Ondernemen

 • locatie onafhankelijk werken

Locatie onafhankelijk werken; zo doe ik dat

Als er iets is waar ik vragen over blijf beantwoorden, dan is het wel hoe ik mijn geld verdien terwijl ik niet in Nederland ben. Heb ik dan een baan in Lissabon? Waar zitten mijn [...]

 • digital nomad

De kracht van een beslissing

De ventilator blaast wind in m’n gezicht terwijl ik in m’n eentje in een donker en bloedheet appartement in Boedapest zit. Ik voel hoe de tranen in m’n ogen branden. Ik adem diep in een [...]

 • schrijven

Hoe laat je de angst om te schrijven los

Tegenwoordig praat, denk en schrijf ik veel in het Engels en ik had deze titel dan ook in het Engels bedacht. How to get over the fear of writing? Sommige dingen klinken net iets leuker [...]

 • tevreden zijn

Mag ik gewoon tevreden zijn? Dankuwel

Leuker, beter, groter, succesvoller… Ik kan m’n tijdlijn niet openen of allerlei vrouwelijke (business) coaches komen voorbij die me uitdagen m’n onderneming en m’n leven succesvoller, leuker en beter te maken. Uiteraard weet Facebook exact [...]

 • bloggen digital nomad

Hoe bloggen mijn leven heeft veranderd!

Ik overdrijf niet als ik zeg dat bloggen m’n leven heeft veranderd. Ik zat laatst te denken, wat nou als ik drieëneenhalf jaar geleden niet het lef had gehad om gewoon te beginnen? Dan denk [...]

 • digital nomad

7 redenen om als bedrijf met digital nomads te werken

Digital nomads; het type volk dat met de laptop op het strand zit te werken maar eigenlijk geen flikker uitvoert. Toch? Dus waarom zou je er in godsnaam mee gaan samenwerken als je ook kunt [...]

 • nomad-cruise-dutchies

Waarom doe ik eigenlijk wat ik doe?

“Waarom wil jij eigenlijk een Digital Nomad zijn?” vraagt de meid die een talk geeft op de Nomad Cruise aan één van de deelnemers die ze het podium heeft opgeroepen. Ik ken de man die [...]

 • digital-nomad

Verwonderlijke vragen over mijn leven als Digital Nomad

“Hoe lang denk je dat je deze levensstijl volhoudt?” “Hoe oud ben je als ik vragen mag? Oh ja, dan is dit het moment om dit nog te doen.” “Kom je thuis? Heb je het [...]

 • guatape colombia

Als je nergens voor staat, val je voor alles

Alle opties open houden. Dat is jaren heel belangrijk geweest voor mij. Ik houd namelijk van spontaniteit en van mogelijkheden tot veranderingen. Maar ik heb het afgelopen jaar geleerd dat alle opties openhouden eigenlijk hetzelfde [...]

 • beste-jaar-ooit

Mijn beste jaar ooit! Wat is daar van terecht gekomen?

Ik wist het zeker in januari, dit zou mijn beste jaar ooit worden. En ik was niet de enige die dit dacht, samen met 1200 mede-optimisten rende ik de ijskoude Noordzee in met de overtuiging [...]

 • nomad-medellin-colombia

Medellin Colombia als tijdelijke ‘thuisbasis’. Hoe is dat?

Benieuwd hoe mijn leven als Digital Nomad er hier in Medellin uitziet? Dus ik bedoel niet alleen maar de leuke uitstapjes naar prachtige stranden of jungle. Maar gewoon, een gemiddelde dag als ik hier aan [...]

 • digital-nomad

Hoe word je Digital Nomad en kun je al werkend de wereld over reizen

Het is al jaren mijn droom om ieder jaar te kunnen overwinteren in een warm land. Zo vaak heb ik erover nagedacht de winters ergens anders door te brengen en alleen in de zomer in [...]

 • digital-nomad

Soms is een keus maken alles wat je moet doen

Eureka! Ineens weet je het! Man, wat was ik de afgelopen dagen zoekende. Waar wil ik heen, wat wil ik doen, met wie wil ik dat doen en hoe dan? Hoe zorg ik voor een [...]

 • bastimentos

No plan is the best plan

Iedere keer wanneer iemand vraagt wat m’n plan is dan zeg ik: geen idee. Ik heb ook echt werkelijk waar geen idee. Op het moment zit ik in Bastimentos, een eiland dichtbij Bocas del Toro [...]

