Kaapstad is misschien wel een van de mooiste steden ter wereld. Ik heb er een tijdje gestudeerd (al is er van het studeren weinig gekomen) en weet precies wat je in deze wereldstad absoluut niet mag missen. Kijk mee naar wat je wat mij betreft echt zou moeten doen in Kaapstad.

Beklim de wereldberoemde Tafelberg

Tafelberg Kaapstad Zuid-Afrika

Het boegbeeld van Kaapstad en misschien zelfs wel van Zuid-Afrika. De Tafelberg is een wereldwonder en wanneer je hem in het echt ziet, dan snap je helemaal waarom. Dit prachtige natuurverschijnsel is op ieder moment van de dag prachtig en zeker wanneer hij bedekt is onder een wolkendeken, oftewel een tafelkleed. Het is dan ook een must om van het uitzicht te genieten bovenop de Tafelberg. Je kunt de lift nemen naar boven, maar het is natuurlijk veel leuker om te lopen. Trek er wel een paar uurtjes voor uit, want het is een pittige klim. Je hebt verschillende routes, dus zorg dat je een kaart krijgt zodat je zeker weet dat je goed loopt. Loop trouwens altijd met een groepje, want het weer kan snel omslaan en door de wolkendekens kan het soms zijn dat je geen hand voor ogen ziet en dan zit je liever niet alleen op die berg.

Bekijk de cel van Neslon Mandela op Robbeneiland

Robbeneiland Kaapstad Zuid-Afrika

Robbeneiland is misschien wel de indrukwekkendste plek welke ik heb gezien in Zuid-Afrika. Het is wat mij betreft echt een must see gezien het zoveel invloed heeft gehad op de geschiedenis van het land. Het is relatief kort geleden dat Robbeneiland in gebruik was en wanneer je er bent dan voelt het ook allemaal heel erg werkelijk. Er rijden verschillende bussen over het eiland om je van a naar b te brengen. Maar waar iedereen eigenlijk toch wel voor komt, is om te zien waar Nelson Mandela al die jaren heeft gezeten. Om eerst het hele verhaal te horen en er dan beeld bij te krijgen, dat is echt een unieke ervaring.

Chillen op Clifton beach

Clifton beach Kaapstad Zuid-Afrika

Als je een beetje wil chillen is dat geen probleem. Clifton beach heeft vier aparte strandjes welke je met een trap naar beneden kunt bereiken. Ze zijn alle vier relatief klein en liggen gelegen tussen een rotspartij waardoor het nagenoeg altijd windvrij is. De meeste toeristen gaan naar het dichtbij gelegen Camps Bay (ook prachtig) maar zelf vind ik Clifton iets knusser. Er lopen hier, net als bij Camps Bay, met regelmaat mannen rond om drankjes en ijsjes te verkopen. Hier op het strand vermaak je je wel een dagje.

Bekijk Kaapstad vanuit de lucht

Paragliden Kaapstad Zuid-Afrika

Kaapstad is niet alleen prachtig om doorheen te lopen, het is ook een geweldige stad om vanuit de lucht te zien. Er zijn volop mogelijkheden om te skydiven of paragliden. Zelf ben ik wezen paragliden vanaf Lions Head. Je rent dan dus de berg af en hangt een aantal minuten (ligt een beetje aan de wind) boven de prachtige kustlijn van Kaapstad. Heb je hoogtevrees? Dan is het nog altijd een gave ervaring, want ik had hierbij helemaal geen last van hoogtevrees.

Reis af naar Kaap die goeie hoop

Kaap die goeie hoop Kaapstad Zuid-Afrika

Kaap die goeie hoop bevindt zich op het meest zuidelijke punt van het Kaapse schiereiland. Het is de plek waar de Indische en Atlantische oceaan samen komen en dat zie je aan het water. Het is er altijd onstuimig maar daardoor ook zo prachtig. De natuur is ruw en de golven zijn hoog. De weg naar Kaap die goeie hoop is op zich al prachtig en wees voorbereid om veel apen te zien. Ze zijn overigens wel brutaal, dus houd je spullen in de gaten!

Pinguïns spotten op Boulders beach

Boulders beach Kaapstad Zuid-Afrika

Misschien wel de schattigste plek in Kaapstad. Pinguïns op een warm een zonnig strand, dat verwacht je niet gelijk. Maar dat is wel wat je op Boulders beach aantreft. Een hele kolonie schattige pinguïns. Om het strand op te kunnen betaal je overigens wel entree, maar ik kan je garanderen dat iedere cent het waard is want het is echt genieten met die grappige waggelkonten. Ik hoorde laatst ook dat er een aftakking is waar je gratis op kunt, dus als je er bent is het de moeite waard om deze optie te bekijken.

