Zal ik eens een geheimpje verklappen? Ik ben uitgenodigd door Visit Norway om aankomende week samen met Koen Noorwegen (en omgeving 😉 ) onveilig te maken. Dat is natuurlijk geen geheim. Maar weet je hoe ik aan deze opdracht kom? Dat geheimpje ga ik je nu verklappen..

Ik was een half jaartje geleden op de vakantiebeurs en besloot daar alle landen langs te gaan waar ik dit jaar naartoe wil. Noorwegen stond bovenaan m’n lijstje. Ik raakte met een man van Visit Norway aan de praat en ik vertelde enthousiast over mijn blog en over het feit dat ik net terug was van een jaar reizen voor Australië. Hij raakte ook enthousiast over m’n blog en binnen tien minuten nodigde hij me uit om in Noorwegen op wintersport te komen. Ik als slechtste skiër ever deed natuurlijk heel enthousiast. Yes, een reis in the pocket. Kan het schelen dat ik nog niet eens op ski’s kan staan.

Het zweet brak me uit

Dus, zo’n anderhalve maand later stond ik op de latten in Geilo Noorwegen. Ik was bloednerveus, want ik kan dus echt echt echt niet skiën. Ondertussen had ik ze dat uitgelegd en kreeg ik privé les. Ok, dan wil ik het wel proberen. Toen een van de meiden van Visit Norway mij naar de les bracht vroeg ze hoeveel bezoekers ik had op m’n blog. Ik kreeg het helemaal warm, begon te zweten en bekende eerlijk het aantal. Ze vroeg me verbaasd, per dag? Omdat het per dag best heel veel zou zijn. Ik antwoordde met een nog rodere kop, ‘’per maand’’. Oepsie, heel even voelde het alsof ik door de mand viel. Maar al snel herpakte ik mezelf en bedacht ik me dat ik toch maar mooi met m’n kont ik Noorwegen zat. Precies waar ik wilde zijn. Kon het schelen, dit pakte niemand me meer af.

wintersport-noorwegen

Beslis zelf nooit dat je niet goed genoeg bent

Na een weekje Noorwegen ging ik weer naar huis en liep ik eerst nog even langs het kantoor van Visit Norway. Ik had geen idee of ik m’n werk goed had gedaan maar toen ze me enthousiast vroegen of ik in de zomer terug wilde komen en ze zelfs Koen ook uitnodigden om mee te komen, wist ik dat ik het goed had aangepakt. Ik heb hier zo onwijs veel van geleerd. Niet perse op het gebied van bloggen, maar meer op het gebied van ondernemen (en misschien zelfs wel een levensles). Beslis zelf nooit dat je ergens niet goed genoeg voor bent. Jij bent goed genoeg, wanneer je zelf gelooft dat je goed genoeg bent. Als ik maar lauw-warm was geweest over m’n blog, was ik nooit uitgenodigd. Je moet jezelf verkopen en dan is het aan een ander of die je wil kopen. Simple as that.

Bluf

Daarnaast roep ik het toch nog maar een keer. Fake it till you make it. Ik heb mezelf het afgelopen half jaar overal doorheen gebluft. Ik heb mijn blog benaderd en gepromoot als een bedrijf en niet als een hobby en dat begint z’n vruchten af te werpen. Ik heb gebluft dat m’n blog groot genoeg zou zijn voor een reis naar Noorwegen. En weet je wat het mooie is, ondertussen is m’n blog groot genoeg, dus ik heb exact de juiste kant uit gebluft. Want uiteindelijk moet je het natuurlijk wel waarmaken.

Onwijs gegroeid

De afgelopen maand had ik maar liefst tien keer zoveel bezoekers als de maand dat ik in Noorwegen was!! Ik sta er nog steeds door te stuiteren. Zo cool!!! Nu moet ik eerlijk zeggen, afgelopen maand was ook echt een gekkenhuis op m’n blog. Er werd zo onwijs goed en lief gereageerd op een flink aantal artikelen, echt gaaf om te zien en ik weet dat het belachelijk moeilijk gaat worden om dit vast te houden. Maar het was ook moeilijk om het te creëren en dat is ook gelukt. Niets is onmogelijk. En al zal volgende maand nog niet de helft zijn van nu, ik heb dit toch maar weer mooi meegepikt en dat vind ik gewoon vet stoer.

Dankje dankje dankjewel allemaal!!

Ik wil jullie echt heel graag onwijs bedanken voor alle support en lieve reacties. Sinds ik heb besloten niet langer te schrijven over wat ik denk dat jullie leuk vinden, maar gewoon schrijf wat ik weet dat ik leuk vind, loopt m’n blog zoveel beter. Ik dacht altijd dat ik als blogger een soort van een achterstand had omdat ik uit de Achterhoek kom en daardoor minder contacten heb binnen het wereldje. En daardoor misschien een beetje een vreemde/andere stijl heb. Maar ik heb de afgelopen tijd juist het feit dat ik uit de Achterhoek kom leren waarderen en gebruiken voor m’n blog. Ik doe me niet anders voor en dat wordt juist gewaardeerd. Dankjewel daarvoor. Ik weet nog dat ik tijdens journalistiek op logopedie moest omdat ik zo’n accent heb. Ik moest leren OW zeggen. Na een lesje heb ik het boek weggeflikkerd. Ow is gewoon niets voor mij. Zoals ze het op de Zwarte Cross zeggen ‘wie ah zegt moet ook oeh zeggen’. Ow komt in mijn rijtje niet voor.

img_2232-1

Lekker jezelf zijn

Ik hoop voor de toekomst dat het ik jullie allemaal kan blijven boeien met mijn verhalen, want ik vind het heel cool om zoveel gelijkgestemden op m’n blog te hebben en ervaringen te delen. En ik kan wel zeggen dat het niet gaat om het aantal bezoekers, maar dan zou ik liegen. Stel je voor, je werkt maanden om een restaurant te openen en tijdens de opening komt er geen kip opdagen. Dan kun je wel zeggen, het werk was toch leuk. Maar als niemand je werk waardeert dan is de lol er simpelweg snel vanaf. Nou, geloof me, door jullie support is de lol er bij mij nog lang niet af!! Ik voel me heel erg gewaardeerd en ik waardeer jullie ook enorm!!

Dus nog een laatste keer, onwijs bedankt!! Ik ga keihard bluffen, knallen en dan al het bluffen waarmaken. Want ja, ik doe er alles aan om het waar te maken! Op naar het volgende half jaar. Benieuwd wat het me brengt.

Nou, dat was m’n geheimpje 🙂

Liefs Jantien

Ps. Mijn god, ik ben wel gek op uitroeptekens vandaag. Volgens mij ben ik heel erg enthousiast 😉

Ps. 2. Benieuwd hoe Noorwegen was? Je leest het hier, hierhier, hier, hier, hier en hier.