelijke ‘thuisbasis’. Hoe is dat?

Benieuwd hoe mijn leven als Digital Nomad er hier in Medellin uitziet? Dus ik bedoel niet alleen maar de leuke uitstapjes naar prachtige stranden of jungle. Maar gewoon, een gemiddelde dag als ik hier aan [...]

 • digital-nomad

Soms is een keus maken alles wat je moet doen

Eureka! Ineens weet je het! Man, wat was ik de afgelopen dagen zoekende. Waar wil ik heen, wat wil ik doen, met wie wil ik dat doen en hoe dan? Hoe zorg ik voor een [...]

 • nomad cruise

Nomad Cruise: leven als digital nomad

Tranen met tuiten heb ik gehuild. Ik wilde eigenlijk echt niet gaan toen ik eenmaal in Eindhoven op het vliegveld stond. Afscheid nemen van lieve mensen is niet m’n sterkste punt en iedere keer weer [...]

 • nomadcruise-2015-by-dinko-39-copy-1

Nomad Cruise – Van Spanje naar Panama

Hoe cool zou het zijn.. De Atlantische Oceaan oversteken per cruise. Ik ga het aankomende september doen! Ik reis samen met meer dan 150 digital nomads in veertien dagen van Spanje naar Panama om onderweg [...]

 • nos-alive-festival-lissabon

Next international stop: Alive festival Lissabon!

Jaa!! Eindelijk staat er weer een nieuw reisje op de planning. Ik ben straks gewoon een half jaar niet op pad geweest buiten Nederland. Eigenlijk vind ik dat niet zo erg, want ik ben hier met super leuke dingen bezig op geweldige plekken. Maar het kriebelt wel weer! Het eerste tripje staat gepland in juli en ik heb er onwijs veel zin in. Ik ga naar een festival in Lissabon waar onwijs gave artiesten komen! Ik vertel je er alles over.

 • andalusië

Zo mooi is Andalusië! (en ik geef een leuk cadeautje weg #spon)

Ik ben een aantal keer in Spanje geweest en dacht eigenlijk altijd, leuk voor een stedentrip of strandvakantie maar verder heb ik er niets te zoeken. Totdat pas geleden m’n beste vriendinnetje en later ook familie van mijn op vakantie gingen naar Andalusië. Ze kwamen met foto’s thuis waar m’n mond van open viel. Zo mooi in Spanje?! Kan dat? Ik laat je zien waarom Andalusië zo gaaf is. Waarschuwing, na het lezen van deze blog wil je zeer waarschijnlijk direct je koffers pakken. Ik in ieder geval wel :)

 • solo-reizen-nepal

Reizen terwijl je een relatie hebt: Wel of niet doen?

Ik ben een aantal keer alleen op reis geweest terwijl ik een relatie had. Ik vond dat best normaal, want ik wilde gewoon graag reizen. Maar ik kwam er al snel achter dat dit niet voor iedereen als normaal werd gezien. Want zegt het niet veel over je relatie wanneer je graag alleen op pad wil? En is je relatie er wel tegen bestand? Iedereen heeft er een mening over maar wat moet je nou doen? Zo denk ik er over.

 • kata-tjuta

De 20 mooiste plekken Down Under

Wauw, niet te geloven dat het alweer bijna een jaar geleden is dat we thuis kwamen van een vol jaar reizen door Australië. Wat was het geweldig. Hier word ik me altijd nog meer van bewust wanneer ik weer een tijdje thuis ben. Ik denk er nog vaak aan terug en dan zijn het altijd bepaalde plekken en momenten waar ik aan terug denk. Ik neem je mee naar die plekken. Wat mij betreft dus de 20 mooiste plekken Down Under.

 • vakantie-te-kort

Terugblik op de reizen die ik maakte in 2016

December is de tijd van terugblikken en wat is er nou leuker dan terugblikken op de reizen die ik afgelopen jaar maakte. Voor het eerst sinds jaren bleef ik gewoon een heel jaar binnen Europa en eigenlijk beviel me dit best goed. Kijk je mee!

 • hikkaduwa

De perfecte winterzon bestemming

Heb jij ook zin in een beetje winterzon? Ik krijg de laatste tijd vaak vragen van mensen die graag de zon op willen zoeken deze winter. Want wat is daar nou een goede bestemming voor? Er zijn natuurlijk onwijs veel gave bestemmingen, maar ik kom toch iedere keer weer op hetzelfde land uit wanneer ik mensen tips geef. Namelijk Sri Lanka! Ik leg je uit waarom het zo’n fijne winterzon bestemming is en hoe je gemakkelijk en het goedkoopst je reis kunt regelen.

 • image1

De geheimen van werken aan boord van een cruise

Werken aan boord van een cruise. De hele wereld over varen, op prachtige plekken komen en er nog geld mee verdienen ook. Klinkt goed toch? Ik heb jaren geleden het aanmeldformulier in huis gehad om me als kapster aan te melden, maar zag er toch vanaf. Rosanne en Sharon waren wel zo stoer om het gewoon te doen en vertellen me hoe het is om te werken aan boord van een cruise. En werkelijk, ik sta te klapperen met m’n oren.

