Alle bestemmingen

 • nomadcruise-2015-by-dinko-39-copy-1

Nomad Cruise – Van Spanje naar Panama

Hoe cool zou het zijn.. De Atlantische Oceaan oversteken per cruise. Ik ga het aankomende september doen! Ik reis samen met meer dan 150 digital nomads in veertien dagen van Spanje naar Panama om onderweg [...]

 • india-taj-mahal

Zo bereid je je voor op India

India; you love it or you hate it. Hoe dan ook, een eerste bezoekje aan India gaat ongetwijfeld een cultuurshock opleveren. Ik heb de eerste nacht jankend op mijn hotelkamertje gezeten en ga je uitleggen wat jij kunt doen om dat te voorkomen zodat je India loved in plaats van hate ;) Ik wou dat ik deze tips van tevoren had gehad!

 • hiken-geilo-noorwegen

Dit wil je zien, doen en proeven in Geilo

Een vakantie Noorwegen op de planning? Ten eerste, goede keus! Noorwegen is geweldig. Er is zo onwijs veel te zien, doen, eten en genieten. Je wordt gegarandeerd verrast en misschien nog niet eens alleen door de natuur (want we weten natuurlijk allemaal dat die geweldig is) maar meer door alle gave activiteiten die je er kunt doen. En Geilo is de plek om er een heel aantal te doen. Ik laat je zien wat te doen, waar te eten en te overnachten in Geilo.

 • paardrijden-geile-noorwegen

Plog Noorwegen: Paardrijden en sterren eten

Hoi hoi! Ik laat je weer zien wat ik de afgelopen dagen heb uitgevreten. We gingen echt belachelijk lekker uit eten en ik stapte voor het eerst sinds tijden weer op een paard. Hier had ik me onwijs op verheugd en het was echt geweldig, op een klein dingetje na.. Een best vervelend dingetje. Kijk mee hoe de afgelopen dagen eruit zagen!

 • zonovergoten-jaar-australië

Een jaar Australië: Zo heb je altijd zon!

Heb je een jaar Australië op de planning en kijk je enorm uit naar het zonnige weer Down Under? Bedenk je dan dat zelfs in het verre Australië niet altijd overal de zon schijnt. Maar als je het een beetje handig aanpakt en met de juiste seizoenen meereist dan kom je toch aardig dicht in de buurt van een zonovergoten jaar! Benieuwd hoe je dat aanpakt?

 • kamperen-truck-afrika

De ultieme rondreis door Afrika (in een truck!)

Als er een plek is op deze wereld waarvan ik denk dat iedereen het eens gezien (en vooral beleefd) moet hebben, dan is het denk ik wel Zuid Afrika. Ik studeerde een aantal jaar geleden in Zuid Afrika en man, wat was dat een geweldige tijd. Daarom speel ik al een tijdje met de gedachten om terug te gaan en ik heb me een reis gevonden.. Ik wil vandaag nog!

 • doen-berlijn

10 x doen in Berlijn

Wat te doen in Berlijn? Deze stad heeft zoveel te bieden en vaak gaan we er maar een weekendje heen, dus moeten we keuzes maken. Daarom deel ik 10 suggesties om te doen in Berlijn. Eigenlijk vind ik dat een stad niet te vangen is in lijstjes en weet ik dat iedereen iets anders leuk vindt. Maar dit is mijn persoonlijke blog, dus ik geef je mijn persoonlijke favorieten en hoop je zo te inspireren voor je eigen trip naar Berlijn. Kijk mee!

 • liften-bilaan

Plog liften Milaan en heel veel eten

Goedemorgen! Ondertussen ben ik alweer een paar dagen thuis, maar je hebt nog een plog van me tegoed met de laatste twee dagen van het liftavontuur. Man, wat was het gaaf en wat vind ik het fijn dat ik zo nog een beetje kan herbeleven. Kijk je mee naar mijn laatste twee dagen on the road!

 • liften-milaan

Liften naar Milaan

Yihaa!!! Ik liet afgelopen week op Facebook al weten dat m’n volgende liftavontuur eraan zit te komen. Nou, er is geboekt hoor. De reis gaat naar Milaan. Ik leg je vandaag uit welke route we af willen leggen (want ik ben niet alleen) en wat het plan is. Benieuwd?

 • bezienswaardigheden-berlijn

Begroting voor Berlijn on a budget

Snak je naar een weekendje weg of een leuke citytrip, maar heb je geen cent te makken? No worries, ik heb de oplossing. Berlijn is de citytrip bij uitstek voor een klein budget. De stad is relatief goedkoop en met mijn tips kun je voor een prikkie genieten van een heerlijk vakantiegevoel. Ik laat je zien wat mijn trip naar Berlijn me heeft gekost en hoe ik dat heb aangepakt zodat je zelf ook een begroting voor Berlijn kunt maken.

