Ik ging naar het kleurrijke Guatapé, dook de jungle van Tayrona National Park in, vierde de feestdagen met een geweldige groep mensen en sloot mijzelf daarna bijna vier weken lang op om mijn werk gedaan te krijgen. Maar ondertussen staat ExpeditionX. online! Het is alweer even geleden dat ik vertelde over mijn leven hier in Colombia. Tijd voor een update!

Guatapé

guatape colombia

guatape

Het lijkt al zo lang geleden, maar eind november pakte ik de bus richting Guatapé. Een onwijs kleurrijk dorpje slechts een paar uurtjes rijden hier vandaan. Ik ging er heen voor een dagtripje en het was zo mooi! Als je in Medellin bent is het echt de moeite waard hier naartoe te gaan. Dichtbij Guatapé vind je La Piedra (rots in het Spaans). Dus ja, een enorme rots welke je kunt beklimmen en vanaf waar je een adembenemend uitzicht hebt.

Taganga & Tayrona National Park

Een weekje later vertrok ik voor zo’n vijf dagen naar de kust in het Noorden van Colombia samen met mijn huisgenootje. Heerlijk om een paar dagen de natuur in te gaan. We vlogen op Santa Marta en hadden een hostel met geweldig uitzicht in Taganga. Een klein dorpje dichtbij Tayrona National Park. We hebben heerlijk gerelaxt, een beetje gewerkt en zijn lekker wezen hiken. Het national park is zo onwijs mooi. Het is zo’n drie uur lopen vanaf de ingang van het park naar het strand. Best pittig in de hitte, maar absoluut de moeite waard.

Work work work work work work

nomad-medellin-colombia

Bij thuiskomst heb ik direct m’n werk weer opgepakt. Ik had allemaal nieuwe ideeën en echt onwijs veel zin om hiermee aan de slag te gaan. Ik heb behoorlijk wat uurtjes in de co-working doorgebracht. Avonden en weekenden doorgewerkt. En eigenlijk vond ik dat wel lekker, want zo langzamerhand begint het z’n vruchten af te werpen. Ik heb in die tijd besloten met Lucia te gaan samenwerken aan ExpeditionX. en vanaf toen ging het super snel. Binnen een paar weken hadden we het concept staan en de website online. Ik ben echt zo blij dat ik zoveel lieve, inspirerende en motiverende mensen om me heen heb. Sinds de Cruise is alles in een stroomversnelling geraakt. Ondertussen woon ik trouwens ook ergens anders. Ik ben van El Poblado verhuisd naar Laureles. Een iets rustigere en minder toeristische buurt. Ik woon nu samen met twee Nederlandse meiden en een Duitse jongen. Niet heel best voor ons Spaans, maar verder wel super gezellig!

Feestjes

Van de leukste feestjes, heb je vaak geen foto’s. Daar is simpelweg geen tijd voor. Dat gold zeker voor de feestjes tijdens kerst en oud en nieuw. Beide keren heb ik het gevierd bij een vriend van mij thuis op z’n dakterras met een geweldig uitzicht over de stad. Zo leuk omdat er echt een mengelmoes van mensen was, overal vandaan. Nomad, reizigers, Colombianen. Super leuk om zo mensen te leren kennen en samen feest te vieren. Ik was er wel een paar dagen ziek van, maar een kleinigheidje houd je.

Work work work work work work

Na al het gefeest heb ik me weer volledig op werk gericht. Er was zoveel te doen en op één of andere manier voel ik me hier super productief. En ik ben natuurlijk ook niet op vakantie. Reizen als Digital Nomad is wel echt iets ander. Ik heb in de afgelopen weken niet veel meer gezien dan de co-working en ons appartement en zo af en toe een barretje voor een lekkere Michelada (bier met limoensap). Benieuwd waar ik allemaal aan werk? ExpeditionX.

advertentie-expedition-1-tenerife

Het grootste project op dit moment is ExpeditionX. Samen met Lucia ga ik Expeditions organiseren voor iedereen die graag meer vrijheid geluk wil creëren in zijn of haar leven. De website is online en we zijn nu druk bezig met alles organiseren voor de eerste Expeditie in April. Expedition 1. Tenerife. Het wordt zo onwijs gaaf! Ik ben echt super blij dat ik hieraan begonnen ben, want ik geloof voor de volle honderd procent in wat we gaan doen en ik wil echt heel graag anderen laten ervaren dat je werkelijk kunt leven volgens je eigen voorwaarden! Dat is mijn absolute passie.

Blogs & columns

Ik schrijf altijd nog veel, zowel voor mezelf als voor anderen. Zo schrijf ik voor de krant en een magazine en doe ik af en toe wat losse schrijfklussen. Ik probeer m’n blog up to date te houden en help de laatste tijd ook anderen met schrijven. Dit deed ik voor vertrek al. Ik trainde een marketing afdeling en dat vond ik eigenlijk wel heel erg leuk om te doen. Dus ik heb besloten dit werk weer op te pakken en teksten te gaan feedbacken. Ik vind het namelijk veel effectiever en leuker om een ander te helpen beter te kunnen schrijven in plaats van de tekst voor ze schrijven. Dus mocht je willen, ik kan je hiermee helpen! jantiensstijl@gmail.com

Boek

Tot slot ben ik ook nog een boek aan het schrijven. Tussen de bedrijven door 😉 Hier was ik vorig jaar al mee begonnen en ik heb het een tijdje laten liggen. Maar ondertussen ben ik weer druk aan het schrijven en ik heb er zoveel plezier in. Het toffe is, dat ik dit zeer waarschijnlijk niet alleen ga doen. Ik kan er nu nog niet alles over verklappen. Zodra ik meer concreet heb dan laat ik het weten!

Buiten spelen

Omdat we met z’n allen zoveel hadden gewerkt de afgelopen weken, besloten mijn huisgenoten en ik een oud concept nieuw leven in te blazen. Buiten spelen. Vanaf nu willen we iedere woensdagmiddag het werk neerleggen en erop uit gaan. We zijn potverdomme in Colombia en hebben nog bijna niets gezien. Het stomme is dat ik het niet eens erg vind omdat ik al geniet van de plek zonder iets te zien. Het gaat me meer om de ervaring. Maar af en toe de deur uit is toch ook wel heel erg lekker!

De komende weken blijf ik nog hier. Waarschijnlijk tot halverwege februari. Daarna wil ik graag een paar weekjes rondreizen in Colombia en vlieg ik door naar Europa. Er is namelijk een Expeditie waarvoor ik in Tenerife moet zijn 🙂 Zulke leuke vooruitzichten. Ik ben helemaal happy!

Ik ga proberen iets minder lang te wachten met volgende updates, maar ik kan niets beloven 😉

Liefs Jantien