 • snapseed-5

Foto-dagboek weekendje Luxemburg

Hoi hoi! Ik laat je zien hoe ons weekend Luxemburg was. Het weekend zelf was ik lekker offline maar ik heb wat leuke plekjes ontdekt en die deel ik toch graag met je. Dus kijk gezellig mee!

 • luxemburg

De ideale bestemming voor een weekend weg met de hond

Toen we Sari kochten was m’n grootste droom om haar mee te nemen op reis. Hoe gaaf, lekker rondreizen met je hond? Nou, ons eerste uitstapje met hond is een feit. Nog geen lange reis maar gewoon een weekendje weg om te zien hoe dat gaat. Het was even zoeken naar een geschikte locatie en geschikte overnachtingen, maar we vonden de ideale bestemming voor een weekend weg met de hond!

 • perfecte-backpack

10 dingen die ik had willen weten vóórdat ik de eerste keer op reis ging

Soms heb je van die dingen waarvan je denkt; ‘man, had ik dat maar eerder geweten’. Dat had ik dus heel erg toen ik de eerste keer alleen een verre reis maakte. Er kwamen zoveel nieuwe dingen op me af en ik had me echt druk gemaakt om de totaal verkeerde dingen en over andere dingen had ik weer helemaal niet nagedacht terwijl dat wel handig was geweest. Kortom, had ik maar geweten dat..

 • zonovergoten-jaar-australië

De nieuwe special staat online

Ik wil graag mijn excuses maken. Afgelopen maand stond in het teken van werken en reizen en daar heb ik veel te weinig aandacht aan geschonken! Ik had er juist zo’n zin in maar omdat ik ook met zoveel andere leuke dingen bezig ben, waar ik ook graag over schrijf, is m’n special er een beetje bij in geschoten. Daarom heb ik het volgende besloten.

 • CycleforPlan-Vietnam-R-S

Simone en Ruth gaan de strijd tegen kindhuwelijken aan!

Ik zie de laatste tijd regelmatig berichtjes van Plan Nederland voorbij komen op Facebook, over Cycle for Plan en hun strijd tegen kindhuwelijken. Ineens zag ik ook een berichtje voorbij komen van een dorpsgenootje van me, dat ze samen met een vriendin naar Vietnam gaat om te fietsen voor Plan Nederland. Super stoer dat ze dit doen, dus ik ging met ze in gesprek om te horen waarom én hoe zij dit gaan aanpakken. Lees snel verder en zie ook hoe jij ze zou kunnen helpen!

 • wintersport-noorwegen

Unieke wintersport vakantie in Noorwegen

We gaan het najaar in en het is tijd om na te denken over een eventuele wintersport vakantie. Mocht je nou eens helemaal iets anders willen en meer mogelijkheden hebben dan skiën en après skiën, dan heb ik nog wel een leuke bestemming voor je. Al eens gedacht aan een wintersport vakantie in Noorwegen?

 • prestatiedrang-fruit-plukken-australie

Hoe vind je snel werk in Australië?

Reizen en werken in Australië klinkt als muziek in de oren. Toch? Dat dacht ik ook en daarom reisde en werkte ik in 2015 een jaar in en door Aussie. Ik heb daar het één en ander van geleerd en vind het hoog tijd dat ik mijn ervaringen deel, zodat jij wellicht makkelijker werk in Australië kunt vinden.

 • roadtrip-yosemite-national-park

Say yes to Amerika en Canada!

Ik overdrijf dit niet. Ik heb in de afgelopen maanden meerdere keren gedroomd dat ik aan het rondtrekken was door Amerika. Niet dagdromen maar werkelijke vaste-slaap-dromen. Schijnbaar ben ik er een beetje mee bezig. Normaal ga ik niet snel terug naar een plek waar ik al ben geweest maar ergens lonkt het land van de onbegrensde mogelijkheden dan toch weer. Heb jij dat ook? Dan geef ik je wat tips om je reis goed van start te gaan.

 • trekking-napal-annapurna

Een trekking door Nepal voorbereiden; zo doe je dat

Nepal is de ultieme bestemming wanneer je van hiken houdt. De prachtige bergen en schitterende natuur zorgen ervoor dat je dagen kunt lopen zonder je een seconde te vervelen. Het is dan ook niet gek dat er zoveel mensen naar Nepal gaan voor een trekking door de Himalaya. Ik deed het ook en mijn voorbereiding was beroerd. Daarom geef ik jou graag tips hoe je ervoor zorgt dat je zo goed mogelijk bent voorbereid zodat je alleen nog maar hoeft te genieten!

 • nepal

5 redenen om niet naar Nepal te gaan

Nepal is echt een geweldige bestemming. Tenminste, als je de volgende dingen niet meerekent. Ja, er zijn dus echt wat minpuntjes aan de Aziatische land. Ook al focus ik me normaal liever op het positieve, ik wil je toch graag voorbereiden op wat je te wachten staat.

