Achterhoek

 • jantiens-achterhoek

Persoonlijke update april & mei

Hee hallo! Ik heb al een tijdje niets van me laten horen en niet zonder reden. Het was een behoorlijk hectische tijd en niet alleen omdat m’n boek uitkwam. Een kleine update van wat ik [...]

 • jantiens-reisstijl-september

Tutoyeren: Voor jou is het u op z’n Achterhoeks

Ik las afgelopen week een artikel van de Volkskrant dat ging over joviaal gedrag en het tutoyeren tegen mensen die je niet kent. Ik las het en kreeg een steeds grotere grijns op m’n kop. Heerlijk waar mensen zich druk om kunnen maken. Het mooie is dat ik hier in de Achterhoek helemaal geen last van heb. Kan ook aan mij liggen, of aan de Achterhoekers.. Wie zal het zeggen. Wat zegt u der van?

 • img_4961

10 x waarom de Achterhoek in opkomst is

Sinds ik bezig ben met mijn boek over de Achterhoek valt me meer en meer op hoeveel mogelijkheden deze regio biedt. Sterker nog, ik denk dat de Achterhoek de plek van de toekomst is. Benieuwd waarom? Ik leg je uit waarom ik denk dat iedereen heel snel Back to the Corner wil!

 • bornhof-zutphen

Mijn Achterhoek boek: tekst en uitleg

Yes! Het hoge woord is eruit en iedereen mag het weten. Ik ga een boek schrijven over de Achterhoek. Wellicht heb je het filmpje met de aankondiging al gezien op m’n Facebook en zo niet, dan leg ik het nog even uit. Ik vertel je ook wat het betekent voor m’n blog en nou ja, ik geef graag nog iets meer tekst en uitleg omdat ik in m’n filmpje niet super uitgebreid heb verteld en ik alweer veel vragen krijg. Lees mee!

 • jantiens-reisstijl

Yes, ik mag het eindelijk delen!

Ik krijg de laatste tijd zo vaak de vraag van mensen wanneer ik weer of reis ga, maar ik kon telkens geen duidelijk antwoord geven. Punt is namelijk dat ik stiekem op de achtergrond al een tijdje bezig ben met een nieuw project. Ondertussen heeft dat nieuwe project al zoveel vorm gekregen dat ik het hoog tijd vind om het met de wereld te delen. Ik ben er zo onwijs enthousiast over en ik kan niet wachten tot iedereen het weet. Ik ben super benieuwd of jij net zo enthousiast bent als ik!

 • zwarte cross

10 redenen om nooit naar de Zwarte Cross te gaan

De Zwarte Cross, het grootste motorcross event van de wereld en een van de grootste muziek, cultuur en sport festivals van het land. Het festival waar ik lopend naartoe kan en waar ik dus ook al acht jaar kom. Ik geef je vandaag 10 reden waarom je dit spektakel beter aan je voorbij kunt laten gaan, want laten we wel wezen, hier wil je echt niet bij zijn.

 • wijnroute-achterhoek-doetinchem

Video wijnroute Achterhoek: Van droge humor tot droge wijn

Jaaa!! Vandaag neem ik je mee op pad in mijn eigen regio, de Achterhoek. Je hebt laatst in m’n vlog al een kijkje achter de schermen kunnen nemen tijdens de wijnroute door Doetinchem, maar dat was nog niet alles. Ik heb speciaal voor jou nog een fijne video klaarstaan met wat handige tips maar vooral ook heel veel sfeer en wijn. Kijk je mee?

 • sari-puppy

De mooiste honden losloopgebieden in de Achterhoek

Als er een ding is waar ik altijd vrolijk van word, dan is het wel van het wandelen met de hond. En het mooie is, het is volkomen gratis en kan altijd (mits je een hond hebt natuurlijk). Ik deel met jou de mooiste honden losloopgebieden in de Achterhoek, mijn eigen regio. Kijk mee!

 • achterhoekse-uitspraken

De leukste Achterhoekse uitspraken (deel 2)

Twee weken geleden deelde ik met jullie een rijtje met leuke Achterhoekse uitspraken. Alleen met maken had ik al heel veel skik in m’n eentje. Ja, skik is ook een Achterhoeks woord ter vervanging van plezier. Afijn, ik kreeg zoveel geweldige reacties met onwijs veel hilarische uitspraken, dat ik ze toch nog even met jullie wil delen. Kijk mee en heb ook skik.

 • vlog-wijnroute-achterhoek

Vlog: Achter de schermen bij de wijnroute

M’n aller eerste vlog ooit. Ik ging op pad voor en door de Achterhoek en volgde een prachtige wijnroute. Hier komt binnenkort nog een heel leuk filmpje van, maar ik had zoveel bloopers en achter de schermen materiaal, dat ik er een leuk vlogje van heb gemaakt. Of nou ja, of het leuk is dat laat ik aan jou over.

 • achterhoekse-uitspraken

De leukste Achterhoekse uitspraken op een rijtje

Ik kom uit de Achterhoek en als ik niet wil dat iemand het hoort, kan ik het aardig verbloemen. Maar gek genoeg vind ik het niet zo erg dat mensen het kunnen horen. Dat accent is nou eenmaal natuurlijk voor mij en als ik lekker op dreef ben dan praat ik ook een aardig woordje plat. Daarom deel ik vandaag de leukste Achterhoekse uitspraken (met vertaling).

 • bornhof-zutphen

Een rondleiding door Zutphen

Ik neem je vandaag mee tijdens een rondleiding door het prachtige Zutphen. Ik geef je tips voor wandelingen en bezienswaardigheden en laat je vooral ook zien hoe mooi Zutphen is. Kijk mee!

 • honden-losloopgebied-achterhoek

Video: Honden losloopgebied in de Slangenburg Achterhoek

Voor het eerst sinds tijden post ik een filmpje van mezelf en ik moet zo wennen aan mezelf terug zien op beeld. Verschrikkelijk. Maar gezien het gewoon veel leuker is om te zien hoe mooi de Achterhoek is, in plaats van dat ik er alleen maar over schrijf, heb ik mezelf voorgenomen me over de film-fobie heen te zetten en eens een leuk filmpje in elkaar te knutselen voor jou. Vandaag neem ik je mee tijdens m’n zoektocht naar de mooiste losloopgebieden voor honden in de Achterhoek. Ik ben in de Slangenburg.

 • jantien-zwarte-cross

De leukste festivals in de Achterhoek

Wie denkt dat je niet in de Achterhoek moet zijn voor leuke festivals heeft het mis! Onderhand is de Zwarte Cross al wel bekend bij een heel groot publiek door heel Nederland, maar de Achterhoek heeft zoveel meer leuke festivals te bieden. Ik zet er een aantal voor je op een rijtje.

 • vennebulten-achterhoek

Mijn favoriete plekjes in de Achterhoek

Deze maand ga ik op zoektocht naar de leukste en mooiste plekjes in de Achterhoek. Maar gezien ik een Achterhoekse ben en dus ook al veel van deze streek weet, laat ik je eerst eens zien wat mijn eigen favoriete plekjes zijn. Hier kom ik het aller liefst in de Achterhoek.

Jantien
Jantien
Hoi, Jantiens ReisStijl is mijn persoonlijke blog over reizen en lifetstyle. Ik neem je graag mee op avontuur, inspireer je met prachtige reisfoto’s en bijzondere verhalen en geef je een kijkje in mijn leven als reiziger. Wil je meer over mij weten? Lees dan hier verder.
Load More