Column

 • minimalistisch

Meer met minder; mijn minimalistische leven

Twee weken geleden verkocht ik mijn laatste bezit dat niet in m’n koffer past; m’n auto. Ondanks dat het ding al een jaar stilstond, deed het me toch even pijn om hem te verkopen. Ik [...]

 • labels

Labels die me gigantisch frustreren

"80% van de jonge puber meiden valt door de mand bij loverboys test," las ik gisteren op m’n LinkedIn. "Gevoelig voor de aandacht, de complimenten en wellicht eeuwige roem gaan velen (soms binnen enkele seconden!) [...]

 • dertiger

Bijna dertig; tijd om m’n leven kapot te analyseren

De grijze haren en rimpels komen om de hoek kijken. Nog een maandje en dan ben ik dertig. Hoog tijd om mijn leven helemaal kapot te analyseren, want; waarom kan ik toch niet eens in [...]

 • jezelf-zijn

Niet jezelf zijn. Hoe doe je dat eigenlijk?

Laatst zat ik een potje te janken omdat ik over van alles onzeker was. Werk, inkomen, mannen, toekomst. En toen dacht ik bij mezelf, houd alsjeblieft eens op. Zo ben je niet. Word eens jezelf, [...]

 • 20171111_150814-795963510.jpg

This is where the magic happens

‘’How many times a year are you getting out of your comfort zone?’’ someone asked me a while ago. ‘’Do you have a minute?’’ was my first response. Although, I have to say that I [...]

 • digital nomad

Living with vaginismus; my story about how it shaped me

I’m a bit nervous and also excited to share this story. It’s super personal but it’s also super important for me to spread this story. A few years ago I already shared this story in [...]

 • bastimentos

No plan is the best plan

Iedere keer wanneer iemand vraagt wat m’n plan is dan zeg ik: geen idee. Ik heb ook echt werkelijk waar geen idee. Op het moment zit ik in Bastimentos, een eiland dichtbij Bocas del Toro [...]

 • lissabon

Top 1 ding wat je echt moet doen in Lissabon (of ergens anders)

Ik ben terug uit Lissabon en eerlijk is eerlijk, ik heb nog een beetje de after holiday blues. Nu denk je misschien, Lissabon? Ik heb nog geen foto voorbij zien komen op social media. Klopt, [...]

 • img_6490

Ze maken je gek

‘Wat ben je toch ook een wijf! Een mokkel. Echt een teef’ tettert de dame tegen haar hond terwijl die haar schaapachtig aankijkt. De boldercollie rent fanatiek achter een balletje aan en springt het water in. Ik lig heerlijk in het zonnetje aan de overkant van de slinge en kijk op om het gesprek beter te kunnen volgen.

 • luxemburg

Ik ben er even niet

Ik rijd terug van een mislukte wandeling wanneer ik m’n vriendinnetje bel. (Ja, wandelingen kunnen mislukken als je vindt dat ze moeten slagen. Ik heb mezelf van de week een scheenbeen blessure gelopen omdat ik vind dat ik álle plekjes van de Achterhoek gezien moet hebben voor m’n boek. Ik ben mezelf letterlijk voorbij gelopen, al zei ik onderweg nog wel even ‘goeiendag’.)

 • achterhoek

Hondenbaan? Je kunt elke dag kiezen!

De man kijkt me inspecterend aan. Z’n ogen gaan vliegensvlug van top tot teen. Ik voel me even crimineel en check snel of alles goed is. Ik heb een zakje bij me en Sari loopt aan de lijn. Gelukkig. Opgelucht haal ik adem. Ik kijk nog even achterom om en zie dat de man precies hetzelfde doet terwijl hij de bocht om fietst.

 • IMG_6914

Expeditie Robinson: Waar kan ik mij opgeven?

Lieve mensen, ik wil niet meedoen aan Expeditie Robinson. Waar kan ik mij opgeven?

Dit zou iedereen moeten weten

Het regent dat het giet. Het jongetje heeft een grote zak vast die wordt vol geschept met zand. Hij ploetert op blote voeten door de modder met de zak in z’n nek. Ik krijg een brok in m’n keel wanneer de man naast het jochie z’n hand omhoog haalt in de dreiging te slaan. Ik ben eigenlijk bezig met het uitzoeken van foto’s voor m’n boek en heb op de achtergrond het nieuws aanstaan, maar ik kan zo niet verder werken. Ik wil iets doen.