 • nomad cruise

Nomad Cruise: leven als digital nomad

Tranen met tuiten heb ik gehuild. Ik wilde eigenlijk echt niet gaan toen ik eenmaal in Eindhoven op het vliegveld stond. Afscheid nemen van lieve mensen is niet m’n sterkste punt en iedere keer weer [...]

 • hogere-league

Ik speel in een te lage league en heb jou nodig!

‘’Als je niet met regelmaat zenuwachtig wordt van waar je mee bezig bent, of je afvraagt of je het eigenlijk wel kunt wat je nu doet, dan speel je in een te lage league.’’ Ik [...]

 • jorieke-philippi-fotografie_7797

Van denker naar doener!

Als je voor jezelf wilt beginnen, waar begin je dan eigenlijk? Ik hoor van veel mensen dat ze alleen zeker weten dat ze voor zichzelf willen beginnen, maar eigenlijk nog geen idee hebben wat ze willen doen. Herkenbaar. Mijn tip: begin gewoon. Een veel gehoord antwoord: Ik ben niet zo’n doener zoals jij. Mijn antwoord: Onzin! Ik leg uit.

 • geld-verdienen-passie

Geld verdienen met je passie! Hoe dan?

Elke dag doen wat je het allerleukst en vooral belangrijkst vindt en er nog voor betaald krijgen ook. Veel mensen willen het én veel mensen denken dat het niet voor iedereen is weggelegd. Ik dacht dat vorig jaar ook nog, toen ik er een artikel over schreef (hier terug te lezen). Ondertussen is er het een en ander veranderd. Ik geef je graag tips waar ik zelf écht wat aan heb gehad!

 • img_6471

Dag 3 van 365 Dagen Succesvol: Adem in adem uit

Adem in. Adem uit. De derde dag van 365 Dagen Succesvol was weer pittig. Ondertussen alweer bijna twee weken geleden maar ik had zelf even een adempauze nodig, dus nu alsnog m’n verslagje!

 • jantiens-reisstijl

Mijn conclusie na het geven van vier workshops creatief schrijven

Ik gaf deze week alweer de vierde Workshop Creatief Schrijven! Iedere keer weer een feestje om te doen en ik ben tot een conclusie gekomen.

 • jantiens-reisstijl

Blokkade

Sinds een paar maanden heb ik een terugkerend gevoel van vlinders in m’n buik. Ik las een tijd geleden dat vlinders in de buik en een steen in je maag eigenlijk hetzelfde is. Een bijzondere gewaarwordingen, want het zijn eigenlijk allebei zenuwen die ervoor zorgen dat je maag samenknijpt. Alleen interpreteren we het allebei anders. Ik houd het dus maar even bij zenuwen want dan zit ik altijd goed.

 • img_5955

De afhankelijkheid blinkt aan alle kanten

Voor m’n boek ga ik veel op pad. Dat betekent veel leuke, interessante en af en toe ook hersenkrakende gesprekken. Soms leiden die gesprekken ertoe dat ik ineens geen idee meer heb waar ik mee bezig ben en een dag later het kwartje opnieuw valt en helderder blinkt dan ooit tevoren. Zo ook gisteren en vandaag. Waande ik me gisteren nog in volledig duister (of ik moet zeggen: weer in volledig duister), vandaag heb ik heb ik het helderder dan ooit tevoren. Het blinkt.

 • tekstliggend-8575-img_6024

365 dagen succesvol: zo ging de eerste dag!

De eerste dag van het jaarprogramma zit erop. Afgelopen donderdag was ik in Scheveningen en ik heb je beloofd om je mee te nemen tijdens dit avontuur. Ik heb een hoop te vertellen maar heb ook besloten om niet teveel te vertellen. Mocht je het zelf leuk vinden om volgend jaar mee te doen dan is het wel zo leuk dat ik niet alles al prijsgeef. Ik heb namelijk geen idee of het programma jaarlijks compleet verandert. Afijn, kijk mee naar de eerste dag!

 • thuiswerken

11 tips voor thuiswerken: zo krijg je dingen gedaan!

Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik dat doe. Thuiswerken en toch dingen gedaan krijgen. ‘’Ben je niet snel afgeleid wanneer je thuis werkt? Als de vaatwasser klaar is of de was gedaan moet worden?’’ Heel eerlijk? Nee, ik laat me graag afleiden van het huishouden, want ik vind m’n werk simpelweg veel leuker. Maar toch heb ik wel een beetje structuur nodig om thuis te kunnen functioneren. Ik geef je 10 tips waarmee thuiswerken een stuk makkelijker wordt.

 • samen

Wat nou als het niet blijft plakken?