 • barlijn-uitzicht-parkinn

Plog Berlijn: Chelfies, groupies en currywurst

Goedemorgen! De laatste plog van Berlijn en wat voor een. Ik had een hele zwerm Aziaten achter me aan lopen en werd non-stop lastig gevallen voor chelfies (Chinese selfies). Daarnaast maakte ik nog een beetje [...]

 • joods-monument-berlijn

Plog Berlijn: Geschiedenis en bunkers met een vleugje Latino

Goedemorgen! Ik laat je weer zien wat ik gisteren heb uitgespookt hier in Berlijn. Ik heb onwijs de toerist uitgehangen en ben de hele dag op pad geweest op zoek naar budget dingen om te doen. Die waren er zoveel dat ik blaren op m’n voeten heb van het lopen. Maar dan heb je ook wat. Geschiedenis, bunkers en Latino’s. Kijk je mee.

 • plog-berlijn-liften

Plog Berlijn: liften, eis en scooteren

Hello hello! Ik laat je vandaag zien wat ik gisteren heb gedaan. Het was een hele doorsnee dag. Een beetje liften naar Berlijn, eis vreten en een rondje toet toet achter op de scooter. Verder niets bijzonders ;) Benieuwd hoe ik dat deed? Kijk mee!

 • wijnroute-achterhoek-doetinchem

Video wijnroute Achterhoek: Van droge humor tot droge wijn

Jaaa!! Vandaag neem ik je mee op pad in mijn eigen regio, de Achterhoek. Je hebt laatst in m’n vlog al een kijkje achter de schermen kunnen nemen tijdens de wijnroute door Doetinchem, maar dat was nog niet alles. Ik heb speciaal voor jou nog een fijne video klaarstaan met wat handige tips maar vooral ook heel veel sfeer en wijn. Kijk je mee?

 • vlog-wijnroute-achterhoek

Vlog: Achter de schermen bij de wijnroute

M’n aller eerste vlog ooit. Ik ging op pad voor en door de Achterhoek en volgde een prachtige wijnroute. Hier komt binnenkort nog een heel leuk filmpje van, maar ik had zoveel bloopers en achter de schermen materiaal, dat ik er een leuk vlogje van heb gemaakt. Of nou ja, of het leuk is dat laat ik aan jou over.

 • bornhof-zutphen

Een rondleiding door Zutphen

Ik neem je vandaag mee tijdens een rondleiding door het prachtige Zutphen. Ik geef je tips voor wandelingen en bezienswaardigheden en laat je vooral ook zien hoe mooi Zutphen is. Kijk mee!

 • must-see-oslo

10 x doen in Oslo

Oslo is een prachtige stad voor een weekendje weg of om je vakantie in Noorwegen af te sluiten. De stad is relatief klein, dus in een paar dagen kun je al een heleboel zien. Maar wat zijn dan die dingen die je in Oslo wil zien? Ik deel graag mijn tips met je.

 • vennebulten-achterhoek

Mijn favoriete plekjes in de Achterhoek

Deze maand ga ik op zoektocht naar de leukste en mooiste plekjes in de Achterhoek. Maar gezien ik een Achterhoekse ben en dus ook al veel van deze streek weet, laat ik je eerst eens zien wat mijn eigen favoriete plekjes zijn. Hier kom ik het aller liefst in de Achterhoek.

 • mooiste-roadtrips-wereldwijd

De aller mooiste roadtrips op een rijtje

Roadtrippen is een super gave manier om een land te ontdekken. Lekker op de bonnefooi toeren en stoppen waar je zin hebt. Nu zijn er natuurlijk onwijs veel gave roadtrips om te doen. Maar welke routes horen er nou op je bucketlist thuis? De volgende roadtrips vallen wat mij betreft onder de aller mooiste roadtrips ter wereld.

 • roadtrip-westkust-amerika

Roadtrip Westkust Amerika

Van zinderend hete woestijn in een paar uur naar prachtige besneeuwde bergtoppen tot een van de mooiste kustlijnen in de wereld. De westkust van Amerika is de ultieme bestemming voor een roadtrip. Binnen een paar weken tijd lijkt het alsof je maanden op vakantie bent geweest omdat je gewoon zoveel verschillende dingen hebt gezien. Ik deel mijn ervaring en route voor een roaptrip aan de westkust van Amerika.