 • bloeit-iets

Er bloeit iets

Ik zag het vanmorgen. Het waren nog kleine bolletjes, maar ik zag ze wel zeker. Geen idee welke bloemen het waren, maar dat maakt me ook niet uit. Er bloeit iets. Sommige mensen kijken op de kalender om te zien of het al lente is. Ik kijk liever naar buiten. Of nog beter, ik luister. Afgelopen week hoorde ik het voor het eerst.

 • IMG_7004

Doe mij maar een voedselvrij dieet en een beetje kwakerij

‘Ett’n en drinken geet nog wal, moar wieters, meu meu meu..’ Dit zeiden wij eerder altijd voor de gein in het weekend. Alsof we oude wijven waren. Maar zo vanzelfsprekend is het niet meer dat eten en drinken nog wel gaat. Aan dat eten en drinken zitten namelijk behoorlijk wat regels verbonden. Glutenvrij, lactosevrij, suikervrij, voedselvrij, koolhydraten arm, calorie arm, vet arm. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ik denk dat er voor veel mensen een manier is om al deze intoleranties en diëten in één klap niet meer te hoeven volgen.

 • img_5955

De afhankelijkheid blinkt aan alle kanten

Voor m’n boek ga ik veel op pad. Dat betekent veel leuke, interessante en af en toe ook hersenkrakende gesprekken. Soms leiden die gesprekken ertoe dat ik ineens geen idee meer heb waar ik mee bezig ben en een dag later het kwartje opnieuw valt en helderder blinkt dan ooit tevoren. Zo ook gisteren en vandaag. Waande ik me gisteren nog in volledig duister (of ik moet zeggen: weer in volledig duister), vandaag heb ik heb ik het helderder dan ooit tevoren. Het blinkt.

 • echte-leven-olielaagje

Het echte leven

Het is koud buiten. De rails is bevroren waardoor er minder treinen rijden en ik dus om moet reizen. Ondertussen ben ik al een paar uur onderweg en begin ik steeds minder gevoel te krijgen in m’n tenen. Ik duw mijn gezicht in de rand van m’n jas en probeer te wiebelen met m’n tenen om ze weer warm te krijgen. Naast mij staat een oude dame met zwarte gelakte schoenen te kletsen met haar dochter. Haar dochter vertelt ontzet dat haar zoon nu wel lang genoeg door Australië aan het reizen is. ‘’Ik heb het gevoel dat hij wegloopt voor z’n leven hier. Een keer moet je toch beginnen aan je echte leven.’’ besluit ze ernstig.

 • samen

Wat nou als het niet blijft plakken?

Ik liep vorige week rond op de vakantiebeurs en stond bij een standje waar ze tegeltjes verkochten met huisnummers erop. De vrouw naast mij raakte in gesprek met de verkoper. Ze vroeg zich af of de tegeltjes wel echt bleven plakken. De man van het kraampje verzekerde haar ervan dat het gegarandeerd zou blijven plakken. ‘’Ja, want wij hebben dezelfde tegeltjes vorig jaar op vakantie in Portugal gekocht en mijn man durft ze niet op te plakken omdat hij denkt dat ze zullen vallen.’’ Ik grinnik een beetje en raak in gedachten verzeild.

 • img_2808

Vol

Daar zit ik dan, om één uur ’s nachts in de badjas van Koen naar het felle licht van mijn laptop te staren. Sari kijkt op vanuit haar stoel en dommelt weer weg. Ik kan niet slapen. Ik moet iets. Iets doen. Mijn hoofd is vol. Vol met informatie waar ik nu even niets mee kan. Dus ik ben naar beneden geslopen en achter m’n laptop gekropen.

 • img_2808

Kerst: De tijd om te leren spelen

Als kind hoopte ik altijd heel erg op sneeuw tijdens kerst. Ik was echt een buitenkind en vond het zo leuk om buiten te spelen in de sneeuw. Niet heel lang hoor, want het mooiste gedeelte van buiten spelen in de kou vond ik binnen komen voor een kop warme chocolademelk en dan een kerstfilm kijken met mensen bij wie de tenen afvroren. Dat was dan ook direct het spannendste moment van de hele kerst. Ja, kerst is behoorlijk veranderd bij mij. Bij jou dan?