Ik liep vorige week rond op de vakantiebeurs en stond bij een standje waar ze tegeltjes verkochten met huisnummers erop. De vrouw naast mij raakte in gesprek met de verkoper. Ze vroeg zich af of de tegeltjes wel echt bleven plakken. De man van het kraampje verzekerde haar ervan dat het gegarandeerd zou blijven plakken. ‘’Ja, want wij hebben dezelfde tegeltjes vorig jaar op vakantie in Portugal gekocht en mijn man durft ze niet op te plakken omdat hij denkt dat ze zullen vallen.’’ Ik grinnik een beetje en raak in gedachten verzeild.

 • stapje-terug-hiken-oorwegen

Kies jij al voor je eigen geluk? Zo maak je van 2017 een topjaar!

De jaaroverzichten vliegen je om de oren. Het einde van het jaar is in zicht en iedereen deelt maar al te graag waarom het zo’n geweldig jaar was (of misschien wel niet). Misschien zit je er helemaal niet op te wachten om te zien hoe geweldig andermans leven is. Misschien wil je zelf wel een geweldig leven maar lukt het niet zo goed. Ik snap het helemaal. Geluk lijkt soms ver weg en niet voor iedereen weggelegd maar niets is minder waar. Ik neem je mee op m’n avontuur van afgelopen jaar én laat je zien hoe je kunt beginnen met je eigen geluk creëren. Dan hoef je volgend jaar niet naar andermans jaaroverzicht te kijken, maar kijk je terug op je eigen geweldige jaar!

 • team

De internationale dag van de vrijwilliger

Het is vandaag de dag van de vrijwilliger. Elke dag is wel een dag voor iets of iemand, maar ik vind het wel goed om eens stil te staan bij vrijwilligers. Er zijn een heleboel mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen en dat is heel hartverwarmend om te zien en ervaren. Zulke mensen heb je nooit teveel. Toch vind ik deze dag ook een mooi moment om een stil te staan bij de andere kant van vrijwilligerswerk. Want ja, ieder verhaal heeft twee kanten.

 • samen

Een compliment aannemen doe je zo(maar niet)!

Ik was vorige week op een boekpresentatie toen iemand naar me toe kwam en zei dat ze m’n blog zo leuk vindt om te lezen. ‘’Wat leuk om te horen, dankjewel’’ zei ik stralend. ‘’Goh, wat goed om te zien dat je m’n compliment zo mooi aanneemt. Dat kan niet iedereen’’ vertelde ze verrast. Sow, nu stond ik wel bijna met m’n mond vol tanden. Compliment op compliment, maar ik kon natuurlijk niet anders dan nogmaals het compliment trots in ontvangst nemen. Het zette me direct aan het denken. Want waarom is het soms zo moeilijk om een compliment in ontvangst te nemen?

 • verandering-365-dagen-succesvol

Tijd voor verandering

Ik liet een tijd terug weten dat ik wat dingen anders wil gaan doen. Het knaagde aan mij dat ik niet voldoende voldoening krijg uit wat ik doe en ik zocht daarom iets meer diepgang. Toen het voor mij duidelijk was dat ik het anders wil, ben ik direct aan de slag gegaan om die verandering door te voeren. Want ja, het komt niet aanwaaien. Ik geloof dat ik iets heb gevonden wat bij me past en ik leg je graag uit wat dat is!

 • boek-linda-commandeur

Zo simpel is het dus wél

Ik had afgelopen zaterdag het geluk dat ik bij de inspirerende boekpresentatie van Linda Commandeur mocht zijn, voor het boek Zo simpel is het dus wél. Een titel op m’n lijf geschreven, want meestal zie ik weinig beren op de weg. Probleem is dat mijn alter ego die soms wel ziet. Toen ik gisteren druk was met de voorbereidingen voor m’n Workshop Creatief Schrijven kwam het me dan ook verdomd goed uit dat ik het boek van Linda bij de hand had om mezelf moed in te praten. Sterker nog, ik denk dat iedereen dit boek wel kan gebruiken!

 • roadtrip-australie

Ik ga het anders doen

Ik ga het anders doen. Het zat al een tijdje in m’n hoofd, maar nu ik het steeds vaker ook hardop heb uit gesproken de laatste week, merk ik dat er een bepaalde rust ontstaat. Ik heb besloten dat ik niet alles hoef te doen. Dat ik al helemaal niet alles goed hoef te doen. En dat ik ga kiezen wat ik het aller liefste doe. Sterker nog, wat ik gewoon het aller aller belangrijkste vind. Wat ik voor m’n gevoel echt moet doen. En dat is een verademing.