 • sri-lanka

Waarom Sri Lanka zo geweldig is

Soms zie je foto’s van een land of plaats voorbij komen en weet je direct, daar wil ik heen. Dat had ik dus niet bij Sri Lanka. Sterker nog, als ik foto’s zag dacht ik altijd dat het niet zo bijzonder was. Toch was ik een aantal jaar geleden erg nieuwsgierig naar dit land. Want waarom noemen ze het de parel van Azië? Nou, om dat te snappen moet je er toch echt zelf naartoe maar ik probeer het uit te leggen. Hierom is Sri Lanka zo geweldig en kun je het onmogelijk vastleggen.

 • liften

Ik raad iedere avonturier aan eens te liften

Een tijd terug ging ik een weekje liften naar Milaan. Hartstikke spannend want ik wist echt niet hoe dit zou gaan en wat ik er van zou vinden. Nu ik er op terug kijk vind ik het zo’n gave ervaring en ben ik zo blij dat ik het heb gedaan. Daarom leg ik je vandaag uit waarom ik denk dat het voor heel veel mensen goed zal zijn. Zoals ik zeg, voor de avonturiers, of voor de avonturiers in spé. Want wat je nog niet bent, kun je natuurlijk wel worden! Lees snel verder om te zien of het iets voor jou is.

 • hiken-geilo-noorwegen

Dit wil je zien, doen en proeven in Geilo

Een vakantie Noorwegen op de planning? Ten eerste, goede keus! Noorwegen is geweldig. Er is zo onwijs veel te zien, doen, eten en genieten. Je wordt gegarandeerd verrast en misschien nog niet eens alleen door de natuur (want we weten natuurlijk allemaal dat die geweldig is) maar meer door alle gave activiteiten die je er kunt doen. En Geilo is de plek om er een heel aantal te doen. Ik laat je zien wat te doen, waar te eten en te overnachten in Geilo.

 • paardrijden-geile-noorwegen

Plog Noorwegen: Paardrijden en sterren eten

Hoi hoi! Ik laat je weer zien wat ik de afgelopen dagen heb uitgevreten. We gingen echt belachelijk lekker uit eten en ik stapte voor het eerst sinds tijden weer op een paard. Hier had ik me onwijs op verheugd en het was echt geweldig, op een klein dingetje na.. Een best vervelend dingetje. Kijk mee hoe de afgelopen dagen eruit zagen!

 • liften-bilaan

Zonder ritme staat alles stil

We staan al tweeëneenhalf uur te wachten langs de kant van de weg. Eigenlijk hadden we afgesproken alleen maar te liften vanaf tankstations, maar gezien er in Bern geen tankstations op de juiste route liggen, proberen we het maar bij een parkeerplaats en rotonde. Tot nu toe zonder succes. De zon brandt op m’n hoofd en ik plof neer op m’n koffertje. Ik ben er klaar mee.

 • img_2906

Plog Noorwegen: Downhillen, raften en honger

Hoi hoi! Ik geef je weer een kijkje in mijn onstuimige leven hier in Noorwegen. Sow, volgens mij is het hier bijna onmogelijk om het kalm aan te doen, want er is gewoon teveel gaafs te doen. Ik kwam de afgelopen dagen bijna niet aan schrijven toe, want ik was druk met downhillen, mountainbiken en raften. Maar ik heb een beetje tijd vrij gemaakt om al het avontuur met je te delen. Kijk mee!

 • zonovergoten-jaar-australië

Een jaar Australië: Zo heb je altijd zon!

Heb je een jaar Australië op de planning en kijk je enorm uit naar het zonnige weer Down Under? Bedenk je dan dat zelfs in het verre Australië niet altijd overal de zon schijnt. Maar als je het een beetje handig aanpakt en met de juiste seizoenen meereist dan kom je toch aardig dicht in de buurt van een zonovergoten jaar! Benieuwd hoe je dat aanpakt?

 • img_2635

Plog Noorwegen: Kou, huilen en keihard genieten

Goedemorgen! Ons eerste dagje in Noorwegen zit erop en wat kan ik zeggen.. Het was intensief. Ik dacht dat het een relaxt dagje hiken werd, iets wat ik het aller aller aller leukste vind om te doen. Nou, laat dat relaxt maar zitten. Ik heb een potje lopen janken, maar wat was dat het waard! Kijk mee naar onze eerste dag in Geilo.

 • plannen-2017

Kosten voor liften naar Milaan

Een weekje liften door Europa, wat kost dat nou? Hier was ik zelf wel benieuwd naar, dus ik probeerde het uit. Een paar weken geleden ging ik liftend van Lichtenvoorde naar Milaan, met een dikke omweg zoals je hebt kunnen lezen. Behalve dat het een geweldig avontuur was, was ik ook nog eens blij verrast wat betreft de kosten. Ik geef je vandaag een begroting voor liften naar Milaan, zodat je een idee hebt wat je ongeveer kwijt zult zijn als je ook op pad wilt.

