Hello hello! Ik laat je vandaag zien wat ik gisteren heb gedaan. Het was een hele doorsnee dag. Een beetje liften naar Berlijn, eis vreten en een rondje toet toet achter op de scooter. Verder niets bijzonders 😉 Benieuwd hoe ik dat deed? Kijk mee!


Goedemorgen. Op tijd eruit zodat ik tijdens de ochtenddrukte op de weg een lift kan scoren.


Ja, echt ochtenddrukte hier in Winterswijk. Ik sta een half uur bij hetzelfde tankstation en er is nog geen auto geweest. Oke, eentje dan maar die ging de andere kant uit. Verder geen kip te bekennen. Sta je dan met je goeie gedrag. Ik laat de moed niet in de schoenen zakken (bijna wel hoor) en bel m’n vriendinnetje Mel om te vragen of ze me heel even naar een ander tankstation wil brengen. (Oh en check mijn wallen. Het was vroeg 😉 )


En ja hoor. Daar staat maar liefst 1 busje, maar toevallig wel met twee kerels die richting Coesfeld rijden! Hoe cool, ik heb gewoon een lift.


Zondagavond nam ik nog even een kijkje op blabla car om te zien of er nog een geschikte lift voor mij tussen zat en die was er! Dus even contact opgenomen en vanaf Coesfeld kon ik weer verder liften naar Berlijn. Die app is echt een aanrader. Niet geheel gratis, maar wel voor een prikkie een goeie lift. Was er erg benieuwd naar en ik denk dat ik hem vaker ga gebruiken. Ik ga trouwens ook bijhouden wat ik uitgeef deze dagen, zodat ik je een inschatting kan geven betreft budget, wanneer je met een klein budget op pad gaat!


Onderweg wordt het zonniger en warmer. Lekker!


Frida, de chauffeur. Een verdomd goeie moet ik zeggen. Ze reed behoorlijk hard dus we waren er super snel. Maar voelde me wel hartstikke veilig.


Even kijken hoe ik naar het centrum kom. Ik logeer twee nachten bij een jongen die ik tijdens m’n reis naar Nepal heb leren kennen. Hij woont exact in het centrum, dichtbij Checkpoint Charlie. Wat een luxe. Ik neem eerst de S Bahn, oftewel de trein. Die rijdt helemaal rondom het centrum en om het centrum zelf in te komen neem je de U Bahn.


Dus daarna de U Bahn, oftewel metro, vanuit Wedding. Ik app Koen even om te vragen of dit een teken is, maar ik krijg geen gehoor 😉


Het is warm in de stad! Heerlijk zonnetje en m’n trui is eigenlijk een beetje too much.


Maar eens afkoeling zoeken met een verfrissend drankje.


En ondertussen schrijf ik wat. Het is rond vieren en ik kan pas rond vijf bij m’n logeeradres terecht. Eerst wilde ik alvast wat van de stad gaan bekijken maar het is zo’n gesleep met een koffer mee. Dus ik doe vast wat werk zodat ik vanavond nog op pad kan. Ideaal, werken als digital nomad. Gaan en staan waar je wilt!


Via Blabla car kun je elkaar een beoordeling geven zodat anderen kunnen zien of je een leuke lifter of chauffeur bent. Nou, het stroomt over van de complimenten van Frida. Nette, punktliche un unkomplizierte mitfahrerin. Ik wist het altijd al, ik ben zo makkelijk.


M’n vriendinnetje past op Sari en stuurt deze foto door. Sari had zondagavond koorts dus ik maak me een beetje zorgen, maar het lijkt goed te gaan!


Aangekomen bij Leon, waar ik logeer, stappen we direct op de scooter om wat van de stad te zien. Iedereen die me persoonlijk kent weet dat ik ooit van een motor ben afgeflikkerd en sindsdien nog niet eens achterop de fiets durf. Dus ik hield m’n hart vast, maar als je iets wil zien dan moet je wat. Dus hop, toch maar gedaan.


Check mijn bange gezicht.


Aangekomen bij Tempelhof. Dit was een aantal jaar terug nog een vliegveld. Sinds deze gesloten is, is er besloten het gebied te laten voor wat het is zodat mensen er kunnen komen om te relaxen of sporten. Op het eerste gezicht stelt het niets voor, maar ik kan me voorstellen dat het heerlijk is om zo’n plek te hebben in de stad.


Hello, selfie.


Gave lucht he!


Daarna door naar Burgermeister om een lekkere en ontzettend goedkope maaltijd te scoren. Ik vind hier alles ontzettend goedkoop voor in een stad. 6,50 voor een goede burger met drankje en friet.


De dag is pas goed afgesloten als er ijs is. Of eis. Supa lekkah!!


En naar huis. Leon woont samen met een huisgenoot in het centrum van Berlijn in een vet gaaf appartement voor wat we in Nederland een prikkie zouden noemen. Berlijn is nu al een stad naar mijn hart. Veel voor weinig, wie wil dat nou niet.

Om 23.00 zit ik deze blog nog even in elkaar te gooien. Wel met heel veel zorg hoor. Het was echt een leuke en rare dag. Zo hoop je nog dat je een lift krijgt en zo sta je in het prachtige Berlijn. Heerlijk.

Ik ben heel benieuwd wat vandaag gaat brengen. Het weer is goed, de sfeer is goed, dus het kan niet anders dan leuk worden. Ik hoop dat je met me meegeniet!

Liefs Jantien

Ps. volg je me al op Snapchat? Ik ben te vinden onder JantiensReisStijl. Verder natuurlijk Facebookinstagram en twitter! Je kunt je hier abonneren op m’n YouTube kanaal en wist je dat je je hieronder ook kunt inschrijven op m’n blog zodat je geen enkele update meer mist?! Zeker even doen want er gebeuren zoveel leuke dingen!