Vorige week vertelde ik je dat ik er een beetje klaar mee ben om mobiel verslaafd te zijn. Of nou ja, ik zag mezelf niet echt als verslaafd maar werd er wel moe van dat ik soms doelloos naar het scherm zat te staren. Daarom bedacht ik de social check-out challenge. Een week lang na 21.00 geen social media meer, om te zien hoe verslaafd ik werkelijk ben en of het me goed zou doen. Nou, zo ging het!

brievenbussen-tasmanie-social-check-out

Social check-out

Vanaf vorige week maandag besloot ik de telefoon na 21.00 aan de kant te gooien. Ik had gedacht dat ik heel erg de neiging zou hebben om toch te blijven kijken, maar gek genoeg was ik blij dat ik er niet over na hoefde te denken. Het hoefde gewoon niet. Om 21.00 zette ik hem op vliegtuigmodus zodat ik ook niet de neiging had te kijken en dat werkte verdomd goed. Zo goed zelfs, dat ik de check-out volhield tot ’s ochtends na het ontbijt. Zo fijn, om gewoon te ontbijten zonder met je hoofd ergens anders te zijn. Echt een aanrader!

Gespijbeld

Nu moet ik wel toegeven dat ik een avond heb gespijbeld. Ik werkte van ’s ochtends tot laat in de avond en had de hele dag geen mobiel gezien, dus dat was op zich goed. Maar daardoor had ik ook nog niets kunnen beantwoorden en dat vind ik ergens ook lullig wanneer iemand de moeite doet mij iets te sturen. Dus ik heb toch even een half uurtje m’n mobiel aangehad en het ding later weer aan de kant gesmeten. Ging dus verder prima!

Volhouden

Ik zei vorige week al dat ik dit misschien wel wil volhouden. Gewoon standaard m’n telefoon ’s avonds aan de kant. Ik had gedacht dat ik het lastig zou vinden maar ik vind het super lekker. Dus ik denk dat ik het gewoon ga doen. Ik had het ook over misschien een dag in de week zonder internet, maar dat hoeft van mij niet zo nodig, gezien ik het gevoel heb dat ik nu wel balans heb gevonden. En heb ik er toch een keertje zin in dan doe ik het alsnog!

Wat te doen zonder internet

Normaal gesproken pak ik m’n mobiel er al bij wanneer er reclame is op tv of wanneer ik ergens een seconde niets te doen heb. Voor het slapen gaan nog eens. Dus ik vroeg me af wat ik nu in de plaats zou doen. Nou, ik kan je zeggen, ik ben deze week eindelijk verder gekomen in een boek dat ik al weken had liggen en ik slaap een stuk beter. Ik vond het echt een verademing.

Hoe mobiel verslaafd ben jij?

Heb je afgelopen week met me mee gedaan? Dan ben ik super benieuwd hoe het jou is afgegaan. Ik kreeg al een aantal keer berichtjes van een lezers. Super leuk om elkaar zo een beetje te ondersteunen. Dus ja, laat me vooral weten hoe het is gegaan en of je hier ook mee verder gaat!

Heb je nog niet meegedaan, dan kan ik het je van harte aanbevelen! Gewoon eens iets bewuster met die telefoon omgaan, want sommige dingen kunnen echt wel wachten tot morgen. Ik weet zeker dat je meer rust krijgt en het is gelijk een goeie test om te zien of jij ook mobiel verslaafd bent.

Liefs Jantien