 • zonsondergang-koh-tao-thailand-budget

Hier zie je de aller mooiste zonsopkomsten en zonsondergangen

Een schitterende zonsondergang op het strand of in de natuur geeft wat mij betreft het ultieme vakantiegevoel. Wegdromen en staren naar de oranjeroze lucht. Heerlijk. Maar wat zijn nou de mooiste plekken om de zon [...]

 • uitzicht-kaapstad-paragliden

15 x doen in Kaapstad

Kaapstad is misschien wel een van de mooiste steden ter wereld. Ik heb er een tijdje gestudeerd (al is er van het studeren weinig gekomen) en weet precies wat je in deze wereldstad absoluut niet mag missen. Kijk mee naar wat je wat mij betreft echt zou moeten doen in Kaapstad.

 • haven-noorwegen

Plog Noorwegen: Rennen, vliegen, thuiskomen en stilvallen

Ik doe keihard m’n best om in die paar uurtjes die ik nog in Oslo heb, zoveel mogelijk te zien. Ik bezoek het operahouse, het Vigelland park, de city hall en ik loop nog snel even langs de haven. Kijk mee hoe m’n tweede dag in Oslo was!

 • jantiens-reisstijl-geilo-noorwegen

Plog Noorwegen: Afscheid nemen, op naar Oslo en verdwalen

Ik neem afscheid van Geilo en pak de trein naar Oslo. Daar ga ik er direct op uit en raak ik uiteraard volledig de weg kwijt. Dus beland ik in de bios en bij de pizzeria. Kijk mee hoe mijn zondag in Noorwegen was.

 • geilo-noorwegen

Plog Noorwegen: Beetje chillen, beetje wegwaaien en beetje werken

Ik ga voor een lekkere en stevige wandeling in en rondom Geilo en waai bijna weg. Dus besluit ik de hele middag binnen te blijven lunchen en doe ik tegen de avond nog een poging om veilig de straat over te gaan. Zo zag mijn zaterdag eruit.

 • cross-country-skien-geilo-noorwegen

Plog Noorwegen: Crosscountry skiën en keihard op de bek

Ik ging een ochtendje relaxt crosscountry skiën. Tenminste, dat dacht ik. Werkelijkheid was dat ik zo’n twintig keer keihard op de bek ging en ook weer op stond. Dat dan weer wel. Kijk mee hoe ik gisteren toch doorgekomen ben.

 • husky-tour-geilo-noorwegen

Plog Noorwegen: Spa, sledehonden en een dikke grijns op m’n kop

In de ochtend werk ik op m’n hotelkamer, daarna wandel ik naar de spa voor een heerlijke behandeling en alsof dat nog niet tof genoeg is eindig ik de dag met een super duper coole gave husky tour. Kijk mee naar hoe hard ik hier aan het genieten ben.

 • wintersport-noorwegen

Plog Noorwegen: broekpoepen, skiën, werken en keihard genieten

Ik was tering zenuwachtig voor m’n volgende ski-les, ik genoot met volle teugen van de zon en de sneeuw en ik ging lekker aan het werk want het is tenslotte geen vakantie. Kijk mee naar wat ik hier uitvreet!

 • wintersport-noorwegen

Plog Noorwegen: skiën, eten en missen

Ik had ski-les, wandelde rondom het gezellige centrum van Geilo en heb heel erg veel en lekker gegeten. Oh ja en ik miste Koen ook een beetje.. Kijk mee naar wat ik hier in Noorwegen uitspook.

 • snapseed-3

Plog Noorwegen: Let’s hit the road, plane and train

Ik ben deze hele week in Noorwegen en daarom laat ik je iedere dag zien wat ik de dag ervoor heb uitgespookt. Dus vandaag laat ik je zien hoe mijn trip van gisteren verliep. Kijk mee!

 • vrijwilligerswerk-peru

Vrijwilligerswerk in Peru: dit kun jij doen 

Twee jaar geleden was ik op vakantie in Peru en hoorde ik over Stichting HoPe. Een kennis was op dat moment in Cusco aan het werk voor deze stichting. We haren heel erg benieuwd naar wat ze deed, dus we zochten contact en mochten een dagje langskomen om te zien waar zij zich voor inzet.

 • backpacken-azie

20 dingen die iedere backpacker in Azië herkent

Pling plong, het geluid van de 7/11 die je op iedere hoek van de straat vindt, net zoals alle massage stalletjes en eetstalletjes. Volgeladen scooters en Aziatische tatoeages. Dit zijn de 20 dingen die iedere backpackers in Azië herkent!