 • kamperen-truck-afrika

De ultieme rondreis door Afrika (in een truck!)

Als er een plek is op deze wereld waarvan ik denk dat iedereen het eens gezien (en vooral beleefd) moet hebben, dan is het denk ik wel Zuid Afrika. Ik studeerde een aantal jaar geleden in Zuid Afrika en man, wat was dat een geweldige tijd. Daarom speel ik al een tijdje met de gedachten om terug te gaan en ik heb me een reis gevonden.. Ik wil vandaag nog!

 • doen-berlijn

10 x doen in Berlijn

Wat te doen in Berlijn? Deze stad heeft zoveel te bieden en vaak gaan we er maar een weekendje heen, dus moeten we keuzes maken. Daarom deel ik 10 suggesties om te doen in Berlijn. Eigenlijk vind ik dat een stad niet te vangen is in lijstjes en weet ik dat iedereen iets anders leuk vindt. Maar dit is mijn persoonlijke blog, dus ik geef je mijn persoonlijke favorieten en hoop je zo te inspireren voor je eigen trip naar Berlijn. Kijk mee!

 • liften-bilaan

Plog liften Milaan en heel veel eten

Goedemorgen! Ondertussen ben ik alweer een paar dagen thuis, maar je hebt nog een plog van me tegoed met de laatste twee dagen van het liftavontuur. Man, wat was het gaaf en wat vind ik het fijn dat ik zo nog een beetje kan herbeleven. Kijk je mee naar mijn laatste twee dagen on the road!

 • vakantie-te-kort

Plog liften: Blausee en de Italiaanse kust

Hoi hoi, ik laat je weer zien hoe de afgelopen twee dagen waren. Onze reis verliep onverwachts helemaal anders en daar waren we vooral heel erg happy mee. Vier landen in vier dagen. Kijk mee [...]

 • bern

Plog liften: Frankfurt & Bern

Hello hello vanuit het zonnige zuiden. We hebben er alweer twee dagen liften opzitten en zijn heel veel liftjes, leuke gesprekken en toffe en gekke situaties verder. Hoog tijd voor een update dus. Ik neem je mee tijdens ons liftavontuur richting Milaan.

 • img_4152

Wat zal ik doen deze zomer?

Heb je nog geen vakantie geboekt, slechts een klein budget en niet duizend festivals op de planning staan, maar wil je er toch een onvergetelijke zomer van maken? Nou, dan heb ik goed nieuws. De leukste dingen zijn namelijk vaak onwijs simpel. Wat dacht je van met je kont in een emmer water zitten en zodra die vastzuigt opstaan en proberen rond te lopen. Dit deed ik als kind iedere zomer. Zie je dat niet zitten? Ik heb ook nog wat leuke suggesties voor volwassenen. Dit ga jij doen deze zomer!

 • liften-milaan

Liften naar Milaan

Yihaa!!! Ik liet afgelopen week op Facebook al weten dat m’n volgende liftavontuur eraan zit te komen. Nou, er is geboekt hoor. De reis gaat naar Milaan. Ik leg je vandaag uit welke route we af willen leggen (want ik ben niet alleen) en wat het plan is. Benieuwd?

 • palmbomen-withsundays-australie

Personal note July: Summer Vibes

Yeah! Een nieuwe maand en dat betekent een nieuwe special. Aankomende maand staat helemaal in het teken van Summer Vibes op Jantiens ReisStijl. Ik houd van de zomer, hoe heter hoe beter. Dus ik heb er onwijs veel zin in. Dit is hoe deze maand eruit gaat zien.

 • barlijn-uitzicht-parkinn

Plog Berlijn: Chelfies, groupies en currywurst

Goedemorgen! De laatste plog van Berlijn en wat voor een. Ik had een hele zwerm Aziaten achter me aan lopen en werd non-stop lastig gevallen voor chelfies (Chinese selfies). Daarnaast maakte ik nog een beetje [...]

 • joods-monument-berlijn

Plog Berlijn: Geschiedenis en bunkers met een vleugje Latino

Goedemorgen! Ik laat je weer zien wat ik gisteren heb uitgespookt hier in Berlijn. Ik heb onwijs de toerist uitgehangen en ben de hele dag op pad geweest op zoek naar budget dingen om te doen. Die waren er zoveel dat ik blaren op m’n voeten heb van het lopen. Maar dan heb je ook wat. Geschiedenis, bunkers en Latino’s. Kijk je mee.

 • plog-berlijn-liften

Plog Berlijn: liften, eis en scooteren

Hello hello! Ik laat je vandaag zien wat ik gisteren heb gedaan. Het was een hele doorsnee dag. Een beetje liften naar Berlijn, eis vreten en een rondje toet toet achter op de scooter. Verder niets bijzonders ;) Benieuwd hoe ik dat deed? Kijk mee!