 • jantiens-reis-stijl

Dora van de snoepverpakkingen (want wat je in de kop hebt..)

Dora gaat van de snoepverpakkingen. Het zal je vast niet ontgaan zijn. Ik vind dit dus heel goed nieuws. Ik bedoel, ik ben sowieso nooit zo van de verpakkingen geweest maar meer van de inhoud (zoals ik vorige week al zei). Dus ja, ik begreep de verpakkingen toch al niet.

 • snapseed

December lichtje

Het is nog donker wanneer ik naar buiten stap met Sari. We lopen langs een rij huizen waar binnen licht schijnt. Ik zie een vrouw een kop koffie pakken en aan de keukentafel de krant lezen. Sari huppelt vrolijk voor mij uit en ik denk terug aan de tijd dat ik dagelijks een half uur moest fietsen naar m’n werk. ’S avonds in het donker langs alle huizen waar binnen licht scheen. Waar werd gegeten, de kerstboom werd versierd, ruzie gemaakt en tv gekeken.

 • jantiens-reisstijl-september

Tutoyeren: Voor jou is het u op z’n Achterhoeks

Ik las afgelopen week een artikel van de Volkskrant dat ging over joviaal gedrag en het tutoyeren tegen mensen die je niet kent. Ik las het en kreeg een steeds grotere grijns op m’n kop. Heerlijk waar mensen zich druk om kunnen maken. Het mooie is dat ik hier in de Achterhoek helemaal geen last van heb. Kan ook aan mij liggen, of aan de Achterhoekers.. Wie zal het zeggen. Wat zegt u der van?

 • jantiens-reis-stijl

Jantien en de verborgen motortjes bende

Er is een verborgen motortjes bende actief en ik heb een ontdekking gedaan. Sporten zal nooit meer hetzelfde zijn!

 • jantiens-reis-stijl

Ik heb nog zo gezworen hier nooit over te schrijven

Ik heb mezelf gezworen nooit een artikel te schrijven over de zwarte pieten discussie. Simpelweg omdat ik er doodmoe van word en omdat ik denk dat de discussie eindeloos is. Zeg nou zelf, we hebben toch wel wat beters te doen? Precies, daarom wil ik het ook niet hebben over de discussie maar over de oplossing en daar heb ik jou voor nodig!

 • mountainbiken-geilo-noorwegen

Wanneer komt de tijd dat we allemaal fouten maken

Ik opende vanmorgen m’n Facebook een zag een berichtje in beeld van een bezorgde vrouw die aan alle ouders opriep om ervoor te zorgen dat kinderen licht op de fiets hebben. Een onderwerp dat jaarlijks terugkeert in deze donkere herfstmaanden. Het wordt vroeg donker en dus is het belangrijk om licht op de fiets te hebben. Goed dat dit weer besproken wordt. Alleen de manier waarop, daar had ik een beetje moeite mee.

 • bay-of-fires-tasmanie

Ik word er tureluurs van

Ik zie de laatste weken telkens een filmpje voorbij komen op social media van een lingerieshow met volle modellen. Daar word ik dus echt tureluurs van. Of nou ja, niet per definitie van het filmpje maar meer van de reacties. Weet je waarom ik er tureluurs van word?

 • jantiens-reis-stijl

Ik heb niet met je geknikkerd

Ik was vanmorgen met Sari aan het wandelen en het was koud en mistig. Toen viel me ineens op hoeveel chagrijnige gezichten in tegenkwam. Bijna iedereen keek boos voor zich uit. Nu begrijp ik dat het weer niet meewerkt, maar mijn god wat een trieste bedoeling. Hier wil ik graag verandering in brengen. Wie doet er mee?

 • jantien-klein-ikink

Tevreden met een prikkebeen

Ik weet nog dat vroeger tijdens feestje, wij als kinderen de hele avond zaten te wachten op het moment dat de barvrouw naar de keuken liep en terug kwam met een dienblad vol prikkebenen. Misschien ken je ze wel. Misschien ook niet. In dat geval heb je iets gemist. Het lekkerste ijs ter wereld wel te verstaan. Als ik eraan terug denk staat het water me in de mond. De prikkebeen.

 • vakantie-te-kort

Zo is jouw vakantie nooit meer te kort!

