Eureka! Ineens weet je het!
Man, wat was ik de afgelopen dagen zoekende. Waar wil ik heen, wat wil ik doen, met wie wil ik dat doen en hoe dan? Hoe zorg ik voor een inkomen onderweg. Duizenden gedachten en ideeën en ik zag door de bomen het bos niet meer. Teveel opties. Maar soms is een keus maken alles wat je moet doen. Gewoon maken en daar bij blijven. Simpelweg omdat het rust geeft en ruimte voor dingen die er echt toe doen. En we weten allemaal, plannen zijn er om overboord te gooien, maar ze zijn ook een mooi startpunt.

Costa Rica it is

Deze week heb ik heel wat slapeloze nachten gehad en tranen gelaten. Potverdomme, zit ik in paradijs en zit ik nog te piekeren over van alles. Ik vertelde er in de vorige blog al over. Maar ik geloof dat ik het ergste heb gehad. Volgens mij ben ik door de zure appel heen. Ik heb besloten. Dit weekend vertrek ik samen met een groepje andere nomads naar Costa Rica. We gaan eerst naar Puerto Viejo en vanaf daar verder naar San Jose. Daar woont een dorpsgenootje uit Lichtenvoorde, dus heel tof dat ik haar kan opzoeken! Word er nu al blij van.

digital-nomad

Werken als Digital Nomad

Onderweg ben ik van plan veel te werken. Ik heb echt zin om dingen op te pakken. Op het moment zit ik nog op Bastimentos en werk ik in een co-working space in het hostel. Super relaxt, want alles is hier om je werk te kunnen doen en ik zit gewoon in de jungle met het strand op tien minuten loopafstand. Helemaal geweldig! Zat ik eerder deze week nog te sippen, nu ben ik helemaal terug! Hoe fantastisch dat ik overal kan werken, wonen en leven. Ik kan doen en laten waar ik zin in heb.

digital-nomad

Gisteren had ik een gesprek met een van m’n ‘mede-nomads’. Ik zei dat ik een beetje verloren was omdat ik het gevoel heb dat ik niks heb. Geen woning, geen vast inkomen, geen relatie.. Niets om op terug te vallen. Alleen een paar euro’s op zak en een droom. Hij zei, draai het eens om. Je hebt alles. Je hebt de hele wereld om te ontdekken. Je kan gaan en staan waar je wilt. Je kan overal werken en hebt de vrijheid om te zijn met wie je wil zijn. Dat is toch rijkdom. En potverdomme ja, dat is het ook. Soms is het fijn als iemand je daaraan herinnert als je het zelf even niet ziet.

digital nomad

digital-nomad

Ik ben super dankbaar dat ik hier zit, met zulke geweldige mensen om me heen. Werken vanaf waar dan ook ter wereld. Ik moet het nog verder vormgeven, maar de eerste ideeën zijn er en de eerste stappen worden gezet.

Ik ga je meenemen op dit avontuur en hoop je te inspireren om hier ook mee aan de slag te gaan als je hier enthousiast van wordt!

Liefs Jantien