 • wijnroute-achterhoek-doetinchem

Video wijnroute Achterhoek: Van droge humor tot droge wijn

Jaaa!! Vandaag neem ik je mee op pad in mijn eigen regio, de Achterhoek. Je hebt laatst in m’n vlog al een kijkje achter de schermen kunnen nemen tijdens de wijnroute door Doetinchem, maar dat was nog niet alles. Ik heb speciaal voor jou nog een fijne video klaarstaan met wat handige tips maar vooral ook heel veel sfeer en wijn. Kijk je mee?

 • Liften backpacken avontuur

Aankondiging nieuw avontuur!

Ik ben al onwijs lang niet meer op pad geweest en het kriebelt me aan alle kanten! Met een klein budget is het soms even passen en meten hoe je het allemaal gaat doen. Maar niets is onmogelijk! Daarom heb ik een super gave manier gevonden om met een klein budget weer op pad te gaan voor een nieuw avontuur. Absoluut niet iets nieuws, maar wel nieuw voor mij.

 • vlog-wijnroute-achterhoek

Vlog: Achter de schermen bij de wijnroute

M’n aller eerste vlog ooit. Ik ging op pad voor en door de Achterhoek en volgde een prachtige wijnroute. Hier komt binnenkort nog een heel leuk filmpje van, maar ik had zoveel bloopers en achter de schermen materiaal, dat ik er een leuk vlogje van heb gemaakt. Of nou ja, of het leuk is dat laat ik aan jou over.

 • bornhof-zutphen

Een rondleiding door Zutphen

Ik neem je vandaag mee tijdens een rondleiding door het prachtige Zutphen. Ik geef je tips voor wandelingen en bezienswaardigheden en laat je vooral ook zien hoe mooi Zutphen is. Kijk mee!

 • must-see-oslo

10 x doen in Oslo

Oslo is een prachtige stad voor een weekendje weg of om je vakantie in Noorwegen af te sluiten. De stad is relatief klein, dus in een paar dagen kun je al een heleboel zien. Maar wat zijn dan die dingen die je in Oslo wil zien? Ik deel graag mijn tips met je.

 • honden-losloopgebied-achterhoek

Video: Honden losloopgebied in de Slangenburg Achterhoek

Voor het eerst sinds tijden post ik een filmpje van mezelf en ik moet zo wennen aan mezelf terug zien op beeld. Verschrikkelijk. Maar gezien het gewoon veel leuker is om te zien hoe mooi de Achterhoek is, in plaats van dat ik er alleen maar over schrijf, heb ik mezelf voorgenomen me over de film-fobie heen te zetten en eens een leuk filmpje in elkaar te knutselen voor jou. Vandaag neem ik je mee tijdens m’n zoektocht naar de mooiste losloopgebieden voor honden in de Achterhoek. Ik ben in de Slangenburg.

 • jantien-zwarte-cross

De leukste festivals in de Achterhoek

Wie denkt dat je niet in de Achterhoek moet zijn voor leuke festivals heeft het mis! Onderhand is de Zwarte Cross al wel bekend bij een heel groot publiek door heel Nederland, maar de Achterhoek heeft zoveel meer leuke festivals te bieden. Ik zet er een aantal voor je op een rijtje.

 • vennebulten-achterhoek

Mijn favoriete plekjes in de Achterhoek

Deze maand ga ik op zoektocht naar de leukste en mooiste plekjes in de Achterhoek. Maar gezien ik een Achterhoekse ben en dus ook al veel van deze streek weet, laat ik je eerst eens zien wat mijn eigen favoriete plekjes zijn. Hier kom ik het aller liefst in de Achterhoek.

 • mooiste-roadtrips-wereldwijd

De aller mooiste roadtrips op een rijtje

Roadtrippen is een super gave manier om een land te ontdekken. Lekker op de bonnefooi toeren en stoppen waar je zin hebt. Nu zijn er natuurlijk onwijs veel gave roadtrips om te doen. Maar welke routes horen er nou op je bucketlist thuis? De volgende roadtrips vallen wat mij betreft onder de aller mooiste roadtrips ter wereld.

 • solo-reis-australie

De mooiste stops langs The Great Ocean Road

The Great Ocean Road (GOR) in Australië is een van de bekendste autoroutes ter wereld en dat is niet zonder reden. Deze kustroute brengt je langs prachtige kliffen, surfstrandjes en koala’s. Dat allemaal op relatief [...]

 • roadtrip-westkust-amerika

Roadtrip Westkust Amerika

Van zinderend hete woestijn in een paar uur naar prachtige besneeuwde bergtoppen tot een van de mooiste kustlijnen in de wereld. De westkust van Amerika is de ultieme bestemming voor een roadtrip. Binnen een paar weken tijd lijkt het alsof je maanden op vakantie bent geweest omdat je gewoon zoveel verschillende dingen hebt gezien. Ik deel mijn ervaring en route voor een roaptrip aan de westkust van Amerika.