Ik hoor het veel om me heen. Als ik vraag hoe de vakantie was, dan krijg ik vaak als antwoord; te kort. Super vervelend natuurlijk, want uiteindelijk is het wel de bedoeling dat de vakantie je voldoende rust geeft zodat je weer met nieuwe energie aan de slag kunt. Nu denk ik dat er een manier is om het fenomeen ‘te kort’ uit te roeien. Benieuwd?

 • jantien-klein-ikink

We moeten ze harder aanpakken

Ik werd vanmorgen wakker en pakte mijn mobiel erbij. Ik zag dat ik op Facebook een vriendschapsverzoek had van iemand die ik net ken. Nieuwsgierig als ik ben keek ik even op haar profiel om te kijken of ik haar ergens van zou kunnen kennen. Toen las ik een stuk tekst op haar pagina waardoor ik direct klaarwakker was. Mijn god, dit wist ik nog niet van de asielzoekers en vergunninghouders in Lichtenvoorde. Het zette me direct aan het denken.

 • jantiens-reis-stijl

10 x word ik ooit nog volwassen

Soms vraag ik me echt af hoe ik ooit heb kunnen denken dat mensen van mijn leeftijd volwassen waren. Er zijn zoveel momenten waarop ik geen zin heb om me volwassen te gedragen en nog meer momenten dat ik me werkelijk afvraag of ik überhaupt ooit nog volwassen word? I dunno. Ik deel een paar twijfel-momentjes en ben benieuwd of jij ze ook hebt. 10 x word ik ooit nog volwassen?

 • grand-canyon-jongste

De voor- en nadelen van de jongste zijn

Hoe vaak ik wel niet heb gehoord dat ik wel verwend moet zijn omdat ik de jongste thuis ben. Ik weet zeker dat alle ‘jongsten’ het weleens te horen hebben gekregen. Maar ik kan je zeggen, het is echt niet altijd makkelijk om de jongste te zijn. Elk voordeel heb z’n nadeel. Of was het nu andersom? Hoe dan ook, dit zijn de voor- en nadelen als je het mij vraagt en ik denk dat een heleboel jongsten zich hier in herkennen!

 • plannen-2017

Waarom ik nee zeg tegen gratis reizen

Als fulltime blogger hoop ik natuurlijk dat ik regelmatig leuke opdrachten krijg en ook werkelijk veel kan reizen. Bij mij begint dit nu te lopen en daar ben ik heel blij mee. Maar toch, toen ik afgelopen week bezig was met een aanmelding voor een reis naar Zuid Afrika bedacht ik me iets. Misschien is het wel beter om regelmatig dingen aan me voorbij te laten gaan. Sterker nog, ik denk zelfs dat wij als bloggers dit veel vaker moeten doen om onze positie sterker te maken. Hoe en waarom? Dat leg ik uit!

 • zonovergoten-jaar-australië

Personal note September: Forever Young

Deze maand ben ik jarig en dan sta ik er altijd iets meer bij stil hoe de tijd vliegt. Mijn god, het lijkt nog zo kort geleden dat ik voor het eerst legaal een discotheek binnen mocht. Ondertussen hoor ik al bij de groep huisvrouwen als ik op stap ga. De ‘oudjes’. Typisch, want in m’n gedachten ben ik eigenlijk nooit volwassen geworden. Ik zie mezelf soms nog altijd als dat blaag van eerder. Forever Young. Heb jij dat ook? Daar wil ik dus deze maand eens aandacht aan besteden.

 • downhillen Noorwegen

11 dingen die ik van de Olympische Spelen heb geleerd

De Olympische Spelen zijn alweer voorbij! Ik vind dit oprecht jammer want ik vond het zo leuk om te kijken. Lekker op de bank met een zak hamkaas chips kijken hoe anderen zich in het zweet werken. Dit beviel me wel. En zeker omdat ik er zoveel van kon leren. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd waarom ik eigenlijk nooit op volleybal wilde. Benieuwd wat ik nog meer heb geleerd?

 • liften-bilaan

Zonder ritme staat alles stil

We staan al tweeëneenhalf uur te wachten langs de kant van de weg. Eigenlijk hadden we afgesproken alleen maar te liften vanaf tankstations, maar gezien er in Bern geen tankstations op de juiste route liggen, proberen we het maar bij een parkeerplaats en rotonde. Tot nu toe zonder succes. De zon brandt op m’n hoofd en ik plof neer op m’n koffertje. Ik ben er klaar mee.

