Februari solo traveling

  • jantien-klein-ikink

Special or not so special?

Afgelopen maand stond in het teken van Solo Traveling. Het was de eerste keer dat ik m'n blog indeelde met een special. Ik ben heel benieuwd wat jij hier van vond!

  • wandelen-veluwe

Alleen op pad in Nederland: waarom eigenlijk niet? 

De hele maand doe ik hier al uit de doeken hoe geweldig het is om alleen te reizen. Solo traveling staat centraal deze maand. Maar het typische is, dat dit alleen op pad gaan zich vaak beperkt tot het buitenland. Want in Nederland is het ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Waarom eigenlijk niet?

  • bay-of-fires-tasmanie

Hoe houd je dat geweldige gevoel van het reizen vast na thuiskomst? Maak een plan!

Hoe zorg je ervoor dat je na thuiskomst van een reis niet direct in de sleur belandt, maar dat geweldige gevoel vasthoudt. Vorige week schreef ik over het zwarte gat waarin je soms terecht komt bij thuiskomst na een reis. Hier kreeg ik zo ontzettend veel reacties op van mensen die zich helemaal herkenden in mijn verhaal. Heel bijzonder om te zien dat zoveel reizigers ditzelfde ervaren. Maar ik kreeg ook van veel mensen de vraag, hoe ik nou precies een plan maak voor thuiskomst. Want dat was mijn advies. Stel een nieuw doel, maak een plan en vermijd de sleur. Ik probeer uit te leggen hoe ik dat aanpak.

  • grampians-australie

Thuiskomen na een (solo)reis. Het gevreesde zwarte gat: Zo kom je eruit!

Je hebt weken of misschien zelfs maanden gedaan waar je zin in had. Niemand om rekening mee te houden, geen volgeplande agenda’s, maar ’s ochtends opstaan en bedenken waar je zin in hebt. En dan kom je thuis. Hoe leuk het ook is om iedereen terug te zien, voordat je het weet val je in een gat waar je maar met moeite uitkomt. Ik heb dit ook ervaren en deel graag mijn tips om zo snel mogelijk uit dat gat te komen!

  • solo-reizen-nepal

Do’s en don’ts tijdens het solo reizen

Je gaat natuurlijk alleen op reis om lekker te doen waar je zelf zin hebt. Maar er zijn toch een aantal valkuilen waar ik je graag voor wil behoeden! Daarom hier mijn do's en don'ts.

  • solo-reis-australie

Je eerste solo reis: naar welk land ga je?

Je gaat op je eerste solo reis. Maar naar welk land ga je dan? Er zijn zoveel overwegingen en keuzes die je hierin kunt maken. Ik geef je een lijstje met dingetjes om op te letten bij het kiezen van je bestemming en mijn favoriete solo bestemmingen.

  • alleen-op-reis

Alleen op reis: Wat doet dat met je?

Alleen reizen klinkt misschien een beetje eng. Maar het biedt zoveel mogelijkheden, dat ik het iedereen kan aanbevelen om het een keertje te proberen. Waarom? Nou, hierom.

  • trans-siberie-express

Trans Siberië Express #bucketlist

Urenlang in de trein zitten en het landschap langzaam zien veranderen van stad tot een uitgestorven vlakte. Het gevoel alsof je in niemandsland bent. Dat is wat ik me voorstel bij de Trans Siberië Express. Maar ik vind het wel lastig om echt een beeld te vormen bij de meeste bekende treinreis ter wereld. Daarom heb ik een vriendin van me geïnterviewd. Dit is haar ervaring.

  • solo-traveling-vietnam

Personal note February: Solo traveling

Deze maand staat in het teken van solo traveling. Ben je benieuwd of het iets voor je is om alleen op pad te gaan? Dan hoop ik jou meer duidelijkheid te bieden.

  • allen-op-reis-thailand

Alleen op reis; hoe werkt dat eigenlijk?

Heb jij plannen om alleen te gaan reizen? Of ben je gewoon heel benieuwd hoe anderen dat eigenlijk doen. Dan leg ik je met een aantal tips en tricks uit waar je op moet letten [...]

Jantien
Jantien
Hoi, Jantiens ReisStijl is mijn persoonlijke blog over reizen en lifetstyle. Ik neem je graag mee op avontuur, inspireer je met prachtige reisfoto’s en bijzondere verhalen en geef je een kijkje in mijn leven als reiziger. Wil je meer over mij weten? Lees dan hier verder.
Load More