Het is tijd voor een nieuwe special. Stond vorige maand nog in het teken van Summer Vibes, lekker relaxen en genieten, gooi ik het deze maand helemaal over een andere boeg. De maand augustus staat in het teken van Adventure! Dus wil jij iets meer avontuur in je leven, ben je klaar met sleur en heb jij tijdens je vakantie besloten dat je het vanaf nu allemaal anders aanpakt? Lees dan snel verder en houd deze maand m’n blog in de gaten!

Adventure

Avontuur staat voor mij voor nieuwe dingen ontdekken. Of het nou iets grootst of kleins is. Als kind ging ik bijvoorbeeld op avontuur door boomhutten te bouwen of ik speelde met m’n broer en zussen op het dak van de koeienstal. Ja serieus, dit deden we en ik begrijp ineens waarom mama dat niet zo leuk vond 😉 Afijn, ik bedoel maar, avontuur kan van alles zijn. Tegenwoordig ben ik bezig met heel andere avonturen. M’n eigen onderneming, reizen, nieuwe plekken ontdekken en vooral ook nieuwe mensen leren kennen. Dat is allemaal avontuur.

maria-island-tasmania

Uitdagen

Deze maand wil ik mezelf en jou uitdagen om wat vaker het avontuur op te zoeken. Dicht bij huis, ver van huis, het maakt allemaal niet uit. Als jij je grenzen maar probeert te verleggen en openstaat voor het ontdekken van nieuwe dingen. Ik denk dat dit de perfecte timing is, want vaak bedenken we in de vakantie dat het eigenlijk allemaal best wel anders kan. Nou, wat laat je?! Doe het eens anders. Probeer dingen uit. Haal jezelf eens uit die sleur.

Makkelijker gezegd dan gedaan

Makkelijker gezegd dan gedaan want zo makkelijk is het niet om het avontuur op te zoeken en je eigen vertrouwde plekje achter je te laten. Dat weet ik natuurlijk. Daarom heb ik besloten zelf ook wat meer het avontuur op te zoeken en jou zo te inspireren. Er zijn namelijk duizend dingen die ik doodeng vind en daarom soms ook liever niet doe. Zo heb ik voor deze week in Noorwegen al wat activiteiten op de planning staan, zoals downhillen en raften, die ik eigenlijk doodeng vind. Normaal gesproken zou ik er gewoon niet aan beginnen maar ik daag mezelf uit om het toch te proberen. Ik zal je uitleggen waarom.

annapurna-trekking-nepal

Zelfvertrouwen

Waarom ik deze maand wat meer avontuur op wil zoeken? Omdat ik denk dat het je zelfvertrouwen een enorme boost geeft. Ga maar na. Wanneer je iets hebt gedaan wat je eng vind en het lukt toch, dan weet ik zeker dat je je daarna super stoer voelt. Ik in ieder geval wel. Ik weet nog dat ik in m’n uppie naar Azië ging backpacken en dat ik zeven kleur stront scheet. Maar toen ik thuis kwam en ik had geleerd dat ik het gewoon kon, was ik mega trots en voelde het alsof ik de hele wereld aankon. Alles wat volgde was een fluitje van een cent. Dus ja, daarom wil ik meer avontuur in m’n leven en daarom gun ik het jou ook!

Ik ben heel benieuwd of je met me mee doet? Ga jij ook je grenzen verleggen? Laat me dan vooral weten wat je zou willen doen en of ik je daarin tips kan geven of dingen voor je uit kan proberen. Wie weet kunnen we elkaar zo helpen en enorm gave avonturen beleven!

Ik heb er onwijs veel zin in 🙂

Liefs Jantien

Ps. Lees hier ook wat mijn grootste angsten zijn. Eens zien of ik ze deze maand kan overwinnen.