Ik liet een tijd geleden weten dat ik gestopt ben met de pil en over ben gegaan op de Lady Comp. Ik had je beloofd te laten weten hoe het me bevalt. Nu gebruik ik de Lady Comp nog niet lang genoeg om exact te kunnen vertellen hoe het apparaat voor me werkt. Maar ik ben al wel lang genoeg gestopt met de pil om te kunnen voelen wat het met me doet en dat ga ik vandaag dus met je delen.

I feel good!

Ik schreef vorige week heel vrolijk dat ik me zo goed voel en had alleen maar in m’n hoofd dat ik het te danken had aan m’n inzet voor m’n werk en dat dit nu z’n vruchten afwerpt. Even later zat ik dus te denken dat ik me eigenlijk nu al weken super goed voel. Lichamelijk en geestelijk. En ineens legde ik de link tussen m’n huidige toestand en het feit dat ik met de pil ben gestopt. Zou dit met elkaar te maken kunnen hebben?

Dag pil, hallo vrolijk leven

Ik vroeg Koen even of hij wat aan me merkte. Hij begon heel hard te lachen en zei dat ik nog nooit zo goed in orde ben geweest als nu. Hmm.. Ik heb normaal best een opvliegerig karakter en ik had al jaren last van stemmingswisselingen. Niet super erg of zo, maar ik had er vooral zelf ook last van. Ineens hyper vrolijk en dan weer een beetje down. Dat zit denk ik wel in m’n karakter maar ik heb wel duidelijk het gevoel dat deze stemmingswisselingen een heel stuk minder zijn geworden en dan voornamelijk de momenten dat ik down ben. Dit kan natuurlijk duizend oorzaken hebben, maar het valt wel op.

Vreetbuien

Daarnaast valt me op dat ik minder vreetbuien heb. Niet dat ik normaal alles aan elkaar eet, maar ik had wel regelmatig zo’n vreetmoment dat ik ook echt even iets moest en ik kon eigenlijk altijd wel eten. Ik heb er geen seconde bij stilgestaan dat de pil hier invloed op zou kunnen hebben, maar ik dacht dus de laatste paar weken even dat ik gewoon ziek was ofzo. Ik ben minder met eten bezig en ben voor m’n gevoel sneller verzadigd. Ik ben eigenlijk totaal niet met m’n gewicht bezig maar Koen zei dat ik afviel. Dus ik nam van de week de proef op de som en warempel, een broek die ik al jaren niet meer paste, kon weer dicht! Geen idee of ik werkelijk in gewicht ben afgevallen (en dat vind ik ook niet belangrijk), maar er gebeurt blijkbaar wel iets met m’n lichaam. Ook dit kan natuurlijk duizend oorzaken hebben en ik geloof best dat het een combinatie is, maar ook dit valt wel op.

Lichamelijke conditie

Het is voor mij dus best duidelijk dat het tussen de oren iets lekkerder met me gaat. Maar ook lichamelijk gaat het goed. Ik had al jaren rugpijn en vage klachten. Veel buikkrampen en hoofdpijn. Nu had ik het toen ik net stopte met de pil nog wel. Ineens heel erge hoofdpijn en buikpijn. Maar de afgelopen weken gaat het zo goed dat ik voor het eerst niet meer terug hoef te komen bij therapie. Dat komt natuurlijk voor een heel groot deel omdat ik daar zo goed ben geholpen (door Live&Care) maar ik bedacht me ineens dat het wellicht ook komt omdat ik minder last heb van hormonen. Het voelt allemaal iets stabieler en natuurlijk kan dit duizend oorzaken hebben, maar het valt wel op.

anticonceptie-lady-comp

Zo ziet de Lady Comp eruit.

Afijn, het komt er op neer dat ik me nu een stuk beter voel dan dat ik in tijden heb gedaan. Dus tot nu toe ben ik erg blij dat ik met de pil ben gestopt. Ik ben nog altijd bezig met het testen van de Lady Comp. Het heeft namelijk even nodig voordat dit apparaat je cyclus ‘begrijpt’ en dus ook goed werkt. Hier komt later dit jaar meer over maar ik wilde graag alvast delen wat het stoppen met de pil met me doet.

Ik ben heel benieuwd welke anticonceptie jij gebruikt en hoe dit voor je werkt. Hopelijk heb je iets aan mijn ervaring.

Liefs Jantien

Ps. Ik denk dat je dit ook interessant vindt om te lezen.