 • zonsondergang-koh-tao-thailand-budget

Hier zie je de aller mooiste zonsopkomsten en zonsondergangen

Een schitterende zonsondergang op het strand of in de natuur geeft wat mij betreft het ultieme vakantiegevoel. Wegdromen en staren naar de oranjeroze lucht. Heerlijk. Maar wat zijn nou de mooiste plekken om de zon [...]

 • wintersport-noorwegen

Unieke wintersport vakantie in Noorwegen

We gaan het najaar in en het is tijd om na te denken over een eventuele wintersport vakantie. Mocht je nou eens helemaal iets anders willen en meer mogelijkheden hebben dan skiën en après skiën, [...]

 • IMG_5286

Roadtrip Tuinroute Zuid Afrika

Zuid Afrika heeft mijn hart gestolen. Het land heeft alles te bieden waar je maar om kunt wensen. Prachtige stranden, uitgestrekte natuur en uiteraard de spectaculaire wildlife parken. Daarom is het ook het land bij uitstek voor een raodtrip. Ik geef je tips voor een roadtrip langs de prachtige Tuinroute.

 • uitzicht-kaapstad-paragliden

15 x doen in Kaapstad

Kaapstad is misschien wel een van de mooiste steden ter wereld. Ik heb er een tijdje gestudeerd (al is er van het studeren weinig gekomen) en weet precies wat je in deze wereldstad absoluut niet mag missen. Kijk mee naar wat je wat mij betreft echt zou moeten doen in Kaapstad.

 • haven-noorwegen

Plog Noorwegen: Rennen, vliegen, thuiskomen en stilvallen

Ik doe keihard m’n best om in die paar uurtjes die ik nog in Oslo heb, zoveel mogelijk te zien. Ik bezoek het operahouse, het Vigelland park, de city hall en ik loop nog snel even langs de haven. Kijk mee hoe m’n tweede dag in Oslo was!

 • jantiens-reisstijl-geilo-noorwegen

Plog Noorwegen: Afscheid nemen, op naar Oslo en verdwalen

Ik neem afscheid van Geilo en pak de trein naar Oslo. Daar ga ik er direct op uit en raak ik uiteraard volledig de weg kwijt. Dus beland ik in de bios en bij de pizzeria. Kijk mee hoe mijn zondag in Noorwegen was.

 • geilo-noorwegen

Plog Noorwegen: Beetje chillen, beetje wegwaaien en beetje werken

Ik ga voor een lekkere en stevige wandeling in en rondom Geilo en waai bijna weg. Dus besluit ik de hele middag binnen te blijven lunchen en doe ik tegen de avond nog een poging om veilig de straat over te gaan. Zo zag mijn zaterdag eruit.

 • cross-country-skien-geilo-noorwegen

Plog Noorwegen: Crosscountry skiën en keihard op de bek

Ik ging een ochtendje relaxt crosscountry skiën. Tenminste, dat dacht ik. Werkelijkheid was dat ik zo’n twintig keer keihard op de bek ging en ook weer op stond. Dat dan weer wel. Kijk mee hoe ik gisteren toch doorgekomen ben.

 • husky-tour-geilo-noorwegen

Plog Noorwegen: Spa, sledehonden en een dikke grijns op m’n kop

In de ochtend werk ik op m’n hotelkamer, daarna wandel ik naar de spa voor een heerlijke behandeling en alsof dat nog niet tof genoeg is eindig ik de dag met een super duper coole gave husky tour. Kijk mee naar hoe hard ik hier aan het genieten ben.

 • wintersport-noorwegen

Plog Noorwegen: broekpoepen, skiën, werken en keihard genieten

Ik was tering zenuwachtig voor m’n volgende ski-les, ik genoot met volle teugen van de zon en de sneeuw en ik ging lekker aan het werk want het is tenslotte geen vakantie. Kijk mee naar wat ik hier uitvreet!

 • wintersport-noorwegen

Plog Noorwegen: skiën, eten en missen

Ik had ski-les, wandelde rondom het gezellige centrum van Geilo en heb heel erg veel en lekker gegeten. Oh ja en ik miste Koen ook een beetje.. Kijk mee naar wat ik hier in Noorwegen uitspook.

 • snapseed-3

Plog Noorwegen: Let’s hit the road, plane and train

Ik ben deze hele week in Noorwegen en daarom laat ik je iedere dag zien wat ik de dag ervoor heb uitgespookt. Dus vandaag laat ik je zien hoe mijn trip van gisteren verliep. Kijk mee!

 • vrijwilligerswerk-peru

Vrijwilligerswerk in Peru: dit kun jij doen 

Twee jaar geleden was ik op vakantie in Peru en hoorde ik over Stichting HoPe. Een kennis was op dat moment in Cusco aan het werk voor deze stichting. We haren heel erg benieuwd naar wat ze deed, dus we zochten contact en mochten een dagje langskomen om te zien waar zij zich voor inzet.

 • bay-of-fires-tasmanie

Hoe houd je dat geweldige gevoel van het reizen vast na thuiskomst? Maak een plan!

