Yes! Het hoge woord is eruit en iedereen mag het weten. Ik ga een boek schrijven over de Achterhoek. Wellicht heb je het filmpje met de aankondiging al gezien op m’n Facebook en zo niet, dan leg ik het nog even uit. Ik vertel je ook wat het betekent voor m’n blog en nou ja, ik geef graag nog iets meer tekst en uitleg omdat ik in m’n filmpje niet super uitgebreid heb verteld en ik alweer veel vragen krijg. Lees mee!

Goed idee

Ik kondigde zondag aan dat ik iets leuks te melden had en dat ik live zou gaan op Facebook om het te vertellen. Nu kreeg ik al allerlei reacties en berichtjes van mensen die ideeën hadden voor wat het zou kunnen zijn. Hoe grappig, er stonden dingen tussen waar ik niet aan had gedacht in dit geval maar welke heel goed hadden gekund. Vrijwilligerswerk, goede doelen, presenteren voor tv. Hmm, geen gek idee eigenlijk. Het grappige is dat niemand had gegokt wat het werkelijk is. Een boek over de Achterhoek!

Een boek over de Achterhoek; dat is er toch al lang?!

Een vraag welke ik regelmatig krijg; ’Is dat er niet al?’. Mijn standaard antwoord: ‘Nop, want ik heb het nog niet gemaakt’. En zo is het wat mij betreft maar net. Alles is er al, de informatie is vast ergens te vinden maar ik ga het helemaal anders aanpakken. Het boek wat ik ga schrijven wordt persoonlijk. Het is dus niet een lijst met alle restaurants of hotels want dat kan iedereen uitzoeken. Ik ga alles uitproberen en alleen dat wat ik geschikt vind en wat ik dus zelf ook leuk zou vinden om te doen, zien of gebruiken, dat komt erin. Ik geef op die manier overzicht voor alle mensen die zich kunnen vinden in mijn stijl. Jantiens Stijl 🙂 Dus als jij mijn blog leuk vindt, dan vind je zeer waarschijnlijk mijn boekje ook leuk. Een handige leidraad toch?

wijnroute-achterhoek-doetinchem

Cheers, op de Achterhoek! 

Het wordt een leesboek

Als er iets is waar ik voor wil waken, dan is het wel dat het boek puur en alleen informatief wordt. Ik wil dat het een leesboek wordt. Iets wat je er voor de lol bij pakt. Er komen veel persoonlijke verhalen in over mijn leven in de Achterhoek van vroeger en van nu. Ik hoop dat het voor de Achterhoekers zelf herkenbaar wordt en dat het voor bezoekers aan de Achterhoek een beeld geeft van hoe het is om hier op te groeien te wonen, te werken of te chillen.

Een mooi platform voor de Achterhoek

Met dit boek hoop ik een mooi platform te bieden voor de Achterhoek. Dus niet alleen voor recreatie maar ook voor alle andere mooie initiatieven welke de Achterhoek bijzonder maakt. Als ik om me heen kijk dan zie ik dat er zoveel inspirerende mensen rondlopen. Er zijn zoveel mooie verhalen te vinden en er is zoveel te leren. Ook dat wil ik graag meenemen in dit boek.

Dit betekent het voor m’n blog

Ik verwacht dat ik het komende half jaar onwijs druk wordt met het maken van dit boek. Sterker nog, ik weet het wel zeker want m’n agenda begint al lekker vol te lopen. Super tof! Dat betekent overigens niet dat ik daarom m’n blog op een lager pitje ga zetten. Ik blijf lekker door bloggen. Wellicht iets minder over verre reizen, gezien die even niet in m’n agenda passen. Maar ik heb nog zoveel niet geschreven over eerdere reizen, dus ik heb nog altijd genoeg te delen. Daarnaast neem ik je mee in het proces van het maken van het boekje. Ik ga natuurlijk niet verklappen wat er allemaal in komt, maar ik kan wel verklappen hoe ik dit allemaal organiseer en alvast een sneakpeak geven van wat ik allemaal aan het doen ben.

Ik ga laten zien hoe tof de Achterhoek is!

Kort door de bocht komt het erop neer dat ik ga laten zien hoe tof de Achterhoek is. Want dat is het echt 🙂

bornhof-zutphen

Op onderzoek uit 🙂 

Mocht jij nog leuke dingen weten welke in het boekje thuishoren, dan mag je deze doorsturen naar info@jantiensreisstijl.com. Ik ga alles kritisch bekijken en maak dan een selectie van wat ik geschikt vind. Ik ben benieuwd en heb er onwijs veel zin in!

Liefs Jantien