Picknicken in Kirstenbosch botanical garden

Kristenbosch Kaapstad Zuid-Afrika

Kirstenbosch is de plek om lekker te chillen met vrienden en te genieten van een picknick. In dit prachtige park kun je uren wandelen en genieten van de mooie bloemen en planten. Maar het wordt ook gebruikt als locatie voor concerten en festivals. Mocht er iets plaatsvinden, dan is het ook leuk om gewoon buiten de hekken een plekje te vinden om te picknicken, want je hoort alles en gegarandeerd dat je alsnog met een gezellig clubje zult genieten van de tweederangs plaatsen.

Beklim Lions Head

Lions Head Kaapstad Zuid Afrika

De Tafelberg is niet de enige beroemde berg van Kaapstad. Je hebt ook nog Lions Head. De naam zegt het al, deze berg lijkt op een leeuwenkop. Prachtig om te bewonderen vanaf bijvoorbeeld het strand van Camps Bay, vanaf waar je ook uitzicht hebt op de twelve apostels, maar nog mooier om te beklimmen. Ga s’ochtends op tijd weg, want het kan snikheet worden en je hebt weinig schaduw.

Rij de prachtige kustroute Champmans peak drive

P1010110

 

Chapmans peak drive is een van de mooiste kustroutes ter wereld. Zorg ervoor dat je reismaatje rijdt, zodat je zelf non-stop kunt genieten van het indrukwekkende uitzicht. Gelukkig zijn er onderweg ook regelmatig stops waar je een mooie plaatje kunt schieten. De route bevindt zich tussen Hout Bay en Noordhoek.

Breng een bezoekje aan de townships

Een bezoekje aan de townships raad ik alleen aan wanneer je werkelijk geïnteresseerd bent in de Afrikaanse cultuur. Dus sta je ervoor open om contact te leggen en ben je werkelijk benieuwd hoe mensen in de townships leven, dan is het heel interessant om een bezoekje te brengen. Er zijn tours, maar dat vind ik persoonlijk niet zo respectvol, om gelijk met een bus vol te komen. Je hebt ook gidsen uit de townships zelf, welke je met alle plezier rondleiden.

Surfen op het strand van Muizenberg

Strand Muizenberg Kaapstad Zuid-Afrika

Muizenberg is te herkennen aan de prachtig gekleurde kleedhokjes.

Voor surfers is Muizenberg de place to be. Zo’n twintig minuutjes rijden vanuit de stad kom je op een prachtig uitgestrekt strand. Compleet anders dan Clifton want hier is juist wel wind en dat is maar goed ook want dat heb je nodig voor het surfen. Er zitten veel surfschooltjes waar je spullen kunt huren en lessen kunt volgens. Houd overigens wel altijd de vlaggen in de gaten, want er worden hier nog weleens haaien gespot.

Eten en dansen bij Mama Africa

Een van de bekendste restaurants in de stad. Mama Africa is een super gezellig en sfeervol restaurant in het centrum van Kaapstad. Je vindt hier typisch Afrikaans eten, zoals slang en springbok. Het is wel handig wanneer je van vlees houdt want dat is er in overvloed. Verder kun je de hele avond genieten van Afrikaanse livemuziek, dus trek je dansschoenen maar aan.

Echte Kaapse wijn proeven

Kaapse wijnen zijn beroemd over de hele wereld en hier heb je de gelegenheid om er eentje te proeven op de plek waar ze gemaakt worden. Nu staat de omgeving Stellenbosch vooral bekend om z’n wijngaarden, maar ook in en rond Kaapstad vind je ze. Zelf ben ik geen wijnliefhebber, maar ook dan is het prachtig om een kijkje te nemen.

Shoppen en rondneuzen bij het Waterfront

waterfront Kaapstad Zuid-Afrika

De plek om te shoppen, genieten van muziek op straat of te struinen langs de vele marktkraampjes. Het is dan een beetje toeristisch, maar daarom niet minder leuk. Want je vind hier van alles. Echt een plek om een middagje rond te neuzen en te genieten van lekker eten en een prachtig uitzicht.

Stappen in Longstreet

Longstreet is de uitgaansstraat van Kaapstad. De naam zegt het al, het is een hele lange straat met hieraan vele restaurantjes, barretjes en clubs. Super gezellig om op een zaterdagavond hier een drankje te pakken en te genieten van de dansmoves van de Zuid-Afrikanen. Want hier betekent stappen hetzelfde als dansen.

Dit zijn wat mij betreft de plekjes in en rond Kaapstad welke je echt niet mag missen. Ben jij weleens in Kaapstad geweest? Wat was jouw favoriete plekje?

Liefs Jantien

Ben je van de plan meer van Zuid-Afrika te zien? Hier vind je inspiratie voor de Tuinroute.