Hoe zorg je ervoor dat je na thuiskomst van een reis niet direct in de sleur belandt, maar dat geweldige gevoel vasthoudt. Vorige week schreef ik over het zwarte gat waarin je soms terecht komt bij thuiskomst na een reis. Hier kreeg ik zo ontzettend veel reacties op van mensen die zich helemaal herkenden in mijn verhaal. Heel bijzonder om te zien dat zoveel reizigers ditzelfde ervaren. Maar ik kreeg ook van veel mensen de vraag, hoe ik nou precies een plan maak voor thuiskomst. Want dat was mijn advies. Stel een nieuw doel, maak een plan en vermijd de sleur. Ik probeer uit te leggen hoe ik dat aanpak.

 • alleen-op-reis

Alleen op reis: Wat doet dat met je?

Alleen reizen klinkt misschien een beetje eng. Maar het biedt zoveel mogelijkheden, dat ik het iedereen kan aanbevelen om het een keertje te proberen. Waarom? Nou, hierom.

 • trans-siberie-express

Trans Siberië Express #bucketlist

Urenlang in de trein zitten en het landschap langzaam zien veranderen van stad tot een uitgestorven vlakte. Het gevoel alsof je in niemandsland bent. Dat is wat ik me voorstel bij de Trans Siberië Express. Maar ik vind het wel lastig om echt een beeld te vormen bij de meeste bekende treinreis ter wereld. Daarom heb ik een vriendin van me geïnterviewd. Dit is haar ervaring.

 • coogee-to-bondi

5 redenen om Australië op je bucketlist te zetten

Zie jij een bezoekje aan het prachtige Australie wel zitten, maar komt het er telkens nog niet van. Of houdt de afstand je tegen? Dan geef ik je vijf redenen om je backpack te pakken en toch te gaan. Kijk mee!

 • annapurna-trekking-nepal

Fotografie tag: 5 vragen 5 foto’s

Benieuwd naar mijn mooiste en meest bijzondere (reis)foto's? Ik vulde vijf vragen in over hoe ik bezig ben met fotografie. Kijk en lees mee!

 • maria-island-tasmania

Things to see and do in Tasmania

Ik schreef al vaker over hoe geweldig ik Tasmanie vind. Dit pareltje is absoluut een bezoekje waard wanneer je in Australië bent. Ik laat je uitgebreid zien waarom Tasmanië mijn hart heeft veroverd en welke plekjes een bezoekje waard zijn. Kijk mee!

 • cradle-mountain-tasmanie

Mijn 10 favo reisfoto’s van het afgelopen jaar

Vandaag geen fotodagboek omdat ik even geen tijd heb (iets met jetleg en bij kletsen met familie en vrienden). Maar ik blik vandaag wel graag met je terug op het afgelopen jaar door mijn tien meest bijzondere foto’s van dit jaar met je te delen. Want een foto zegt zoveel meer dan woorden! En wauw, wat heb ik het afgelopen jaar veel mooie en ook bijzondere foto’s gemaakt. Kijk en geniet mee!

 • magnetic-island-horseshoe-bay

Magnetic Island #bucketlist

Ga je naar Queensland en ben je op zoek naar leuke dagtripjes? Dan is een uitstapje naar Magnetic Island zeker de moeite waard. Kijk mee.

 • machu-picchu-peru

Top 5 must see and do in Peru

Peru is het vakantieland bij uitstek wanneer je houdt van een actieve reis, prachtige natuur en ook nog eens een rijke geschiedenis. Lees mee welke hoogtepunten je in dit land absoluut niet mag missen!

 • fraser-island

Fraser Island #bucketlist

Wat moet er nou echt op je bucketlist wanneer je de oostkust van Australië afreist? Nou, dan hoort Fraiser Island toch wel ergens bovenaan te staan. Ik laat je zien waarom dit grootste zandeiland ter wereld absoluut een bezoekje waard is!

 • palmbomen-withsundays-australie

Top 10 things to see and do in Queensland

Queensland, the Sunshine state! Ik laat je de aller mooiste plekjes zien in dit paradijselijke stukje Australië.

 • zeilen-australie

Zeilen Whitsundays #bucketlist

De Whitsundays is misschien wel het meest bijzondere plekje in Australië. Staat het nog niet op je bucketlist? Dan laat ik je zien waarom deze prachtige eilandengroep er absoluut op hoort te staan!

 • wineglass-bay-tasmanie

Tasmanië #bucketlist

Yes!!!! Volgende week gaan we naar Tasmanië. We hebben onze plannen duizend keer bijgesteld, maar Tasmanië bleef telkens hoog op ons lijstje staan. We hebben gewoon heel erg zin om daar lekker te hiken en [...]

 • uncle-brian-tour-cairns

Uncle Brian Tour Cairns #bucketlist

We rijden door een buitenwijk van Cairns wanneer de chauffeur heel hard ‘ssssstttt’ door de microfoon. ‘’Ssssttt, sit still. Don’t move. I see wildlife on or righthand side.’’ Iedereen kijkt naar rechts en we zien [...]