 • vervoersopties-australie

De beste vervoersopties voor Australië

Je hebt eindelijk die tickets voor je droomreis door Australië geboekt. Maar hoe ga je het land eigenlijk ontdekken? Handig om even over na te denken, want er zijn tal van mogelijkheden. Ik leg je hier uit wat de vervoersopties zijn en wat het beste bij jouw type reis past.

 • coogee-to-bondi

5 redenen om Australië op je bucketlist te zetten

Zie jij een bezoekje aan het prachtige Australie wel zitten, maar komt het er telkens nog niet van. Of houdt de afstand je tegen? Dan geef ik je vijf redenen om je backpack te pakken en toch te gaan. Kijk mee!

 • survive-outback

How to survive the Outback

Reizen door de outback van Australië is zo’n gave ervaring! Uren rijden en niemand tegenkomen. De vlaktes, de droogte en de grote stukken niemandsland. Maar juist dat zijn allemaal ook redenen om je heel goed voor te bereiden op je trip door de outback.

 • maria-island-tasmania

Things to see and do in Tasmania

Ik schreef al vaker over hoe geweldig ik Tasmanie vind. Dit pareltje is absoluut een bezoekje waard wanneer je in Australië bent. Ik laat je uitgebreid zien waarom Tasmanië mijn hart heeft veroverd en welke plekjes een bezoekje waard zijn. Kijk mee!

 • solo-reis-australie

De afgelopen weken in foto’s #week1

Het heeft even op zich laten wachten, maar ik laat weer zien wat ik de afgelopen weken heb gedaan! Zo apart, de vorige keer nog vanuit Tasmanie, en nu alweer vanuit m’n oude vertrouwde plekje in Nederland. Er is de afgelopen drie weken een heleboel gebeurd! Kijk mee.

 • cradle-mountain-tasmanie

Mijn 10 favo reisfoto’s van het afgelopen jaar

Vandaag geen fotodagboek omdat ik even geen tijd heb (iets met jetleg en bij kletsen met familie en vrienden). Maar ik blik vandaag wel graag met je terug op het afgelopen jaar door mijn tien meest bijzondere foto’s van dit jaar met je te delen. Want een foto zegt zoveel meer dan woorden! En wauw, wat heb ik het afgelopen jaar veel mooie en ook bijzondere foto’s gemaakt. Kijk en geniet mee!

 • magnetic-island-horseshoe-bay

Magnetic Island #bucketlist

Ga je naar Queensland en ben je op zoek naar leuke dagtripjes? Dan is een uitstapje naar Magnetic Island zeker de moeite waard. Kijk mee.

 • IMG_7068

20 dingen die iedere backpacker in Australië herkent

Ga je backpacken door Australie? Dan bereid je maar voor op het volgende. Ben je al geweest? Dan herken je sowieso een aantal van de onderstaande dingen! 20 dingen die iedere backpacker in Australië doet of herkent

 • maria-island-tasmania

De afgelopen weken in foto’s #week51

Zin om weg te dromen? Ik laat je zien wat ik de afgelopen weken deed op het prachtige Tasmanië. Wat mij betreft misschien wel het mooiste stukje Australië en ik laat je zien waarom. Kijk je mee?

 • machu-picchu-peru

Top 5 must see and do in Peru

Peru is het vakantieland bij uitstek wanneer je houdt van een actieve reis, prachtige natuur en ook nog eens een rijke geschiedenis. Lees mee welke hoogtepunten je in dit land absoluut niet mag missen!

 • fraser-island

Fraser Island #bucketlist

Wat moet er nou echt op je bucketlist wanneer je de oostkust van Australië afreist? Nou, dan hoort Fraiser Island toch wel ergens bovenaan te staan. Ik laat je zien waarom dit grootste zandeiland ter wereld absoluut een bezoekje waard is!

 • zonsondergang-tasmanie

De afgelopen weken in foto’s #week49

Hoi! Ik neem je mee naar Tasmanië en laat je zien wat ik hier de afgelopen weken heb gedaan. Veel plezier.

 • palmbomen-withsundays-australie

Top 10 things to see and do in Queensland

Queensland, the Sunshine state! Ik laat je de aller mooiste plekjes zien in dit paradijselijke stukje Australië.

 • zeilen-australie

Zeilen Whitsundays #bucketlist

De Whitsundays is misschien wel het meest bijzondere plekje in Australië. Staat het nog niet op je bucketlist? Dan laat ik je zien waarom deze prachtige eilandengroep er absoluut op hoort te staan!

 • wineglass-bay-tasmanie

Tasmanië #bucketlist

Yes!!!! Volgende week gaan we naar Tasmanië. We hebben onze plannen duizend keer bijgesteld, maar Tasmanië bleef telkens hoog op ons lijstje staan. We hebben gewoon heel erg zin om daar lekker te hiken en [...]

