Ik had afgelopen zaterdag het geluk dat ik bij de inspirerende boekpresentatie van Linda Commandeur mocht zijn, voor het boek Zo simpel is het dus wél. Een titel op m’n lijf geschreven, want meestal zie ik weinig beren op de weg. Probleem is dat mijn alter ego die soms wel ziet. Toen ik gisteren druk was met de voorbereidingen voor m’n Workshop Creatief Schrijven kwam het me dan ook verdomd goed uit dat ik het boek van Linda bij de hand had om mezelf moed in te praten. Sterker nog, ik denk dat iedereen dit boek wel kan gebruiken!

Is het wel zo simpel?

Sommige dingen lijken simpelweg niet zo simpel. Ik bedoel, je hebt je verantwoordelijkheden en verplichtingen en het is echt niet zo simpel om ineens dingen te veranderen in je leven. Het is ook echt niet zo simpel om van een idee naar uitvoer te gaan. Toch? Nou, ik ben er vaak van overtuigd dat het helpt om gewoon te doen. Ergens aan beginnen en onderweg bijsturen en aan blijven passen. Je weet pas of iets werkt wanneer je het gewoon probeert. Maar dan moet je wel voorbij aan alle stemmetjes in je hoofd die je vertellen dat het niet zo simpel is. Ik hoor het m’n alter ego al zeggen ‘Ja maar dat gaat zomaar niet’.

Afgelopen weekend begon m’n alter ego ook weer te zeuren. Hoe had ik het in m’n kop gehaald dat ik mensen wat kan leren over schrijven. Ondanks dat ik al weken enthousiast was door dit idee en ik heel veel leuke plannen had, werd ik vlak voor het moment van uitvoer teruggefloten. Negatieve stemmetjes. De onzekerheid. Hé bah, waarom doe ik dit ook alweer?

Zo simpel is het dus wél

Linda had dan ook geen beter moment kunnen uitzoeken om haar boek uit te brengen. Ze beschrijft hierin namelijk 15 manieren om weerstand te overwinnen. Dat niet alleen, ze laat ook haar kwetsbare kant zien en alle stemmetjes die haar tegenhouden. Interessant, want ik zie Linda echt als een stoere vrouw die ieder varkentje wel even wast. Goed om te weten dat iedereen negatieve stemmetjes heeft én dat dit niet betekent dat het daardoor onmogelijk is om je ideeën toch uit te voeren. Het kan gewoon. Het boek is het bewijs én m’n geslaagde workshop misschien ook wel.

Vind jij het nog niet zo simpel?

Ik ben wel benieuwd of jij het ook zo simpel vindt. Of misschien ook wel helemaal niet. Heb jij ook weleens van die stemmetjes in je hoofd die je terugfluiten? Die je overtuigen dat je er maar beter niet aan kunt beginnen. Die je even op de plek zetten en vragen stellen als ‘Wat haal jij je in je kop?’. Of misschien is dat niet eens echt een vraag. Afijn, als jij ook graag toch tot uitvoer van je plannen wilt komen, dan raad ik je aan om het boek van Linda eens te lezen. Het staat vol met herkenbare voorbeelden, bruikbare tips, inspirerende foto’s en heel veel mooie verhalen. Ik weet zeker dat dit boek je helpt om iets meer ruimte te geven aan je dromen en iets minder aan de stemmetjes die zeggen dat je het niet kunt. Want je kunt het gewoon wel. Zo simpel is het.

Win win overwin!

boek-linea-commandeur-simpel
Wil je ook graag weerstanden overwinnen, dan heb ik goed nieuws! Vanaf morgen kun je dit inspirerende boek winnen op m’n Facebook pagina. Dus houd het in de gaten en bedenk vast wat er allemaal mogelijk zou zijn als je geen weerstanden in je hoofd zou hebben.

Liefs Jantien