 • hike-coogee-to-bondi

Wordt het niet tijd voor een serieuze baan?

‘’Wordt het niet eens tijd voor een serieuze baan?’’ ‘’Goh, wanneer ga jij dan solliciteren?’’ ‘’Dat bloggen, is dat niet hetzelfde als gewoon vakantie vieren alleen dan krijg je er iets voor?’’ Allemaal vragen die ik met regelmaat krijg. Ik heb geen standaard baan, dus het is voor veel mensen niet serieus te noemen en daardoor ontstaat het beeld dat ik maar wat aanrommel. Nou, ik kan je een geheimpje verklappen…

 • kuala-lumpur-maleisie

Jantiens ReisPlaat: Ik ben voor

Ik laat m’n backpack in de kofferbak vallen en plof naast m’n vriendinnetje op de achterbank van de rammelende taxi. Na een paar heerlijke dagen in Maleisië wordt het tijd om onze vlucht naar Thailand [...]

 • death-valley-las-vegas

Jantiens ReisPlaat: Viva Las Vegas

We staan nu al een uur vast in het verkeer van Vegas, terwijl we de airco nog een standje hoger zetten tegen de zinderende hitte. Voorzichtig rijden we de oprit van een hotel binnen waar er mensen druk bezig zijn met het parkeren van de dikke bolides van de vele gasten. Onze rammelbak valt een beetje in het niet, maar we rijden toch enthousiast naar de ingang. Eindelijk zijn we er!

 • maria-island-tasmanie

Zeg eens wat vaker JA!

‘’Ik kan zo moeilijk nee zeggen’’. Hoe vaak ik mensen dat wel niet hoor zeggen. Maar weet je wat ik denk, dat we eigenlijk nog veel meer moeite hebben met ja zeggen. Volgens mij moeten we niet leren nee zeggen, we moeten leren om wat vaker ja te zeggen.. Ik leg je uit waarom ja zeggen je volgens mij helpt bij een gelukkiger leven.

 • vragender-achterhoek

Het dorp: De kern van het verhaal

Meestal sprak ik af met mijn buurmeisjes bij mijn ouders voor op de splitsing om samen naar school te fietsen. Het was maar een paar minuutjes fietsen, dus we konden al vanaf jonge leeftijd alleen. Op de heenweg naar school verzonnen we de gekste dingen. Met de handen gekruist aan het stuur fietsen (waarbij je gegarandeerd op de bek gaat, probeer maar eens), of we deden net of onze fiets een paard was en knoopten touwtjes aan het stuur waarmee we stuurden.

 • jantien-klein-ikink

De OK-Vrouw

Heb je de documentaire ‘De OK-vrouw’ van Halina Reijn al gezien? Na de vele negatieve reacties was ik zo benieuwd dat ik het ook wilde zien. En ik ben tot een verrassende conclusie gekomen. Het stikt in Nederland van de OK-vrouwen.

 • jantiens-reis-stijl

Ik ben niet vierkant. En jij?

Ik heb weleens het gevoel dat wij vrouwen onszelf, maar zeker ook elkaar teveel veroordelen op hoe we eruit zien. En ja, als wij onszelf en elkaar veroordelen, dan is het ook heel gemakkelijk voor anderen om te doen. Heb je er weleens over nagedacht wat er zou gebeuren als we dat gewoon niet meer zouden doen?

 • vissers-hoi-ann-vietnam

Jantiens ReisPlaat: Wij zijn de mensen

Ik pas nog een laatste jurkje aan en sta stralend en tevreden voor de spiegel. Omdat ik een week geleden van de motor ben gevallen en ik mijn knie los hebben liggen, kan ik eigenlijk niet zo heel veel op reis. Ik mag het water niet in, kan niet op het strand liggen en ik hinkel overal naartoe. Maar kleding passen en op maat laten maken, dat lukt nog wel.

 • wel-4-mei-voor-mij

Ik herdenk #wel4meivoormij

Het feit dat wij de mogelijkheid hebben om te discussiëren of we wel of niet stilstaan bij 4 mei, zegt volgens mij alles over hoeveel vrijheid we hebben en hoe dankbaar we daarvoor moeten zijn. Dus daarom wel 4 mei voor mij.

