Wauw, niet te geloven dat het alweer bijna een jaar geleden is dat we thuis kwamen van een vol jaar reizen door Australië. Wat was het geweldig. Hier word ik me altijd nog meer van bewust wanneer ik weer een tijdje thuis ben. Ik denk er nog vaak aan terug en dan zijn het altijd bepaalde plekken en momenten waar ik aan terug denk. Ik neem je mee naar die plekken. Wat mij betreft dus de 20 mooiste plekken Down Under.

Ik neem je mee naar de mooiste plekken Down Under

Ik maak trouwens een lijstje, maar eigenlijk is het moeilijk kiezen. Ondanks dat mensen vaak denken dat heel Australië er eentonig uitziet, is het eigenlijk heel erg veelzijdig. Dus iedere ervaring is gewoon anders en moeilijk ter vergelijken. Wat me nu wel opvalt is dat ik eigenlijk niet terug denk aan de steden (want die zijn toch best westers en zoals we we gewend zijn vind ik), ik denk vooral terug aan de geweldig natuur. Ik neem je mee naar de (wat mij betreft) mooiste plekken Down Under!

Yallingup

yallingup

Yallingup, een klein plaatsje in het Zuid Westen van Australië. Ik had er voor vertrek nog nooit van gehoord maar we kwamen er een soort van per ongeluk langs. Wat een geweldig strand. Schijnbaar perfect om te surfen, al heb ik er alleen gezeten om te genieten van andere surfers 😉

Geen naam 🙂

zonsondergang-western-australia

We blijven aan de Westkust. Ik weet de naam van deze plek niet meer. Heel stom! Want het was geweldig. Ik weet dat het een klein stukje rijden boven Gereldton was en dat het op de Wikicamps stond aangegeven. Een gratis kampeer spot vlak aan de kust. We stonden er als enige die nacht en de foto zegt alles. De zon ging onder terwijl wij op ons gaspitje aan het koken waren. Ultiem Australië gevoel. Zo mooi!

Billabong Sanctuary

Billabong-Sanctuary

Deze plek vond ik zo geweldig. Het is een soort dierentuin in Queensland, dichtbij Townsville. Ik heb me rot gelachen om alle prachtige dieren, die er overigens best heel vrij zijn vergeleken met normale dierentuinen. Er zijn heel veel rangers die je alles over de dieren kunnen vertellen. Wij zijn er een hele dag geweest en ik vond het heerlijk. Ik kreeg er ook uitgebreid uitleg over gevaarlijke dieren. Daar lees je hier meer over.

Magnetic Island

magnetic-island

Opnieuw in Queensland. Magnetic Island, een half uurtje varen van de kust vanaf Townsville. Ik ben er twee keer geweest en vond het er heerlijk. De eerste keer huurden we mountainbikes. Mijn god, dat was afzien in de hitte en met de hoge heuvels. Maar het is er zo prachtig. Echt een bezoekje waard! Oh en je kunt er ook met Koala’s knuffelen. Eerlijk gezegd vond ik dit niet echt geweldig. Vroeg me ook af of het voor die beesten wel zo fijn is.

Hervey Bay

harvey-bay

Hervey Bay is zelf niet heel bijzonder maar wat je er kunt doen wel. Hier zijn wij wezen walvissen spotten en dat was in één woord geweldig! De walvissen zwommen echt om onze boot heen en ik heb alleen maar staan genieten. Ik zou zo weer willen!

Kalbarri National Park

Kalbarri

Kalbarri was één van de eerste National Parks die we bezochten en ik was direct verkocht. Man wat een uitzicht overal. Ik vond het er heel rustig. Tenminste met mensen. Maar die vliegen. Niet te zuinig. Gelukkig zijn er vliegennetjes.

Fraser Island

fraser-island

Fraser Island mag dan mega toeristisch zijn, ik vond het wel echt de moeite waard. Het is niet voor niets toeristisch zeg maar. Zeker Lake Mckenzie vond ik prachtig. En hoe cool is het om zelf met een jeep over het strand te crossen. Daar denk ik nog regelmatig aan terug. Heerlijk! Hier lees je trouwens meer over Fraser Island en je zo’n tripje het beste kunt regelen.

Whitehaven Beach – Whitsunday Island

whitsunday-summer-vibes

Bij veel mensen op de bucketlist en niet zonder reden. Zeilen naar Withsunday Island en een bezoekje aan Whitehaven Beach is echt adembenemend mooi. Het is er wel mega toeristisch dus dat kan je ervaring een beetje minder leuk maken. Tenminste, dat vond ik. Maar toch, als je in de buurt bent dan wil je dit echt niet missen.

Port Douglas

Aan Port Douglas heb ik zulke goede herinneringen. Man wat was het daar prachtig! En dan niet alleen daar, maar vooral ook de route van Cairns naar Port Douglas. Dit geeft me wel echt even een heimwee momentje. Port Douglas zelf is misschien niet heel bijzonder, maar wel bijzonder fijn. Een klein relaxt plekje met een prachtig strand en alles wat je hartje begeert. Echt genoten daar!

Kakadu National Park

kakadu

We gaan naar Northern Territory. Kakadu is misschien een tikkeltje overschat, want het is er beslist niet goedkoop en dan verwacht je ook wat. Toch vond ik het een heel bijzondere plek. Zowel wat betreft natuur, wildlife als cultuur. Het was er snikheet toen we er waren en toch hebben we een paar geweldige hikes gedaan. Afzien en keihard genieten.