 • omslagfoto-6493-Hey-Ima-keep-runningCause-a-winner-dont-quit-on-themselves

Power muziek waardoor je je badass voelt!

Soms heb je van die dagen dat het allemaal niet wil. Dat je je afvraagt waar je in godsnaam mee bezig bent of waarop je niet vooruit te branden bent. Ik denk dat we het allemaal wel kennen. Ik had het vorige week nog en dan wil ik niets liever dan een schop onder m’n reet en weer knallen met die ballen. En dan heb ik dus power muziek nodig. Door deze nummers heb ik weer zin om te knallen met die ballen en voel ik me weer snel m’n badass zelf :)

 • Foto 21-11-14 12 35 10

Hoppa! Ik ga een Workshop Creatief Schrijven geven

Hoppa! Ik doe het gewoon. Ik ga een Workshop Creatief Schrijven geven. Een tijdje terug gaf ik de gratis Spoedcursus Durft te Schrijven weg (deze kun je nog altijd gratis ontvangen wanneer je je abonneert op m’n blog) en naar aanleiding daarvan kreeg ik zoveel leuke reacties van mensen die vroegen of ik niet meer in petto had. Super leuk én super spannend! Maar ik ga het gewoon doen en jij kunt erbij zijn.

 • jantiens-reisstijl-september

Mijn verlanglijstje

Verlanglijstjes. Als kind vinden we het normaal ze te maken, maar als we volwassen zijn durven we niet eens meer te vragen wat we graag zouden willen hebben voor de verjaardag. Gek eigenlijk, want het is voor een ander veel gemakkelijker om te geven wat je wilt als je het durft te vragen. Linda Commandeur van Gewoon Commandeur inspireerde me dan ook om weer eens een verlanglijstje te maken. Hier het resultaat!

 • jantien-klein-ikink

Spoedcursus Durf te Schrijven

Ik was afgelopen week bij een onwijs leuke Durf te vragen sessie (als je het niet kent, dan raad ik je aan om er hier meer over te lezen en wellicht eens mee te doen). Afijn, wat me opviel tijdens deze sessie, is dat de meeste ondernemers vragen hebben op gebied van communicatie. Het is lastig om naar buiten te brengen wat je nu eigenlijk wilt delen. Zeker wanneer het op papier moet. En ja, laat dat nou net mijn sterke punt zijn. Dus ik heb besloten om iedereen die moeite heeft met het vinden van de juiste woorden en stijl, eens een handje te helpen. Ik heb namelijk onwijs veel tips welke je op weg kunnen helpen! Doe er je voordeel mee.

 • bornhof-zutphen

Mijn Achterhoek boek: tekst en uitleg

Yes! Het hoge woord is eruit en iedereen mag het weten. Ik ga een boek schrijven over de Achterhoek. Wellicht heb je het filmpje met de aankondiging al gezien op m’n Facebook en zo niet, dan leg ik het nog even uit. Ik vertel je ook wat het betekent voor m’n blog en nou ja, ik geef graag nog iets meer tekst en uitleg omdat ik in m’n filmpje niet super uitgebreid heb verteld en ik alweer veel vragen krijg. Lees mee!

 • plannen-2017

Waarom ik nee zeg tegen gratis reizen

Als fulltime blogger hoop ik natuurlijk dat ik regelmatig leuke opdrachten krijg en ook werkelijk veel kan reizen. Bij mij begint dit nu te lopen en daar ben ik heel blij mee. Maar toch, toen ik afgelopen week bezig was met een aanmelding voor een reis naar Zuid Afrika bedacht ik me iets. Misschien is het wel beter om regelmatig dingen aan me voorbij te laten gaan. Sterker nog, ik denk zelfs dat wij als bloggers dit veel vaker moeten doen om onze positie sterker te maken. Hoe en waarom? Dat leg ik uit!

 • stapje-terug-hiken-oorwegen

Doe een stapje terug en een stapje naar voren

Hoi hoi! Ik had al aangekondigd dat ik even iets rustiger aan wilde doen. Er speelden wat persoonlijke dingen die mijn aandacht verdienden en ik kan gewoon niet goed schrijven wanneer ik met m’n gedachten ergens anders ben. Een stapje terug heeft me heel erg goed gedaan. Ik heb m’n rust gepakt en merk dat ik weer nieuwe energie heb. Het heeft me geleerd dat een stapje terug eigenlijk ook een stapje naar voren is. Doe jij weleens een stapje terug?

 • vakantiemodus-sleur

Houd je als blogger wel iets privé?