 • jantien-klein-ikink

Another piece of cookie

Nadat de tiende poging om foto’s te uploaden en bewerken mislukt, klap ik met geweld m’n laptop dicht en pak ik gefrustreerd de pot met chocolade koekjes erbij. Ik begin gretig te eten om na tien minuten tot het besluit te komen dat het tijd wordt om de sportschool in te duiken.

 • roadtrip-australie

Mag ik je iets vragen?

Ik heb me een tikkeltje vergist en nu heb ik je hulp nodig! Ik dacht dat ik het allemaal alleen kon, maar dat kan ik eigenlijk niet. Het is typisch iets voor mij dat ik [...]

 • paragliden-zuid-afrika

Mijn fuck-it-list voor 2016

Hoe leuk ik het ook vind om een bucketlist te maken, soms is het ook wel een lekker om fuck it te zeggen. Fuck it, ik doe het gewoon niet. Ik heb er geen zin [...]

 • IMG_4763

Jantiens ReisPlaat: Guitar Hero

Ik zie mezelf al zitten rond een kampvuurtje, pingelend op m’n gitaar terwijl iedereen met z’n blote voeten in het zand danst op het strand. Volle maan en een prachtige sterrenhemel. Ik weet het zeker, ik ga leren gitaarspelen voordat ik aan mijn reis door Azië begin. Ik word een ware guitar hero.

 • kust-australie

Laten we een muur bouwen

Door het bouwen van muren, geven wij terroristen de kans om erop te klimmen en op ons neer te kijken. We moeten absoluut gaan bouwen. Bouwen op elkaar. Bouwen op liefde. Bouwen op vertrouwen dat er altijd, maar dan ook altijd meer mensen zijn die liefde willen in plaats van haat. Laten we geen muren bouwen maar bruggen. Een brug naar het hart van alle mensen die net als wij willen leven. Dan vallen er nog heel wat bruggen te bouwen, voordat we ooit aan die ene rottige muur beginnen.

 • jantien-klein-ikink

Een beetje stoer lopen doen over de rug van mezelf

Ik zou vandaag eigenlijk mee doen aan de Strong Viking Run, maar in plaats daarvan zit ik op m’n hotelkamertje in Noorwegen te zoeken naar een potje waar ik in kan plassen. Want ja, ik heb een vlokje ontdekt.

 • img_2914

Ik heb het geluk dat ik iemand mis

Daar zit ik dan, met een lege stoel voor m’n neus in een gezellig restaurant bij een brandend haardvuur. Het hele jaar in Australië verheugde ik me zo op uit eten gaan, maar we konden het ons daar niet veroorloven. En nu wordt het me aangeboden en kan ik niet anders dan me afvragen waarom ik dit toch zo graag wilde.

 • jantien-klein-ikink

Hij haalde me het bloed onder de nagels vandaan

Hij haalde me het bloed onder de nagels vandaan. Ik moet mijn verantwoordelijkheid nemen, wat ik overigens met alle plezier doe, en meneer kan doen waar hij zin in heeft omdat ik hem nodig heb. Zo werkt dat niet..

 • hike-coogee-to-bondi

Waardering is a bitch

Ik durf te wedden dat, wanneer ik voor een volle zaal zou staan en ik zou vragen ‘wie voelt zich weleens ondergewaardeerd?’ iedereen de vinger op zou steken. Waarom kunnen we het verdomme niet gewoon uitspreken?

 • vrijwilligerswerk-srilanka

Jantiens ReisPlaat: dit betekent hoop voor mij

Deze week in Jantiens ReisPlaat neem ik je mee op reis naar Sri Lanka waar ik vrijwilligerswerk deed in een weeshuis. Ik laat je zien hoe dit mijn perspectief op het leven heeft veranderd. Dit betekent hoop voor mij..

 • mayim

We zijn allemaal die niet-op-komen-dagende mensen voor iemand

De gehandicapte Mayim kreeg gisteren in RTL Late Night de verjaardag die ze verdiende. En de mensen die niet op kwamen dagen op haar verjaardag worden neergezet als mensen zonder empathisch vermogen. Dan vraag ik me toch af; zijn wij niet allemaal die niet-op-komen-dagende-mensen voor iemand in onze omgeving?

 • sydney-operahouse

Je hebt twee soorten mensen..

Ik ben erachter gekomen dat er twee soorten mensen zijn en deze conclusie heeft mijn leven in een klap zoveel simpeler gemaakt. Waar val jij onder?