Kings Canyon

The red centre. Het centrum van Australië is alles wat je er van verwacht. Tenminste, dat had ik wel. Kings Canyon vond ik echt iets magisch hebben. Een geweldige plek om te hiken en genoeg plekken om gratis te kamperen.

Uluru – Kata Tjuta National Park

kata-tjuta

Uluru is misschien wel het bekendste natuurverschijnsel van Australië. Niet voor niets, want het heeft een enorme culturele waarde. Ik vond het prachtig om er omheen te wandelen (je bent zo een paar uur onderweg). Maar Kata Tjuta is veel minder bekend en in mijn ogen nog veel mooier. Dit ligt bij elkaar, dus vergeet het niet mee te pakken. Ik moest mezelf af en toe echt knijpen om zeker te weten dat het echt was.

Shark Bay

Shark-bay

Ik houd van Western Australia. De meeste backpackers die Down Under gaan focussen zich voornamelijk op de Oostkust, terwijl ik toch vooral terugdenk aan alle geweldige momenten aan de Westkust. Shark Bay is echt één van de meest idyllische plekken in Australië als je het mij vraagt. Je vindt er het ene na het andere geweldige verlaten strand. Wat wil je nog meer?

Edith Falls – Nitmiluk National Park

zwemmen

Het noorden van Australië vond ik ook helemaal geweldig. We waren in het droge seizoen en alles was gewoon open. Edith Falls was heerlijk omdat je er prachtig kon hiken en dan na een hike lekker het wat in kon springen. Hoe tof dat je gewoon ergens onder een waterval kunt zwemmen. Geweldig! Wat een tijden.

Cape Range National Park – Exmouth

IMG_6935

Hier had ik nog nooit van gehoord, maar wat een prachtige plek. Ik had soms het gevoel alsof ik op de Nederlandse Waddeneilanden was. Alleen dan nog mooier en natuurlijk geweldig weer. S’ ochtends lekker hiken en wildlife spotten en daarna afkoelen in zee waar je trouwens perfect kunt snorkelen. Hier zijn wij langer gebleven dan gepland omdat je er eigenlijk gewoon nooit meer weg wilt!

Litchfield National Park

IMG_2506

Ja, het hangt aan elkaar van National Parks. Litchfield lijkt een beetje op Edith Falls en ze zijn allebei geweldig. Litchfield was in mijn beleving alleen iets minder toeristisch. Hier kon je echt uren wandelen zonder mensen tegen te komen. Dat bevalt me altijd wel.

Maria Island

maria-island-tasmania

Maria Island was zo ontzettend geweldig. Echt een perfecte plek als je het mij vraagt. Dit is een klein eiland van Tasmanië en het is een waar paradijsje. Ons werd geadviseerd niet te gaan want er was niets te zien. Klopt, niets te zien. Tenminste, geen toeristen. Wel geweldig rotsen, heel veel dolfijnen en ultieme rust. Heerlijk.

Karijini National Park

karajini national park

Karajini is geweldig! Hier wil je minstens een week naartoe. We waren hier aan het begin van onze roadtrip en we vielen van de ene verbazing in de andere. Dagen lang gehiked, wat best pittig was met mijn hoogtevrees. Ik kan Karijini niet echt uitleggen, want alles wat ik zeg klopt niet omdat het gewoon in het echt veel mooier is dan ik kan uitleggen. Heimwee.

West Macdonnel Ranges

20150711_115247

Iedereen gaat naar het centrum van Australië voor Uluru, maar ik hoor bijna nooit iemand over West Macdonnel Ranges. Dus ik had er weinig verwachtingen van. Mijn god, hadden we toch bijna één van de geweldigste plekken in Australië over het hoofd gezien. Ik vond de West Macdonnel Ranges een absoluut hoogtepunt. Uren lopen zonder iemand te zien. Uitgestrekte natuur, één van de mooiste routes die we in dat jaar hebben gelopen en geen kip te bekennen. Oh en dan heb ik het nog helemaal niet gehad over de betoverende sterrenhemel welke je ’s nachts ziet.

Cradle Mountain

cradle-mountain

Van alle plekken waar we in Australië zijn geweest, was Cradle Mountain misschien wel de meest bijzondere. Tasmanië is sowieso subliem. Echt alles daar is mooi. Je leest hier over nog veel meer plekjes. Maar Cradle Mountain is wel echt het gaafst van alles. Wat een uitzichten onderweg. Adembenemend. Er zijn heel veel routes die je kunt lopen. Wij deden er eentje langs de berg op en dat was doodeng maar wel prachtig. Als je hoogtevrees hebt (zoals), is een andere route wellicht een beter idee. Toch is dit één van m’n meest dierbare herinneringen aan een jaar Down Under.

Alle herinneringen komen nu weer boven. Doe ik natuurlijk bewust, maar ik merk toch dat het er best inhakt. Man wat was dat een geweldig jaar en wat ben ik dankbaar dat ik dit allemaal heb mogen meemaken. Ik heb nu best erge heimwee maar vertrouw erop dat er weer heel veel nieuwe mooie reis-herinneringen volgen in 2017. Zin in!

Ben jij weleens in Australië geweest? Wat vond jij persoonlijk de aller mooiste plekken Down Under of waar heb jij de mooiste herinnering?

Ik heb natuurlijk nog veel meer te vertellen over Australië, zoals tips voor de Great Ocean Road, een jaar lang zon en nog veel meer mooie plekken. Op deze pagina lees je er alles over!

Liefs Jantien