Als er een ding is waar ik altijd vrolijk van word, dan is het wel van het wandelen met de hond. En het mooie is, het is volkomen gratis en kan altijd (mits je een hond hebt natuurlijk). Ik deel met jou de mooiste honden losloopgebieden in de Achterhoek, mijn eigen regio. Kijk mee!

De Achterhoek staat bekend om z’n natuur en daarom zal je denken dat je overal met je hond kunt wandelen. Maar dat is juist niet het geval. Door de vele natuur en weidevogels zijn er juist maar weinig gebieden waar je hond los mag lopen in de Achterhoek. Omdat ik zelf heel benieuwd was in welke gebieden het wel is toegestaan, ging ik op onderzoek uit en deel ik met jouw de mooiste losloopgebieden in de Achterhoek.

Dit zijn de gebieden die ik zelf heb bezocht en waarvan ik dus weet of ze ook werkelijk de moeite waard zijn. Ik kreeg ook een aantal tips van lezers. Heel leuk, want dat waren super mooie gebieden. Kijk mee.

De Slangenburg Doetinchem

honden-losloopgebied-slangenburg

De Slangenburg in de buurt van Doetinchem is een prachtig gebied om te wandelen. Met of zonder hond. Ik postte pas nog een video met mooie beelden van deze route. Absoluut een aanrader om hier met je hond te gaan wandelen. Wanneer je vanaf Doetinchem de Slangenburg nadert, dan is aan de rechterkant van de weg het losloop gebied. Je kunt de auto bij het kasteel parkeren en de weg oversteken.

honden-losloopgebied-slangeburg-doetinchem
bordje-losloopgebied

Dit bordje geeft aan dat je de hond los mag laten.

De Boswachterij Ruurlo

boswachterij-ruurlo

Ik ben jaloers op alle mensen die naast dit natuurgebied wonen. In dit prachtige bos kun je heerlijk met je hond wandelen en er zijn ook nog eens wat leuke sloten waar de hond lekker in kan zwemmen. Ik zag hier overigens nergens het bordje, zoals hierboven, wat aangeeft dat de hond los mag. Maar ik heb het nagezocht online en het blijkt dat dit toch echt losloopgebied is. Je kunt parkeren aan de Binnemansdijk en loopt dan het spoor over waarna het losloopgebied begint.

zwemmen-ruurlo-boswachterij

boswachterij

Het Galgenveld Borculo

galgenveld-borculo

Dit is misschien wel een van m’n favoriete plekjes, gezien je hier kunt zwemmen samen met je hond. Wanneer je navigeert naar museum De Lebbenbrugge in Borculo, dan kun je iets verder in de zandweg je auto parkeren en loop je langs de Slinge op richting een punt waar je met je hond het water in kunt. Waarschijnlijk zie je dit snel genoeg gezien er vaak meerdere hondenliefhebbers lopen. Dus een beetje een sociale hond is hier wel handig, gezien ze allemaal met elkaar spelen. Je kunt hier ook met een pondje oversteken en de wandeling aan de andere kant van de Slinge afmaken. Super leuk!

slinge-borculo

pondje-borculo

spelen-borculo

lebbenbrugge-museum

Uitspanning ’t Peeske ’s / Bergherbos s’Heerenberg

bergherbos-sheerenberg

Omgeving ’s Heerenberg is zo onwijs mooi, zowel voor een wandeling als een workout met de mountainbike. Nu dacht ik hier een losloopgebied te hebben ontdekt, want online was op verschillende sites aangegeven dat je hier je hond los mocht laten. Dit heb ik gedaan en ik ben niemand tegen gekomen. Nu kreeg ik later een berichtje van een bezoekster dat ze de boswachter was tegen gekomen en dat de hond aan de lijn moest. Jammer dat het soms best onduidelijk is. Maar ook met de hond aan de lijn is dit een prachtige plek om te wandelen. We zijn verder geen mensen tegengekomen, terwijl het een populair natuurgebied is, dus dat was heerlijk!

road-less-traveled

montferland-honden-losloopgebied

sheerenberg-honden-losloopgebied

Het Veld / De Heide in Vragender

sari-puppy

Al jaren mijn favoriet. Of het officieel losloopgebied is, dat weet ik niet. Wel weet ik zeker dat het een landbouwgebied is en niemand er ooit moeite mee heeft gehad dat je hier je hond loslaat mits je hond ook op de zandpaden blijft. Je vindt hier een prachtig netwerk van zandwegen waar je hond lekker kan razen.

De Slingeplas Bredevoort

slingeplas-achterhoek

De Slingeplas is heerlijk met de hond, gezien je hier ook het water in kunt. Je mag hier alleen maar van 1 oktober tot 1 mei met je hond komen, dus dat is wel beperkt. Maar in die periode is het er heerlijk wandelen.

Het grote veld Vorden

grote-veld-vorden

Deze durf ik niet met zekerheid te zeggen. Online wordt er aangegeven dat je hier met je hond los mag lopen maar op locatie stond er een bordje dat je de hond aangelijnd moet houden. Dus ja, dat moet je dan maar geloven. Soms is het wel jammer dat er verwarring over is, want ik vind het lang niet overal duidelijk. Afijn, dit is een mooie plek voor een wandeling maar misschien voor de zekerheid toch maar de hond aangelijnd houden!

Dit zijn mijn favoriete honden losloopgebieden in de Achterhoek. Mocht je zelf nog tips hebben, dan ben ik heel benieuwd. Ik ben ook benieuwd of jij weleens wandelt op bovenstaande plekken en wat je ervan vindt. Wil je een overzicht van verdere losloopgebieden in Nederland, dan vind je meer info op deze website.

Alvast veel wandelplezier!

Liefs Jantien