 • jantien-klein-ikink

Getagd op een kodakrolletje

Getagd op een kodakrolletje.. The dark side of me. Dit ben ik ook.

 • prestatiedrang-fruit-plukken-australie

Prestatiedrang

Ben jij soms ook heel druk met presteren. Met nog beter, sneller of leuker zijn. Door die druk om te presteren is het soms lastig om voor ogen te houden wat je nu echt belangrijk vindt. Zo helpt reizen mij om die focus te vinden!

 • jantiens-reisstijl-tasmanie

Life is not a competition, but I’m winning!

Hoi! ik ben terug van een weekje offline.. En ik heb eens zitten denken. Soms voelt het voor mij alsof reizen een wedstrijd is. Alsof het erom gaat dat je zoveel mogelijk hebt gezien en de meeste spannende dingen hebt gedaan. Ken je dat gevoel ook? Dat je in een wedstrijd bent beland waar je niet in wilt zitten? Ik vertel er over op m'n blog! Spannend en ik ben heel benieuwd of je dit herkent, misschien als reiziger of gewoon in het dagelijks leven..

 • vliegen-vliegangst

Reizen is ook..

Te laat komen op het vliegveld omdat de airport pick-up meer dan een half uur later is dan afgesproken. Op het vliegveld aankomen en rennen naar de selfservice check-in balies om onszelf en de tassen [...]

 • badassen-get-shit-done

BADASSEN: over durven vragen, solliciteren en onderhandelen

Ben jij ook niet zo goed in het vragen om hulp of zou je graag iets beter willen worden in onderhandelen? Ik geef je tips zodat je vanaf nu badass door het leven gaat!

 • 12246805_1098688540195940_1547407777440643034_n

Let love rule

Kippenvel over mijn hele lichaam. Al het hele jaar is er spanning in Europa en over de hele wereld, maar zoals ik me vandaag voel, zo heb ik me sinds nine eleven niet meer gevoeld. Het ongeloof, [...]

 • jantien-klein-ikink

Fake it till you fake it more

‘’I guess you never cleaned a toilet in your whole life!’’ begint de Filipijnse finnig wanneer ik met haar mee op pad word gestuurd om de kamers schoon te maken. ‘’Sure I did’’ antwoord ik [...]

 • kakadu-national-park

LIFE IS SHORT, DO STUFF THAT MATTERS

Gefeliciteerd! U ben zojuist trotse lezer geworden van mijn honderdste blogpost! Je leest het goed. Ik heb alweer HONDERD berichten geschreven. Sommige persoonlijk, sommige informatief, sommige om bij weg te dromen en sommige gemaakt voor een discussie. Maar allemaal geschreven [...]

 • jantien-klein-ikink

Wie zijn wij eigenlijk?

De oude man loopt langzaam richting het graf. Hij steunt op het arm van zijn zoon terwijl hij de zonnebril afzet. Ondanks dat hij blind is, staart hij intens naar het graf en zie ik [...]

 • roadtrip-australie

Als je denkt dat alles tegen zit, denk dan opnieuw!

Wat zou het soms toch makkelijk zijn wanneer je alles kunt plannen. Dat je kunt voorspellen wat er gaat gebeuren en je jezelf hier vast op kunt voorbereiden. Ik ben absoluut geen controlfreak, maar soms [...]

 • kakadu-national-park

Just do it! 

Voordat ik deze reis ging maken had ik weleens het gevoel dat er alleen maar drama gaande was in de wereld. Rampen, oorlogen, aanslagen.. Noem maar op! Maar het is altijd het negatieve nieuws dat onze woonkamer binnenkomt en daardoor lijkt de wereld soms best een enge plek.

 • strand-townsville

Reisplannen? Just do it!

In februari vertrek ik samen met mijn vriend naar Australië voor onbepaalde tijd. We hebben allebei onze baan opgezegd en nemen een sprong in het diepe. Sinds wij ons vertrek hebben aangekondigd komen er veel [...]

Jantien
Jantien
Hoi, Jantiens ReisStijl is mijn persoonlijke blog over reizen en lifetstyle. Ik neem je graag mee op avontuur, inspireer je met prachtige reisfoto’s en bijzondere verhalen en geef je een kijkje in mijn leven als reiziger. Wil je meer over mij weten? Lees dan hier verder.
Load More