Houd je nog wel iets privé? En vind je het niet moeilijk om werk en privé gescheiden te houden? Deze vragen krijg ik regelmatig. M’n antwoord. Ja, ik houd dingen privé en ja ik worstel er weleens mee wat ik dan wel of niet deel. Zoals nu bijvoorbeeld.

 • img_1871

Have a break and let’s be bad

Toen ik vorige week in Noorwegen zat te stressen omdat ik foto’s wilde uploaded maar het internet te slecht was, besloot ik om naar de bios te gaan. Was dat even een goed idee. Het regende buiten pijpenstelen en ik zat lekker binnen te genieten van een mega leuke film en heerlijke Noorse smash en werd volledig geïnspireerd. Waar was ik eigenlijk mee bezig?! Al dat stressen om volledig onbelangrijke zaken. Ik had zo’n zin om alles aan de kant te gooien en het allemaal anders aan te pakken. En weet je, dat ga ik gewoon doen.

 • jantiens-reis-stijl

Voor jezelf beginnen: hoe doe je dat?

Loop jij met het idee om voor jezelf te beginnen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Je bent niet de enige. Ik had precies hetzelfde en in mijn omgeving zie ik vaak diezelfde worsteling. Ondertussen ben ik de opstart fase zo’n beetje door (er blijven natuurlijk altijd nieuwe dingen komen) en ik heb al het een en ander geleerd. Omdat ik regelmatig vragen krijg van mensen hoe ik dat nou aanpak, geef ik je graag uitleg!

 • img_2808

Nieuwe kansen

Daar zit ik dan, in een van de mooiste appartementen-complexen van Geilo en omstreken, uit het raam te staren naar de regen en de bergen in de achtergrond. M’n lichaam is uitgeteld, helemaal op en leeg van de hele week outdoor activiteiten. Maar m’n gedachten zijn vol en m’n hoofd is rusteloos. Ik kan niet stoppen met denken..

 • monticarlo-monaco

Ik ben een beetje naïef geweest

Ik ben een beetje naïef geweest. Ik was vorige week zo enthousiast over het feit dat het zo goed gaat met mijn blog en het feit dat ik naar Noorwegen mag, dat ik m’n enthousiasme graag wilde delen. Dus ik schreef spontaan een artikel en postte dit direct (je leest het hier), zonder er ook maar iets van te denken. Want ja, ik deel hier leuke en minder leuke dingen, dus waarom niet.. Nou, dat dat heb ik geweten. Het was een beetje naïef.

 • snapseed-3

Zal ik eens een geheimpje verklappen

Zal ik eens een geheimpje verklappen? Ik ben uitgenodigd door Visit Norway om aankomende week samen met Koen Noorwegen (en omgeving ;) ) onveilig te maken. Dat is natuurlijk geen geheim. Maar weet je hoe ik aan deze opdracht kom? Dat geheimpje ga ik je nu verklappen..

 • hike-coogee-to-bondi

Wordt het niet tijd voor een serieuze baan?

‘’Wordt het niet eens tijd voor een serieuze baan?’’ ‘’Goh, wanneer ga jij dan solliciteren?’’ ‘’Dat bloggen, is dat niet hetzelfde als gewoon vakantie vieren alleen dan krijg je er iets voor?’’ Allemaal vragen die ik met regelmaat krijg. Ik heb geen standaard baan, dus het is voor veel mensen niet serieus te noemen en daardoor ontstaat het beeld dat ik maar wat aanrommel. Nou, ik kan je een geheimpje verklappen…

 • bay-of-fires-tasmanie

Je kunt maar beter weten wat je niet wil

Weten wat je wil wordt vaak gezien als een heel belangrijk aspect in het leven. Het klinkt heel handig om precies te weten wat je wil. Maar volgens mij is het een beetje overschat en ligt de kracht er vooral in om te weten wat je niet wil. Waarom? Hierom..

 • bloggen

Bloggen; waarom je er niet én wel aan zou moeten beginnen?

Dat bloggen op het moment groot is, daar kunnen we niet meer omheen. Ik krijg dan ook regelmatig vragen over hoe het eigenlijk werkt en of het gemakkelijk is om een blog te beginnen. Ben jij nou ook nieuwsgierig wat het bloggen eigenlijk inhoudt en of het iets voor jou is? Ik hoop je antwoorden te geven.

Jantien
Jantien
Hoi, Jantiens ReisStijl is mijn persoonlijke blog over reizen en lifetstyle. Ik neem je graag mee op avontuur, inspireer je met prachtige reisfoto’s en bijzondere verhalen en geef je een kijkje in mijn leven als reiziger. Wil je meer over mij weten? Lees dan hier verder.
Load More