 • station-melbourne

De afgelopen weken in foto’s #week47

Hoi. Leuk dat je weer mee kijkt naar wat ik de afgelopen weken heb gedaan. Het was vooral weer heel veel werken, maar tussendoor natuurlijk ook genieten! Kijk mee.   De vorige keer liet ik [...]

 • uncle-brian-tour-cairns

Uncle Brian Tour Cairns #bucketlist

We rijden door een buitenwijk van Cairns wanneer de chauffeur heel hard ‘ssssstttt’ door de microfoon. ‘’Ssssttt, sit still. Don’t move. I see wildlife on or righthand side.’’ Iedereen kijkt naar rechts en we zien [...]

 • st-kilda

De afgelopen weken in foto’s #week45

Solliciteren, werken, werken en nog eens werken. Zo zagen de afgelopen weken er ongeveer uit. Best knap dat ik er toch nog wat mooie foto’s van heb kunnen maken. Want het mag dan hard werken [...]

 • buffeldrift-zuid-afrika

Top 5 bijzondere overnachtingen

Slapen in de jungle waar je wordt gewekt door wildlife, of juist genieten van alle luxe in een resort. Ik heb op een heleboel gave plekken overnacht! Nu vroeg Vincent van de blog Reizen over de [...]

 • coogee-to-bondi

De afgelopen weken in foto’s #week43

Hoi, leuk dat je weer mee kijkt. Ik laat je zien wat ik de afgelopen weken allemaal heb gedaan. Het was zo afwisselend, van stad naar national park. Van regen (ja helaas) tot zon en [...]

 • esplanades-cairns

Afgelopen weken in foto’s #week39

Alweer twee weken voorbij, dus tijd voor wat foto’s van wat ik de afgelopen weken deed. Ik werkte nog een weekje, maar genoot vooral van heel veel mooie natuur en lekker eten :) Het is [...]

 • 20150630_085836

Top 10 things to do and see in the Northern Territory Australia

Het noorden en centrum van Australië worden nog weleens overgeslagen. Niet gek, want de afstanden tussen de verschillende plaatsen is enorm. Maar dat is juist ook het gave aan dit deel van Australië. Uren rijden [...]

 • yallingup-western-australia

Top 10 things to do and see in Western Australia

Ik krijg regelmatig de vraag wat nou de absolute must sees zijn in Australië. Dat zijn er zoooo veel, daar kan ik bijna niet uit kiezen. Dus heb ik besloten om het per staat (welke ik [...]

 • kangoeroes-billabong-sanctuary

De afgelopen weken in foto’s #week37

Ik had een slang vast. Ik knuffelde met dingo’s en ik stond groot met mijn hoofd in de krant. Ik laat je zien wat ik nog meer deed de afgelopen twee weken. Kijk mee! We [...]

 • magnetic-island-horseshoe-bay

De afgelopen weken in foto’s

Hoi, ik laat je zien wat ik de afgelopen weken allemaal uitspookte. We zitten alweer een tijdje in Townsville, maar ik heb ook nog mooie foto’s klaar staan van Uluru en omgeving. Was alweer bijna [...]

De afgelopen weken in foto's

Wauw! Wat waren de afgelopen weken weer fantastisch. Soms denk ik dat het reizen en het zien van zoveel mooie plekjes went. Maar wanneer je dan weer naar een ander gebied trekt wordt het weer [...]

 • budget-travel-thailand

Top 10 mooiste vakantieplekjes!

Zin om een vakantie te boeken, maar nog geen inspiratie? Ik zet de tien mooiste vakantieplekjes voor je op een rij.

 • IMG_7068

De afgelopen weken in watervallen.. En foto’s!

Goedemorgen! Wauw, wat een maand hebben wij gehad.. In een paar weken tijd zo super veel moois gezien! Niet te beschrijven. Daarom laat ik het ook zien. Bereid je voor op heel veel jaloersmakende foto’s. [...]

 • zonsondergang-western-australia

De afgelopen weken in foto’s..

Hoi allemaal! Ik heb weer wat fijne foto’s voor jullie klaar staan. We zijn nu dan eindelijk begonnen aan onze roadtrip en hebben in een paar dagen tijd al zoveel moois gezien! Maar eerst nog [...]

Jantien
Jantien
Hoi, Jantiens ReisStijl is mijn persoonlijke blog over reizen en lifetstyle. Ik neem je graag mee op avontuur, inspireer je met prachtige reisfoto’s en bijzondere verhalen en geef je een kijkje in mijn leven als reiziger. Wil je meer over mij weten? Lees dan hier verder.
Load More