Heb jij ook weleens dat je moe wordt van jezelf. Je hebt net nog op je telefoon gekeken maar pakt hem er uit automatisme toch weer bij om weer even de laatste dingen te checken. Voor het naar bed gaan nog even facebook door scrollen en er een half uur later achter komen dat even toch een half uur duurde. Heel vermoeiend en daarom heb ik besloten een challenge aan te gaan. Een social check out challenge. Doe je ook mee?

brievenbussen-tasmanie-social-check-out

Tijdrovend en verslavend

Online zijn is m’n werk. Ik ben de hele dag door online en ik vind het over het algemeen super leuk om op die manier in contact te zijn met zoveel verschillende mensen. Daar kan ik echt vrolijk van worden en in zo’n geval is social media geweldig. Maar ik heb ook van die dagen dat ik een beetje moe word van mezelf en vooral van het online zijn. Nog even dit checken, nog even dat checken, weer afgeleid zijn. Het is zo tijdrovend en soms ook tijd verspillend. Het kan ook echt het plezier van het moment weghalen. Soms zie ik om me heen mensen met de hond lopen of achter de kinderwagen en alleen maar op de telefoon kijken. Sinds ik mezelf hier op betrap laat ik de telefoon vaak al thuis wanneer ik Sari uitlaat. Genieten van het moment is makkelijker wanneer je slechts een ding doet merk ik.

Daarnaast merk ik echt dat ik slechter slaap wanneer ik net voor het slapen gaan nog op m’n telefoon zit. Daarom heb ik besloten om dit eens een week lang uit mijn ritueel te halen. Een week lang iedere avond een social check out. Ik ga mijn best doen om iedere dag vanaf 21.00 niet meer online te zijn. M’n best doen klinkt natuurlijk een beetje zwakjes, want je moet het gewoon doen, maar hey, dat zal de verslaving zijn

Social Check Out Dagje

Ik zit er ook aan te denken om iedere week een social check out dagje in te lassen. Best spannend, want zoals ik al zei ben je als blogger altijd online. Maar dat betekent ook dat ik altijd aan het werk ben. Ook in de weekenden en op feestdagen. Vind ik super leuk hoor! Maar het is ook weleens lekker om te gaan wandelen of uit eten te gaan zonder na te denken over een foto of een leuke invalshoek voor een verhaal. Even helemaal weg van alles.

Nu heb ik geen idee hoe dit gaat uitpakken. Misschien moet ik wel afkicken, misschien geniet ik wel zo erg dat ik er een weekje bij aan plak. Wie zal het zeggen! Ik denk zelf dat het vooral om balans gaat en die hoop ik te krijgen door mezelf eens uit te dagen dingen anders aan te pakken dan dat ik voorheen deed.

Doe je mee?

Ik ben super benieuwd of jij ook weleens social media moe bent. Wat doe jij dan? Zou je het leuk vinden om met me mee te doen. Vanaf vandaag even een weekje na 21.00 niet online. Het klinkt misschien makkelijk maar ik denk dat dit voor bijna iedereen wel een uitdaging is.

Volgende week kom ik erop terug en laat ik je weten hoe het bij mij is gegaan. Ik ben ook heel benieuwd hoe het dan bij jou is gegaan dus houd me op de hoogte! Maar dan wel voor 21.00 ’s avonds 🙂

Liefs Jantien

Ps. Ik heb al eens eerder een soort check out gedaan. Toen heb ik een week niet geblogd en gek genoeg gaf me dat super veel ruimte voor nieuwe ideeën waardoor ik er later weer helemaal fris tegenaan kon!