Digital nomads; het type volk dat met de laptop op het strand zit te werken maar eigenlijk geen flikker uitvoert. Toch? Dus waarom zou je er in godsnaam mee gaan samenwerken als je ook kunt kiezen voor iemand die bij je om de hoek woont en op wie je iets meer ‘zicht’ hebt? Nou, heb je even?

Sinds ik als digital nomad leef en me dus ook omring met nomads, valt me een aantal dingen op bij dit ‘type volk’. Er zijn namelijk een aantal skills en eigenschappen die bijna iedere digital nomad heeft die extreem waardevol zijn voor bedrijven.

Dit zou je als werkgever moeten weten over digital nomads

Digital nomads zijn vooruitstrevend en effectief

Om te kunnen werken als een digital nomad moet je simpelweg vooruitstrevend zijn. Het is onmogelijk om te werken vanuit waar dan ook te wereld, als je niet de juiste tools gebruikt en de makkelijkste manieren uitvindt om effectief te kunnen samenwerken. Geen urenlange vergaderingen die eigenlijk nergens toe leiden (en geloof me, die zijn er een hoop en het kost alleen maar tijd en geld) maar lekker to the point en effectief.

Digital nomads hebben een groot netwerk (met extreem veel kennis en skills) en delen graag

Als digital nomad is je netwerk alles. Je hebt je collega’s namelijk niet alleen ‘nodig’ op je werk, je leeft er ook echt mee. Het netwerk krijgt daarom een compleet andere waarde en de relaties zijn heel sterk. Mensen met volledig uiteenlopende kennis en vaardigheden leven met elkaar en zo leer je dus veel sneller nieuwe dingen bij (ook van buiten je vakgebied). De ene keer zit ik met een advocaat om tafel, dan weer met een programmeur of een business coach. En dat is niet alleen wanneer ik bewust ga netwerken. Dit is dagelijkse kost en daarom zo waardevol!

Digital nomads zijn super oplossingsgericht

We weten allemaal dat als je reist er nog weleens dingen misgaan. Daarom zijn nomads gewend om snel te kunnen schakelen en problemen op te lossen. Of sterker nog, van een probleem een voordeel te maken.

Digital nomads werken wanneer ze productief zijn

Ik denk dat we het er over eens kunnen zijn dat iedereen een ander productiviteits tijdstip heeft. Ik heb bijvoorbeeld ontdekt dat ik extreem productief ben op de zondagavond (vraag me niet waarom) en verder graag in de ochtenden werk. Om me heen zie ik collega’s die pas ‘savonds opbloeien of juist wel gewoon negen tot vijf aanhouden. Wat het ook is, wij weten wanneer we productief zijn en gebruiken die tijd optimaal zodat we daarna ook echt vrije tijd hebben.

Digital nomads zijn te ambitieus voor bullshit

Iets doen om te doen, dat is niet aan nomads besteeds. De meeste nomads zijn uit het ‘nine to five’ leventje gestapt omdat ze er niet meer tegen konden. Geen uitdaging. Gelummel op kantoor. Uren maken omdat het nou eenmaal van je verwacht wordt op kantoor te zitten terwijl iedereen weet dat de helft van het personeel iedere dag een uur op Facebook doorbrengt en al na de lunchpauze zit in te kakken. Ik las van de week nog dit artikel over bullshit jobs en het feit dat mensen zich vaak niet meer uitgedaagd voelen. Ik kan wel stellen dat alle nomads die ik ben tegengekomen niet van bullshit houden. Ze zijn er te ambitieus voor en willen echt verschil maken. En waarom zou je net doen alsof je druk bent als je ook gewoon op het moment dat je je productief voelt heel veel werk kunt verzetten om daarna zonder laptop op het strand te kunnen zitten. Wel zo prettig.

Digital nomads doen waar ze zin in hebben

Dit klinkt misschien niet erg handig, maar geloof me, dat is het wel. Nomads hebben namelijk het lef om te doen wat ze belangrijk vinden. Als ze jouw klus aannemen, dan is dat zeer waarschijnlijk omdat ze het belangrijk vinden en zeker niet uit sleur of moeite met nee zeggen. Deze hele instelling zorgt simpelweg voor duidelijkheid en (daar ben ik van overtuigd) meer succes en geluk aan beide zijden. Als je ziet hoeveel mensen dingen aan het doen zijn die ze niet gelukkig maakt (en daardoor niet meer gemotiveerd of productief zijn), dan mag ja als werkgever blij zijn als iemand zijn of haar grenzen aan kan geven en durft te staan voor wat die belangrijk vindt.

Je maakt ze de pis niet lauw…

De meeste nomads zijn avonturiers. Mensen die van extreme dingen houden en goed kunnen omgaan met onverwachte situaties. Die dienen zich namelijk regelmatig aan als je onderweg bent. Ik zie dan ook dat nomads daardoor super flexibel zijn en nergens meer van schrikken. Je maakt ze de kop niet zomaar gek. Wel zo fijn om iemand in het team te hebben die in alle gevallen kalm kan blijven en mogelijkheden blijft zien.

Het is duidelijk, bescheidenheid staat niet op het lijstje met karaktereigenschappen 😉

Ik zou gerust nog even door kunnen gaan maar ik denk dat m’n punt is gemaakt. Ik merk soms dat er nog wat twijfel ligt bij bedrijven om samen te werken met nomads en dat vind ik een gemiste kans. Wat mij betreft is locatie onafhankelijk werken de toekomst!

Zou jij als bedrijf een digital nomad aannemen?

digital-nomad-ferry

P.S. Dit soort afbeelding maken we vooral voor de lol. Het meeste werk gebeurt gewoon vanuit koffietentjes en co-workings. 

Liefs Jantien