Azië

 • india-taj-mahal

E-visum India nodig? Dit is de makkelijkste manier!

Gelukkig hoeven wij als Nederlanders niet voor alle landen een visum aan te vragen. En als het nodig is, is het vaak zo gepiept. Op een aantal landen na en dat heb ik zelf aan [...]

 • hikkaduwa

De perfecte winterzon bestemming

Heb jij ook zin in een beetje winterzon? Ik krijg de laatste tijd vaak vragen van mensen die graag de zon op willen zoeken deze winter. Want wat is daar nou een goede bestemming voor? Er zijn natuurlijk onwijs veel gave bestemmingen, maar ik kom toch iedere keer weer op hetzelfde land uit wanneer ik mensen tips geef. Namelijk Sri Lanka! Ik leg je uit waarom het zo’n fijne winterzon bestemming is en hoe je gemakkelijk en het goedkoopst je reis kunt regelen.

 • trekking-napal-annapurna

Een trekking door Nepal voorbereiden; zo doe je dat

Nepal is de ultieme bestemming wanneer je van hiken houdt. De prachtige bergen en schitterende natuur zorgen ervoor dat je dagen kunt lopen zonder je een seconde te vervelen. Het is dan ook niet gek dat er zoveel mensen naar Nepal gaan voor een trekking door de Himalaya. Ik deed het ook en mijn voorbereiding was beroerd. Daarom geef ik jou graag tips hoe je ervoor zorgt dat je zo goed mogelijk bent voorbereid zodat je alleen nog maar hoeft te genieten!

 • nepal

5 redenen om niet naar Nepal te gaan

Nepal is echt een geweldige bestemming. Tenminste, als je de volgende dingen niet meerekent. Ja, er zijn dus echt wat minpuntjes aan de Aziatische land. Ook al focus ik me normaal liever op het positieve, ik wil je toch graag voorbereiden op wat je te wachten staat.

 • sri-lanka

Waarom Sri Lanka zo geweldig is

Soms zie je foto’s van een land of plaats voorbij komen en weet je direct, daar wil ik heen. Dat had ik dus niet bij Sri Lanka. Sterker nog, als ik foto’s zag dacht ik altijd dat het niet zo bijzonder was. Toch was ik een aantal jaar geleden erg nieuwsgierig naar dit land. Want waarom noemen ze het de parel van Azië? Nou, om dat te snappen moet je er toch echt zelf naartoe maar ik probeer het uit te leggen. Hierom is Sri Lanka zo geweldig en kun je het onmogelijk vastleggen.

 • india-taj-mahal

Zo bereid je je voor op India

India; you love it or you hate it. Hoe dan ook, een eerste bezoekje aan India gaat ongetwijfeld een cultuurshock opleveren. Ik heb de eerste nacht jankend op mijn hotelkamertje gezeten en ga je uitleggen wat jij kunt doen om dat te voorkomen zodat je India loved in plaats van hate ;) Ik wou dat ik deze tips van tevoren had gehad!

 • vissers-hoi-ann-vietnam

Jantiens ReisPlaat: Wij zijn de mensen

Ik pas nog een laatste jurkje aan en sta stralend en tevreden voor de spiegel. Omdat ik een week geleden van de motor ben gevallen en ik mijn knie los hebben liggen, kan ik eigenlijk niet zo heel veel op reis. Ik mag het water niet in, kan niet op het strand liggen en ik hinkel overal naartoe. Maar kleding passen en op maat laten maken, dat lukt nog wel.

 • zonsondergang-koh-tao-thailand-budget

Hier zie je de aller mooiste zonsopkomsten en zonsondergangen

Een schitterende zonsondergang op het strand of in de natuur geeft wat mij betreft het ultieme vakantiegevoel. Wegdromen en staren naar de oranjeroze lucht. Heerlijk. Maar wat zijn nou de mooiste plekken om de zon [...]

 • trans-siberie-express

Trans Siberië Express #bucketlist

Urenlang in de trein zitten en het landschap langzaam zien veranderen van stad tot een uitgestorven vlakte. Het gevoel alsof je in niemandsland bent. Dat is wat ik me voorstel bij de Trans Siberië Express. Maar ik vind het wel lastig om echt een beeld te vormen bij de meeste bekende treinreis ter wereld. Daarom heb ik een vriendin van me geïnterviewd. Dit is haar ervaring.

 • backpacken-azie

20 dingen die iedere backpacker in Azië herkent

Pling plong, het geluid van de 7/11 die je op iedere hoek van de straat vindt, net zoals alle massage stalletjes en eetstalletjes. Volgeladen scooters en Aziatische tatoeages. Dit zijn de 20 dingen die iedere backpackers in Azië herkent!

 • buffeldrift-zuid-afrika

Top 5 bijzondere overnachtingen

Slapen in de jungle waar je wordt gewekt door wildlife, of juist genieten van alle luxe in een resort. Ik heb op een heleboel gave plekken overnacht! Nu vroeg Vincent van de blog Reizen over de [...]

 • budget-travel-thailand

Top 10 mooiste vakantieplekjes!

Zin om een vakantie te boeken, maar nog geen inspiratie? Ik zet de tien mooiste vakantieplekjes voor je op een rij.

Jantien
Jantien
Hoi, Jantiens ReisStijl is mijn persoonlijke blog over reizen en lifetstyle. Ik neem je graag mee op avontuur, inspireer je met prachtige reisfoto’s en bijzondere verhalen en geef je een kijkje in mijn leven als reiziger. Wil je meer over mij weten? Lees dan hier verder.
Load More