 • st-kilda

De afgelopen weken in foto’s #week45

Solliciteren, werken, werken en nog eens werken. Zo zagen de afgelopen weken er ongeveer uit. Best knap dat ik er toch nog wat mooie foto’s van heb kunnen maken. Want het mag dan hard werken [...]

 • buffeldrift-zuid-afrika

Top 5 bijzondere overnachtingen

Slapen in de jungle waar je wordt gewekt door wildlife, of juist genieten van alle luxe in een resort. Ik heb op een heleboel gave plekken overnacht! Nu vroeg Vincent van de blog Reizen over de [...]

 • coogee-to-bondi

De afgelopen weken in foto’s #week43

Hoi, leuk dat je weer mee kijkt. Ik laat je zien wat ik de afgelopen weken allemaal heb gedaan. Het was zo afwisselend, van stad naar national park. Van regen (ja helaas) tot zon en [...]

 • zonsondergang-tasmanie

11 dingen die je leert tijdens het reizen

Wil jij graag op reis, maar zijn er mensen die niet achter je plannen staan? Sla ze dan lekker even om de oren met deze elf dingen die jij leert tijdens het reizen. Er zijn [...]

 • esplanades-cairns

Afgelopen weken in foto’s #week39

Alweer twee weken voorbij, dus tijd voor wat foto’s van wat ik de afgelopen weken deed. Ik werkte nog een weekje, maar genoot vooral van heel veel mooie natuur en lekker eten :) Het is [...]

 • 20150630_085836

Top 10 things to do and see in the Northern Territory Australia

Het noorden en centrum van Australië worden nog weleens overgeslagen. Niet gek, want de afstanden tussen de verschillende plaatsen is enorm. Maar dat is juist ook het gave aan dit deel van Australië. Uren rijden [...]

 • yallingup-western-australia

Top 10 things to do and see in Western Australia

Ik krijg regelmatig de vraag wat nou de absolute must sees zijn in Australië. Dat zijn er zoooo veel, daar kan ik bijna niet uit kiezen. Dus heb ik besloten om het per staat (welke ik [...]

 • kangoeroes-billabong-sanctuary

De afgelopen weken in foto’s #week37

Ik had een slang vast. Ik knuffelde met dingo’s en ik stond groot met mijn hoofd in de krant. Ik laat je zien wat ik nog meer deed de afgelopen twee weken. Kijk mee! We [...]

 • vrijwilligerswerk-srilanka

Vrijwilligerswerk in het buitenland; Iets voor jou?

Vrijwilligerswerk doen in het buitenland is hartstikke populair. Je kunt zelfs hele reizen en vakanties boeken rondom een project. Super goed dat er zoveel mensen geïnteresseerd en gemotiveerd zijn om anderen te helpen. Maar wat kun [...]

 • allen-op-reis-thailand

Alleen op reis; hoe werkt dat eigenlijk?

Heb jij plannen om alleen te gaan reizen? Of ben je gewoon heel benieuwd hoe anderen dat eigenlijk doen. Dan leg ik je met een aantal tips en tricks uit waar je op moet letten [...]

 • magnetic-island-horseshoe-bay

De afgelopen weken in foto’s

Hoi, ik laat je zien wat ik de afgelopen weken allemaal uitspookte. We zitten alweer een tijdje in Townsville, maar ik heb ook nog mooie foto’s klaar staan van Uluru en omgeving. Was alweer bijna [...]

De afgelopen weken in foto's

Wauw! Wat waren de afgelopen weken weer fantastisch. Soms denk ik dat het reizen en het zien van zoveel mooie plekjes went. Maar wanneer je dan weer naar een ander gebied trekt wordt het weer [...]

 • budget-travel-thailand

Top 10 mooiste vakantieplekjes!

Zin om een vakantie te boeken, maar nog geen inspiratie? Ik zet de tien mooiste vakantieplekjes voor je op een rij.

 • IMG_7068

De afgelopen weken in watervallen.. En foto’s!

Goedemorgen! Wauw, wat een maand hebben wij gehad.. In een paar weken tijd zo super veel moois gezien! Niet te beschrijven. Daarom laat ik het ook zien. Bereid je voor op heel veel jaloersmakende foto’s. [...]

 • zonsondergang-western-australia

De afgelopen weken in foto’s..

Hoi allemaal! Ik heb weer wat fijne foto’s voor jullie klaar staan. We zijn nu dan eindelijk begonnen aan onze roadtrip en hebben in een paar dagen tijd al zoveel moois gezien! Maar eerst nog [...]

Jantien
Jantien
Hoi, Jantiens ReisStijl is mijn persoonlijke blog over reizen en lifetstyle. Ik neem je graag mee op avontuur, inspireer je met prachtige reisfoto’s en bijzondere verhalen en geef je een kijkje in mijn leven als reiziger. Wil je meer over mij weten? Lees dan hier verder.
Load More